Bokning: Workshops & Föreläsning


Sagometoden/Workshop

Med hjälp av sagans förtrollade värld kan vi åskådliggöra sådant som många gånger sker i det fördolda och som ofta är svårt att ta på. Vi prövar kreativa metoder som syftar till att inkludera och utmana hela gruppen och som inbjuder till reflektion och lyssnande. Genom sagans förtrollade värld kan vi synliggöra och ifrågasätta normer och för givet tagna sanningar, så att man tillsammans kan hitta förslag på hur man skulle kunna bemöta en person som använder sig av härskartekniker. Sagometoden syftar till att angripa, belysa och medvetandegöra härskartekniker kopplat till sagorna och till olika kreativa metoder och övningar.

Alla workshops syftar till att inspirera arbetsgrupper till reflektion och kommunikation, när det gäller den egna arbetsplatsen och arbetsgruppen.

Sagometoden kan vara ett sätt att arbeta med den organisatoriska och sociala arbetsmiljön, OSA. (AFS 2015:4).

Hör av er för mer information och offert.


Föreläsning

Titel: För dig som har hållit käften alldeles för länge! ( ca 60 min)

Beskrivning: Anna-Karin Kask berättar om sina personliga erfarenheter av att ha varit utsatt för härskartekniker på arbetsplatsen. Vad var det som hände egentligen?

"Man ändrade mötestider där jag skulle ingå utan att meddela mig. När jag ifrågasatte varför jag inte informerats var det ingen som visste när, hur eller vem som hade ändrat tiden."

  • Vilka ingredienser fanns för att skapa ett osunt arbetsklimat?

"Det fanns otydligt ledarskap, grupperingar, upplevda orättvisor av ojämlik arbetsbörda och informellt ledarskap."

  • Vilka erfarenheter har hon gjort?
  • Hur kan vi förebygga osunt arbetsklimat?

Bokprat med kort föredrag och en liten läsning... (ca 60 min)

Ett kort föredrag om härskartekniker och vad det gör med oss människor, en kort läsning ur boken och ett samtal om hur boken Härskartekniker:Sagor för vuxna kom till. Passar som en introduktion till boken och arbetet med härskartekniker för den lilla arbetsgruppen, på biblioteket, i föreningen eller kanske bokcirkeln.


Sagostund för vuxna (ca 60min)

Anna-Karin kask läser sagan Drottningen av Pompadusien ur sin bok Härskartekniker: Sagor för vuxna. En sagostund som fungerar fint som uppstart till goda samtal om bemötande på arbetsplatsen. Eftersagoläsning ges möjlighet till samtal och reflektion.

Hör av er för mer information och offert.

Vi skräddarsyr ett upplägg efter era önskemål och behov.

Formulär för frågor och beställningar

Vill du boka eller har frågor kring föreläsning, kurser och workshops, eller är intresserad av en skräddarsydd lösning, fyll då i formuläret här nedan eller maila annakarinkask@gmail.com

Ditt meddelande har skickats
Ett fel uppstod, meddelandet skickades inte.
Anna-Karin leder en workshop på Midgårdsskolan i Umeå.