Anna-Karin Kask

Lillys tics och Härskartekniker

NY! När man håller andan - en berättelse om sorg
och skuld. Hoi förlag, 2024.

Lillys tics eller Vem är det som
bestämmer? Lava förlag, 2023.
Härskartekniker: Sagor för vuxna.
Kunskapshusets förlag, 2019.
Citattecken

En introduktion

Anna-Karin Kask är författare, dramapedagog och pedagogisk handledare som gett ut tre böcker:
Debuten kom 2019 med boken Härskartekniker: Sagor för vuxna, Kunskapshusets förlag. 2023 släppte hon sin andra bok Lillys tics eller Vem är det som bestämmer? Lava förlag

Nu 2024 har hon släppt sin tredje bok När man håller andan - en berättelse om sorg och skuld, Hoi förlag.


NY!
När man håller andan - en berättelse om sorg och skuld
är en berättelse om hur livet plötsligt kan vända. Anna-Karin förlorade själv sin sambo i unga år och boken är en uppgörelse med den saknad, sorg och skuld som följde.

En dag går Karins sambo ut genom dörren och återvänder aldrig. En ofattbar olycka tar hans liv. Ensam kvar blir Karin med deras lilla son. Trettio år senare bearbetar hon fortfarande det som hände och skulden genom samtal med den döda. Hon ser tillbaka på den chockartade sorgen, på svärföräldrarnas reaktion och på dem som tyckte att livet måste levas vidare. Då och nu vävs samman, skulden och sorgen löper som en röd tråd genom alla åren som har passerat.  Hur säger man egentligen förlåt till någon som har dött? Finns det ett slut på sorgen?


Lillys tics eller Vem är det som bestämmer? är en berättelse om Lilly, om utanförskap och vikten av vänskap och är en kapitelbok för barn i åldrarna 6-9 år. 

"Okej, vilka vill vara med och leka? Ja, alla får vara med. Alla som inte har tics", brukar Agnes ropa högt. Lilly känner sig ledsen, ensam och utstött. En dag flyttar det dock in en ny familj i huset intill...


Härskartekniker: Sagor för vuxna presenterar Sagometoden: Tillsammans med bokens texter med sagotema, där frodiga personbeskrivningar varvas med kreativa metoder, kan Sagometoden användas i arbete med att utveckla gruppdynamik i organisationer och företag samt i skolor från gymnasienivå och uppåt.
Läs mer om boken och metoden under fliken Sagometoden.

Anna-Karin erbjuder föreläsningar och workshops med anknytning till Sagometoden eller mer skräddarsydda varianter.
Mer information om detta hittar du under fliken Bokning.


Samtliga böcker kan köpas/beställas under fliken Beställ bok.