VÄLKOMMEN TILL SARKOMFÖRENINGEN!

”Jag fick liposarkom i vänster lår 2013 och har så här långt sluppit annan behandling än operation och regelbundna kontroller. Vill gärna bidra med mina erfarenheter till dig som också insjuknat. Min upplevelse av diagnosen var total övergivenhet och ensamhet och det vill jag motverka med mitt deltagande i föreningen.”

TOR-BJÖRN WILLBERG, ordförande

Sarkomföreningens ordförande Tor-Björn Willberg ringer alla nya medlemmar och hälsar dem välkomna. Alltid givande och kunskapsbringande samtal.

 

Succé igen!

För sjunde året i rad arrangerades Stora Sarkomdagen den 5 april ute på Kastellholmen – en fullmatad dag arrangerad av KS i samarbete med Sarkomföreningen. Solen sken, men det var kyliga vindar som svepte runt Kolskjulet. Inne i värmen var stämningen och intresset på topp. Vi tackar föreläsarna för intressanta ämnen – en väl avvägd blandning, enligt kommentarer i enkäten. Dagen avslutades med att Tindras* pengar delades ut till en fantastisk pojke som vill göra en resa när han blir frisk. Den som alltid goda buffén avslutade dagen och nu steg sorlet ända upp bland de gamla bjälkarna.

*Tindra: Läs artikeln här ovan om flickan som sålde pins och donerade hälften av de insamlade medlen till Sarkomföreningen till glädje för barn med sarkom. She fights like a star!


 

Beställ vår fina pin!

Beställ vår solgula pin och stöd sarkomdrabbade.

Vår solgula pin pryder varje kavajslag och kostar 30 kr! Den gula färgen symboliserar sarkom.

Klicka här så kommer du till beställningssidan.

 


 

CAFÉMÖTE PÅ WAYNE´S 16 MAJ

Annika Thunell och Lars-Åke Åsell.

Cafémötet på Wayne's igår kväll den 16 maj blev en både gripande och upplyftande stund! Tack Lars-Åke Åsell, medlem i Sarkomföreningen, för ett givande samtal!


 


 

EN STJÄRNA SOM TINDRA

Tindra med sina föräldrar sommaren 2018.

Tindra är 11 år och diagnostiserades 2016 med den ovanliga cancersjukdomen Ewing sarkom. Tindra bestämde sig tidigt under sin behandling – hon ville hjälpa andra barn med sarkom att få göra något roligt.

Tindra bor med sina föräldrar i Halmstad. Vid första anblicken ser Tindra ut som en vanlig pigg och nyfiken tjej men bakom hennes lyster finns en erfarenhet som är svår att föreställa sig. Tindra diagnostiserades 2016 med diagnosen Ewing sarkom, en cancertumör som kan växa i eller utanför skelettet och som drabbar ett fåtal – mindre än fem personer mestadels barn – i Sverige varje år.

Läs vidare här.


 

A ride for our child Tyra genomfördes 1 maj efter initiativ av mamma Ylva Grandin och närmaste familj

Tyra avled 1 dec 2018 i rabdomyosarkom, endast 16 år gammal. Tyra älskade hojturerna och en mc-kortege arrangerades i samarbete med MCE Järfälla (Motorcykelentusiasterna) och Wenngarns Bageri och Café till minne av Tyra och till förmån för Sarkomföreningen och Cancerhjälpen.

Ca 170 mc-ekipage körde från MCE Järfälla till vackra Wenngarns slott. När hojarna anlände i mål och körde ett extra varv runt platsen sken solen upp!

MCE och Ylva avslutade med att uttrycka en förhoppning om att denna mc-kortege ska bli årligt återkommande till Tyras minne och för andra som kämpat och kämpar!