SESONGAVSLUTNING OG "JAKTPRAT" FOR ÅRETS STOLPEJAKT

Onsdag 28.november blir det "jaktprat" og avslutning for årets Stolpejakt i Kongsvinger (dvs: for alle som har funnet stolper på henholdsvis Kongsvinger festning, Liermoen, Rudsmoen, Skinnarbøl og Vardeberget.


Arrangementskomiteen inviterer til byens storstue, Kongsvinger bibliotek. Kl. 18-19 blir det trekning av premier, enkel servering, utveksling av årets turopplevelser, og mulighet til å påvirke neste års arrangement.e

Forvirring ved stolpe 89


Plasseringen av stolpen ved furtebua bak Skansgården varierer litt fra kart til kart.Stolpen er plassert i et stidele ca. 100m vest for furtebua, og ikke ved selve furtebua. Kartet i appen og kartet i "Kongsvingerbrosjyren" er riktig, mens "Finnnskogen"-kartfolderen som kom i postkassene dessverre oppgir furtebua som plasseringen. Arrangementskomiteen beklager naturligvis.

STOLPEJAKT | Jakta har startet!

150 stolper. 130 røde. 20 svarte turiststolper. 50 stolper rundt Kongsvinger festning. 25 stolper på Liermoen. 30 stolper bak Skinnarbøl. 25 stolper på Rudsmoen. 20 stolper på Vardeberget. Og 65 stolper på Lunderseter.

Kart kan lastes ned via Stolpejakten-appen, eller i egne kartfoldere (papir) som kan plukkes opp på sportsbutikker, bibliotek, servicetorg ++.

Opp av sofaen og ut på tur! 

Jakten på stolper begynner tidligst 8.juni

1.juni er her og været er upåklagelig. Det som derimot er litt beklagelig er at årets stolper på Liermoen, Skinnarbøl, Kongsvinger festning (sentrum), Rudsmoen og Vardeberget ikke er helt klare ennå. Det er ikke lenge igjen. Stolpene står faktisk i skogen, men det mangler å sette på klistremerker med koder etc. Og uten kodene får stolpejegerne ikke registrert sine stolper.


Tidligere i dag ble de 5 kartene med stolpeplasseringer frigjort/kunngjort for nedlasting i appen og på nett. Alle de som stod opp tidlig i dag for å studere kartene og komme seg tidlig ut i skog og mark, må smøre seg med litt mer tålmodighet.


Vi håper (og tror) at vi kan åpne årets sesong neste lørdag 8.juni.

FRESKE VINGER BYTTER NAVN OG APP

Like sikkert som det går mot sommer, og nye fine turer i skog og mark, så gjør vi endringer i folkehelsetilbudet vårt. Tidligere har vi kalt arrangementet for Freske Vinger, og benyttet et opprinnelig svenskt opplegg (nettsider og app). I år har vi byttet til en norsk leverandør, og inngår i et bortimot landsdekkende tilbud av stolpejaktarrangement. Bare på Finnskogen vil det i år være bortimot 500 stolper. I våre skoger og gater har vi plassert ut 150 stolper.

I tillegg har vi faset ut betegnelsen "Freske Vinger" og kjører på videre under nytt flagg og navn: Stolpejakten.

31.10 | ÅRETS JAKT PÅ STOLPER ER OVER

Endelig. Etter mye motgang og lang ventetid er vi Freske Vinger klare for å avduke årets stolper. 21.august kan folket igjen jakte på røde stolper fra Rafjellet i nord til Liermoen i sør. 

- Posten vil bringe en infofolder med årets kartområder rundt til alle postkassene i Kongsvinger. Forhåpentligvis vil de fleste motta dette ca. 21.august. 

- Samtidig vil alle postene bli synlige i Stolpjakt-appen (legg merke til skrivemåten og se etter den rosalilla logoen). Alle med Andriod-telefoner må laste ned Appen fra Google Play (også de som lastet ned Appen i fjor).

- Alle med Iphone må logge seg inn via app.stolpjakten.se istedet for App i år. Neste år håper vi på en fungerende App også for Iphone.

- Stolpene kan også registreres via innlogging på  kongsvinger.stolpjakten.se. Her finner dere også masse annen info om Freske Vinger og årets stolpejakt.

Tur-o For store og små...

Siden 1972 er det blitt arrangert tur-orientering i skogene rundt Kongsvinger. I fjor lanserte vi Freske 'Vinger og inviterte i tillegg til stolpejakt. Flere tusen har som deltagere i disse aktivitetene fått kjennskap til våre flotte skoger,- kanskje oppdaget «perler» som ikke er så opplagte uten litt støtte med kart og kompass.

Kart og poster

I år forsterker vi satsningen på Freske 'Vinger og jakten på røde stolper. I alt vil vi plassere ut ca. 125 stolper på følgende kartområder: Kongsvinger festning, Bjørnmyradammen, Holtberget, Liermoen, Roverudsberget og Rafjellet. I tillegg vil vi plassere ut et fåtall stolper på enkelte "kjentmannssteder". Dette burde borge for mange nye, fine turer i de store skogene rundt Kongsvinger. 

Infofolder og App

Alle postadresser i Kongsvinger vil motta en infofolder om arrangementet med kart, informasjon, m.m. I tillegg er det mulig og anbefalt å laste ned Stolpjaktens App fra App Store eller Play.

Turorientering

Tidligere, ivrige og lojale turorientere vil kunne kunne få godkjent sin deltagelse i Freske 'Vinger som nok et år med Tur-orientering m/ tilhørende merker og plaketter.

Bronsemerke: 50- stolper         Sølvmerke: 75- stolper            Gullmerke: 115- stolper

Gullmerke 5 ganger gir bronseplakett, 10 ganger gir sølvplakett og 15 ganger gir gullplakett. Videre er det plakett for hvert 5. år. 

Kostnad:

Delagelse i Freske 'Vinger er kostnadsfritt !. NB: Deltagere som ønsker å motta Turorienteringsmerker og -plaketter må dekke kostnader knyttet til dette selv.

 

 

Vi vil også i år minne om:

Forbud mot ild i skog og mark fra 15.april til 15.september.

Far varsomt fram i naturen – husk du er gjest der !

ARRANGEMENTETS SAMARBEIDSPARTNERE