2021

11 DAGER IGJEN...

Lørdag 15/5 blir det godt gammelt "sleppfest" på Kongsenteret. Rockerne fra Stolpejaktens arrangementskomite deler ut årets kartfoldere (signering pleier ikke å bli aktuelt egentlig). I skogene og langs gatene venter det 130 røde stolper på deg og dine. Mange nye turopplevelser venter deg i 2021.

Ps. I appen starter ballet allerede kl. 06.00 samme dag. Blir det nye forsøk på å finne alle stolpene i løpet av ett døgn? 

HOLD UT! SNART BEGYNNER ÅRETS "JAKTSESONG"

Det våres i skogen og arrangementskomiteen er i godt driv før årets Stolpejaktsessong. Mye arbeid har blitt gjort, og mye gjenstår fortsatt. Målet er oppstart lørdag 15.mai. Da bør de ivrigste sette på vekkeklokkene tidlig, slik at de kan bruke, forhåpentligvis, både lørdag og søndag for å finne samtlige stolper. I fjor var det stolpejgere som fant alle våre stolper i løpet av et døgn...

Årets kartområder blir:

- Kongsvinger festning

- Bæreia (Blant annet brukt til NM i 2004 - revidert i vår)

- Liermoen

- Roverud city (helt nytt kart)

- Urstjern

+ 5 turstolper plassert på steder som er verdt en egen tur. 

2020

 • Arkitektlaget AS støtter Stolpejakten

  Arkitektlaget AS støtter Stolpejakten

  Ivrige stolpejegere hos Arkitektlaget AS har lyst til å bidra til nye, fine og verierte turer for folk flest i nærheten av Kongsvinger - i år også. Er dette bedriften med prosentvis flest stolpejegere?

  02.05.2020 09:39
 • Kurer Grafisk AS støtter Stolpejakten

  Kurer Grafisk AS støtter Stolpejakten

  Ingen Stolpejakt uten godt infomateriell. Nok et år får Stolpejakten god bistand fra Kurer Grafisk til produksjon og trykking av Stolpejaktens kartfolder. Vi mener at vår kartfolder er blant de bedre.

  02.05.2020 09:35
 • ØstCom AS støtter Stolpejakta nok et år

  ØstCom AS støtter Stolpejakta nok et år

  Noen bedrifter brenner mer for folkehelse og orienteringsidrettt enn andre. Telekommunikasjons-, anleggs- og områdesikringsspesialisten ØstCom AS har støttet Stolpejakten samtlige år, og er en ivrig pådriver for nye år med nye turer i skog og mark. 

  02.05.2020 09:33
 • Gjølstad Gård AS støttet Stolpejakta 2020

  Gjølstad Gård AS støttet Stolpejakta 2020

  Det er alltid stas med støtte fra primærnæringene. Arbeidsfolket på Gjølstad ønsker å gjøre sitt til en ny sesong med Stolpejakt ogfolk i form rundt Kongsvinger

  02.05.2020 09:30
 • Hold ut - det blir Stolpejakt i år også

  Hold ut - det blir Stolpejakt i år også

  Mye kan tyde på vinteren kan la vente på seg i år...

  Arrangementskomiteen har derfor innsett at akebrett, snowboard, skøyter og ski like godt kan erstattes med planlegging av årets Stolpejakt. Eller "støtt kom nye vårer" som en tømmerhogger sør for Speismark en gang sa...

  Vi satser på 5 kartområder i år også - Liermoen, Langerudberget, Fosseidberget, Roverudsberget og naturlig nok Kongsvinger festning. Liermoen, Kongsvinger festning og Roverudsberget er gamle kjenninger, mens Langerudberget og Fosseidberget blir nye bekjentskaper for våre stolpejegere.

  Les mer…
  02.05.2020 09:15
 • Stolpejakten igang rundt Lunderseter

  Stolpejakten igang rundt Lunderseter

  Lunderseter IL byr i år på Stolpejakt 3-4 ulike steder. Det blir tradisjonell stolpejakt med orienteringskart i Mortjernsberget, og noe mer fastlagte turer i Sætaberget, ved Øiermoen og 5-torpsrunden fra den gamle Varaldskolen.

  Topplistene preges allerede nå av kjente,ivrige og erfarne stolpejegere...

