Nyheter och information samt intressanta länkar

Här presenterar vi våra egna nyheter samt skapar länkar till aktuella företag och myndigheter som idag är aktuella för vår verksamhet inom funktionsnedsättning.

.

Information och Nyhetsbrev

Nyhetsbrev 2020-01-30:

Utbildning:

Under februari genomför vi en ny utbildning för nya användare-förare av Scalamobil trappklättrare. Utbildningarna genomförs hos Region Kronoberg.

Intresset för vår framtagna kunskapstest som en kompletterande utbildning för att säkerställa kunskapsnivån och säkerheten för redan grundutbildade förare/användare har tagits emot som ett utmärkt sätt att säkerställa god säkerhet nu och i framtiden

Service:

Årlig kontroll och service av Scalamobil trappklättrare är inte bara ett krav i offentlig miljö utan en säkerhetsfråga. Servicen skall utföras av en certifierad verkstad/-leverantör. Man skall vara medveten om att trappklättraren är en medicinteknisk produkt.

Vi vill även informera att vi utför service/reparation på trappklättrarna, förutom i Växjö och hos kund, på följande orter där Invacare har sina Servicecenter, Stockholm/Spånga, Göteborg/Mölndal och Billeberga/Lund. Kontakta oss för mer information.

Nya regler för medicintekniska produkter

Från och med Maj månad i år gäller nya regler för medicintekniska produkter vilket innebär hårdare krav på alla. Gå in på vår hemsida där vi lagt upp länkar till de nya reglerna.                                   

Uthyrning och Lånemaskin:

Under vecka 49 utförde vi, med egen personal, trappklättring åt Växjöbostäder vilket var mycket uppskattat av alla.

Intressanta länkar

Här är en länk till nya regler för medicintekniska produkter. Klicka på länken nedan. 

Läkemedelsverkets hemsida. Allmänt och om nuvarande regelverk
https://lakemedelsverket.se/malgrupp/Foretag/Medicinteknik/

Aktuella händelser

.

Företag

.

Myndigheter

.

Övriga