Allmän info till dig som rider eller har ridande barn hos oss

Välkommen  att rida hos oss på NORF! Här har vi samlat lite praktisk information som är bra att ta del av.

Klädsel: Ryttare behöver oömma kläder samt mjuka byxor och sko eller stövel med en liten klack.  Ridhjälm och säkerhetsväst finns att låna. Alla barn upp till 10 år som vistas i stallet och manegerna ska ha hjälm på huvudet. Medföljande syskon och vuxna behöver också ha oömma kläder och ”riktiga” skor (ej sandaler etc).

Kom i tid: Du behöver vara på ridskolan allra senast 20 minuter innan lektionens början. Du får givetvis gärna komma tidigare också! Detta för att hinna se vilken häst du ska ha samt hinna göra i ordning den eller be om hjälp med detta. Du ser hästfördelningen på en ipad utanför kontoret, och även om det ser ut som om hästen ska gå redan lektionen innan är det viktigt att se efter att hästen inte står i stallet ändå; ryttaren innan kanske inte har kommit och hästen står inne och behöver göras i ordning.

Uppförande i stallet.  När vi är i stallet och bland hästarna så går vi lugnt och pratar vi i samtalston och likaså när vi är bland hästar ute eller i ridhuset.  Om man behöver prata i mobiltelefonen, skicka sms eller liknande så får man gå undan så att man inte är mitt bland hästarna eftersom man behöver vara fokuserad på dem om något skulle inträffa. Självklart är man välkommen att komma till stallet och pyssla, borsta och hälsa på hästarna även när man inte har sin ridlektion. Målsman är dock ansvarig för sina barn, och är man det minsta osäker så fråga/be om hjälp innan ni går in till hästarna.

Vi vill ha en ridskola med glad och trevlig stämning, och därför önskar vi att alla är vänliga mot och hälsar på varandra! :)

Stallvärdar: Vi har duktiga och kunniga ungdomar som fungerar som stallvärdar i samband med lektionerna. De har röd väst och/eller namnskylt på sig. Fråga dem gärna om hjälp och handledning.

Avbokning/igenridning: Avbokning inför en ridlektion ska göras senast kl 13.00 för att en igenridning aka gälla. Avbokning sker själv i elevportalen hippocrates. Igenridning av avbokad ridlektion kan ske i mån av ledig tid och plats, med max 2 tillfällen per termin vid våra igenridningstillfällen. Igenridning kan endast ske inom 8 veckor för vilken man anmält frånvaro.

Hemsida och sociala medier: Vi har en hemsida, www.norf.nu Facebooksidan heter ”Norrköpingsortens Ryttarförening” och på instagram heter vi ”norrköpingsortensrf”. Gå gärna in och gilla och följ oss, vi lägger ut löpande information där.

Betalning: Fakturering sker terminsvis och skickas ut i juli och december. Betalningen sker i förskott inför varje termin. Fakturan kommer på mail och finns även i elevportalen hippocrates. Det finns möjlighet till delbetalning under 3 månader, detta fylls i själv i elevportalen. Vid försening av fakturan tillkommer en påminnelseavgift på 50: -

Uppsägning av plats: Uppsägning av ridskoleplats ska för vårterminen ske innan 1 december och för höstterminen ske innan den 30 juni. Annars reserveras automatiskt en plats inför nästa period och eleven är då betalningsskyldig för den. Betald faktura återbetalas ej. Uppsägning skall ske i Elevportalen Hippocrates. Självfallet får du rida de gånger du betalat för under uppsägningstiden!

Hästkunskap på lektionstid samt hästkunskapsvecka: Varje termin ersätts ett av ridtillfällena (gäller 45 och 60 min lektioner) med en avsutten hästkunskapslektion. Våra hästlekisgrupper (30 min lektion) har hästkunskap ca var 4:e ridtillfälle. Om temperaturen understiger -12 grader vintertid eller då vädret gör att ridlektion ej kan hållas ersätts lektionen med hästkunskap. Detta beslut tas av berörd ridlärare och kan komma att ske med kort varsel.

Avtal: När ni gjort ett konto hos oss i elevportalen kommer ett avtal komma upp, där får du som elev mer och tydlig information om vad som gäller här hos oss ang fakturering, igenridning, avanmälan vid sjukdom, stallregler och uppsägning mm. Läs igemon avtalet innan du godkänner. Du hittar det alltid under din profil i elevportelen.

Kontakt och frågor angående ridskolan: Om du har frågor angående ridskolan kontakta oss på mail: ridskola@norf.nu eller på tel. 0734333097.

Återigen , varmt välkomna till NORF!