  02.05.2020 09:03

2019

LIERMOEN | ONSDAG 26/6 | 20 STOLPER - 60 MINUTTER

Lakker og lir mot sommeren, men vi rekker hvertfall en BKOK-KARUSELL til før ferien. Og endelig er det Liermoen sin tur. Det er bare å finne fram finskoa (o-sko), og forberede seg på fellesstart, langdistanse, Stolpejakt og rogaining! Det vil si: Finn så mange av stolpene på Liermoen som mulig, i løpet av 60min.  Samtidig som du registrerer stolpene fyker du oppover topplistene i Stolpejakta. Har du funnet noen av stolpene tidligere, får du poeng også hvis du finner dem på nytt. Bruker du mer enn 60m minutter så vanker det minuspoeng.

Start ca. kl. 18. Etter målgang blir enkel servering, og muligheter for både bading og lett juging.

Start og mål på badeplassen ved Lierfløita. Merket fra Lierkrysset.  

STOLPEJAKTEN ER I GANG

Kl. 06.00 1.juni startet årets Stolpejakt. Kort tid senere hadde Tom Stude funnet samtlige stolper. Utrolig imponerende og fasinerende:-). Det hindret imidlertid ikke at alle vi andre har mange fine turer foran oss, med bl.a. jakt på stolper.

I år har vi i alt 150 stolper ute i skogene og gatene, fodelt på 6 kartområder: Kongsvinger festning, Bjørnmyra, Sæter, Liermoen, Bjørnmoberget og Rafjellet. 

Det finnes en egen kartfolder med kun BKOKs kartområder. Denne folderen skal være å finne på de fleste offentlige møteplasser i Kongsvinger, samt enklete sentrale private møteplasser også. Etter sigende kommer det i tillegg en stor kartfolder med alle kartområdene i Finnskogområdet - fr aElverum i nord til Eidskog i sør.Denne folderen skal være på vei til postkassen din allerede.

ÅRETS JAKT STARTER 1.JUNI

De røde og svarte stolpene er på vei ut i gatene og skogene rundt Kongsvinger. Noen blir enkle å finne, mange kan du sykle til, andre kan by på utfordringer og noen få er bare skikkelig vanskelig å finne. Men de vanskelige står ofte på de fineste stedene. Infofoldere blir å finne i byens bibliotek, servicetorg, turistkontor, overnattingssteder, og i enkelte kafeér og butikker. Det er bare å sette på kaffekjelen, finne fram turskoa, laste ned appen og glede seg til mange nye fine turer. Kanskje finner du flere stolper enn kameraten din i år.

I år blir det stolper på følgende kart:

Kongsvinger festning | Bjørnmyra | Sæter | Liermoen | Bjørnmoberget | Rafjellet

2018

SESONGAVSLUTNING OG "JAKTPRAT" FOR ÅRETS STOLPEJAKT

Onsdag 28.november blir det "jaktprat" og avslutning for årets Stolpejakt i Kongsvinger (dvs: for alle som har funnet stolper på henholdsvis Kongsvinger festning, Liermoen, Rudsmoen, Skinnarbøl og Vardeberget.


Arrangementskomiteen inviterer til byens storstue, Kongsvinger bibliotek. Kl. 18-19 blir det trekning av premier, enkel servering, utveksling av årets turopplevelser, og mulighet til å påvirke neste års arrangement.e

Forvirring ved stolpe 89


Plasseringen av stolpen ved furtebua bak Skansgården varierer litt fra kart til kart.Stolpen er plassert i et stidele ca. 100m vest for furtebua, og ikke ved selve furtebua. Kartet i appen og kartet i "Kongsvingerbrosjyren" er riktig, mens "Finnnskogen"-kartfolderen som kom i postkassene dessverre oppgir furtebua som plasseringen. Arrangementskomiteen beklager naturligvis.

STOLPEJAKT | Jakta har startet!

150 stolper. 130 røde. 20 svarte turiststolper. 50 stolper rundt Kongsvinger festning. 25 stolper på Liermoen. 30 stolper bak Skinnarbøl. 25 stolper på Rudsmoen. 20 stolper på Vardeberget. Og 65 stolper på Lunderseter.

Kart kan lastes ned via Stolpejakten-appen, eller i egne kartfoldere (papir) som kan plukkes opp på sportsbutikker, bibliotek, servicetorg ++.

Opp av sofaen og ut på tur! 

Jakten på stolper begynner tidligst 8.juni

1.juni er her og været er upåklagelig. Det som derimot er litt beklagelig er at årets stolper på Liermoen, Skinnarbøl, Kongsvinger festning (sentrum), Rudsmoen og Vardeberget ikke er helt klare ennå. Det er ikke lenge igjen. Stolpene står faktisk i skogen, men det mangler å sette på klistremerker med koder etc. Og uten kodene får stolpejegerne ikke registrert sine stolper.


