Nyheter och information samt intressanta länkar

Här presenterar vi våra egna nyheter samt skapar länkar till aktuella företag och myndigheter som idag är aktuella för vår verksamhet inom funktionsnedsättning.

.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev 2022-05-05:

Allmänt:

Våren har kommit och med den sol och värme. Det första kvartalet har inneburit mycket resande där utbildningar och service varit det dominerande. Eftersom efterfrågan på våra tjänster ökar har vi i nuläget svårt att tillgodose våra kunders önskemål men vi hoppas att alla har förståelse för detta.

Lån/hyra av trappklättrare:

Förfrågningarna att låna/hyra har ökat. För tillfället har vi fått utöka med ytterligare två trappklättrare till uthyrning. Så behöver Du/Ni en trappklättrare tillfälligt eller för ett antal månader, hör av Dig så ska vi försöka hjälpa vi till med detta.

Begagnade trappklättrare:

I dagsläget har vi inga begagnade trappklättrare för försäljning.

Utbildning:

Till vår grundutbildning har vi tagit fram en manual (folder) ”Hjälp vid trappklättring med Scalamobil trappklättrare” där vi steg för steg beskriver hur man går till väga. Den har blivit mycket uppskattad bland de som inte dagligen använder trapp-klättraren.

Trappklättraruppdrag:

Förfrågan att vi skall utföra trappklättring har ökat vilket är glädjande. På ett senior-boende på en ort i Stockholmsregionen, där man bygger om hissarna under 5 månader, utförs dagliga trappklättringar av ett utomstående inhyrt företag. Vi hyr ut trappklättrare samt utbildar deras personal. Vi ser positivt till detta samarbete nu och i framtiden.

Lasse Björnberg

Nyhetsbrev 2022-02-11:

Allmänt:

Vi ser med tillförsikt, glädje och spänning fram mot det nya året 2022. Det har inte kunnat börja bättre sett ur vårt perspektiv. Vi är redan nu inne med planering för service och utbildningar för våra kunder i maj/juni.

Så Du, som vet att Ni behöver våra tjänster under första halvåret uppmanar vi att Du hör av Dig så vi gemensamt, i god tid, kan tillgodose Era önskemål.

Lån/hyra av trappklättrare:

Förfrågningarna att låna/hyra har ökat. Ibland behöver man en trappklättrare under kortare tid eller vid olika tillfällen. Så behöver Du/Ni en trappklättrare tillfälligt eller för ett antal månader, hör av Dig så hjälper vi till med detta.

Begagnade trappklättrare:

I dagsläget har vi endast en begagnad trappklättrare för försäljning. Kontakta oss för mer information, pris etc.

Nyhetsbrev 2021-08-28:

Allmänt:

Sommaren börja närma sig sitt slut och hösten är i annalkande. Under sommar-månaderna har vi haft förmånen att både leverera och köra utbildningar på Scalamobil trappklättrare på många platser i Sverige. Bl.a Uppsala, Siljansnäs, Ludvika, Alingsås, Växjö med flera orter.

Under de närmaste månaderna har vi mycket service inplanerat förutom en del utbildningar. Vi ser m.a.o fram mot en spännande och intensiv höst.

Vi har i nuläget många förfrågningar från kommuner, regioner och då hemvården som är mer och mer intresserade av att ha trappklättrare till hjälp för sina vårdtagare. Man ser möjligheten att vårdtagaren kan bo hemma i stället för att komma in på något korttidsboende under sin rehabilitering efter exempelvis en operation. Kommunerna ser också att trappklättraren i vissa fall kan ersätta en dyr bostadsanpassning.

Drivaggregat till manuella rullstolar:

Genom Invacare har vi nu utökat vårt sortiment med drivaggregat för manuella rullstolar till privatpersoner.

  • e-fix kombinerar fördelarna hos en el-driven och manuell rullstol
  • e-motion speciellt vid körning i uppförsbackar eller längre sträckor
  • SMOOV enkel att docka och lossa, lätt att transportera
  • E-PILOT den nya ADD-on scootern förvandlar Din rullstol på några sekunder.

För mer information om drivaggregaten går Du in på INVACRE hemsida eller kontakta oss via mail eller telefon.

Låna-Hyra trappklättrare:

Vi har åter möjligheten att låna ut trappklättrare för kortare eller längre perioder. Sedan någon månad tillbaka har vi även hyrköp av trappklättrare på 6 eller 12 månader. Kontakta oss för mer information och pris

Nyhetsbrev 2021-04-09:

Är trappklättrare ett arbetsmiljöproblem?

Efter att vi fått in uppgifter på att trappklättrare skulle utgöra ett arbetsmiljöproblem har vi kontaktat ett antal större taxi/färdtjänstföretag, några kommuner, regioner som har trappklättrare i sin verksamhet. Vi har även intervjuat användarna för att få fram uppgifter om dom upplever att trappklättring utgör ett arbetsmiljöproblem. Vi har ställt ett antal frågor om bl.a vilken leverantör, trappklättrarmodell, utbildning, service, uppföljning, tillbud etc.

Inkomna svar och synpunkter från våra egna kunder;                            

  • Upplever att utbildningen varit bra och ser därför inte trappklättringen som något arbetsmiljöproblem förutom att vissa trappor kan vara svåra.
  • Arbetsgivarna är medvetna om att trappklättraren är en medicinteknisk produkt och vad det innebär.
  • De allra flesta av våra kunder har tecknat utbildnings- och serviceavtal.
  • En del har även tecknat test- och kompletteringsavtal för att säkerställa både säkerhet och ergonomi.

.

Intressanta länkar

Här är en länk till nya regler för medicintekniska produkter. Klicka på länken nedan. 

Läkemedelsverkets hemsida. Allmänt och om nuvarande regelverk
https://lakemedelsverket.se/malgrupp/Foretag/Medicinteknik/

Aktuella händelser

.

Företag

.

Myndigheter

Övriga

Övrigt

Bältesavlänkare

Problem med att bilbältet ligger an mot halsen? Vi har tagit fram lösningen på detta problemet med en bältesavlänkare som man snabbt och enkelt applicera på original bilbälte utan att göra åverkan. Enkelt att ta med sig. Kontakta oss för mer information.

Komfortbälte - Fot och vadremmar:

 Vi har även tillverkning av komfortbälte, fot och vadband. Dessa anpassas till respektive kund och rullstol.