Tidligere i dag ble de 5 kartene med stolpeplasseringer frigjort/kunngjort for nedlasting i appen og på nett. Alle de som stod opp tidlig i dag for å studere kartene og komme seg tidlig ut i skog og mark, må smøre seg med litt mer tålmodighet.


Vi håper (og tror) at vi kan åpne årets sesong neste lørdag 8.juni.

FRESKE VINGER BYTTER NAVN OG APP

Like sikkert som det går mot sommer, og nye fine turer i skog og mark, så gjør vi endringer i folkehelsetilbudet vårt. Tidligere har vi kalt arrangementet for Freske Vinger, og benyttet et opprinnelig svenskt opplegg (nettsider og app). I år har vi byttet til en norsk leverandør, og inngår i et bortimot landsdekkende tilbud av stolpejaktarrangement. Bare på Finnskogen vil det i år være bortimot 500 stolper. I våre skoger og gater har vi plassert ut 150 stolper.

I tillegg har vi faset ut betegnelsen "Freske Vinger" og kjører på videre under nytt flagg og navn: Stolpejakten.

2017

31.10 | ÅRETS JAKT PÅ STOLPER ER OVER

Endelig. Etter mye motgang og lang ventetid er vi Freske Vinger klare for å avduke årets stolper. 21.august kan folket igjen jakte på røde stolper fra Rafjellet i nord til Liermoen i sør. 

- Posten vil bringe en infofolder med årets kartområder rundt til alle postkassene i Kongsvinger. Forhåpentligvis vil de fleste motta dette ca. 21.august. 

- Samtidig vil alle postene bli synlige i Stolpjakt-appen (legg merke til skrivemåten og se etter den rosalilla logoen). Alle med Andriod-telefoner må laste ned Appen fra Google Play (også de som lastet ned Appen i fjor).

- Alle med Iphone må logge seg inn via app.stolpjakten.se istedet for App i år. Neste år håper vi på en fungerende App også for Iphone.

- Stolpene kan også registreres via innlogging på  kongsvinger.stolpjakten.se. Her finner dere også masse annen info om Freske Vinger og årets stolpejakt.

Tur-o For store og små...

Siden 1972 er det blitt arrangert tur-orientering i skogene rundt Kongsvinger. I fjor lanserte vi Freske 'Vinger og inviterte i tillegg til stolpejakt. Flere tusen har som deltagere i disse aktivitetene fått kjennskap til våre flotte skoger,- kanskje oppdaget «perler» som ikke er så opplagte uten litt støtte med kart og kompass.

Kart og poster

I år forsterker vi satsningen på Freske 'Vinger og jakten på røde stolper. I alt vil vi plassere ut ca. 125 stolper på følgende kartområder: Kongsvinger festning, Bjørnmyradammen, Holtberget, Liermoen, Roverudsberget og Rafjellet. I tillegg vil vi plassere ut et fåtall stolper på enkelte "kjentmannssteder". Dette burde borge for mange nye, fine turer i de store skogene rundt Kongsvinger. 

Infofolder og App

Alle postadresser i Kongsvinger vil motta en infofolder om arrangementet med kart, informasjon, m.m. I tillegg er det mulig og anbefalt å laste ned Stolpjaktens App fra App Store eller Play.

Turorientering

Tidligere, ivrige og lojale turorientere vil kunne kunne få godkjent sin deltagelse i Freske 'Vinger som nok et år med Tur-orientering m/ tilhørende merker og plaketter.

Bronsemerke: 50- stolper         Sølvmerke: 75- stolper            Gullmerke: 115- stolper

Gullmerke 5 ganger gir bronseplakett, 10 ganger gir sølvplakett og 15 ganger gir gullplakett. Videre er det plakett for hvert 5. år. 

Kostnad:

Delagelse i Freske 'Vinger er kostnadsfritt !. NB: Deltagere som ønsker å motta Turorienteringsmerker og -plaketter må dekke kostnader knyttet til dette selv.

 

 

Vi vil også i år minne om:

Forbud mot ild i skog og mark fra 15.april til 15.september.

Far varsomt fram i naturen – husk du er gjest der !

ARRANGEMENTETS SAMARBEIDSPARTNERE

lagt til handlevogn