NATTJAKTA | ETAPPE 1 | LANGERUDBERGET

Ikke før var klubbmesterskapet overstått, så braker det løs igjen. Nå begynner Nattjakta. En serie med 5 nattløp mellom Kongsvinger og Arvika. Noen av løpene har fellesstart, andre harer individuell start. Det siste løpet har jaktstart. Det er med andre ord duket for nye oppgjør, nye bommer, og nye prestasjoner. Det er løyper til alle. 

Det første løpet arrangeres av BKOK allerede onsdag 2/10. Det blir fellesstart i den korteste løypa kl. 1930, og i øvrige klasser kl. 20.00. Samlingsplass er Vennersberg skole og kartet er Langerudberget. 

Finn fram o-skoa, lad lampene, bli med og opplev mystikken...

KLUBBMESTERSKAP & BKOK-KARUSELLEN | 28/9 | Vennersberg

Nå har tiden kommet. Nå skal det skje. Hvem har trent mest? Hvem har trent best? Hvem vinner BKOK-bøttene? Så mye prestisje. Så mye ære. 

Lørdag 28/9 er det endelig klart for årets klubbmesterskap. Noen opplysninger om arragementet har allerede blitt offentlig kjent.

Kart/Arena: Langerudberget/Rastaberget/Føskerberget

Starttidspunkt: Fri start ca. mellom kl. 15-16.

Samlingsplass: Vennersberg skole

Merking: Fra rv. 2 / Arkovegen ved Bunnpris

AL - 4,9km - 12 poster

AK - 3,3km - 9 poster

C - 1,8km - 7 poster

N - 1,6km - 7 poster

Løypelegger/løpsleder: Ole Rognstad

Tittelforsvarere: Peder Gjølstad Røhnebæk og Guri Gjølstad Røhnebæk (husk å ta med bøttene...)

Værmelding: Prfekt løpstemperatur og "lett yr".

Klubbmesterskapet inngår naturlig nok i BKOK-KARUSELLEN, og som seg hør og bør vanker det dobble poeng i BKOK-tabellen for dem som stiller til start.

 

BKOK-TABELLEN 

VM i orientering | Busstur 17/8

Verdensmesterskapet i "skogs"-orientering begynte i dag - i skogene ved Mysen. Flere av distansene går "live" på TV (NRK), men det er naturlig nok også mulig å se løpene fra løpsarenaen. Det er også mulig å teste løpsterrenget i ulike publikumsløp. Tror det er grunn til å håpe på god stemning og et bra arrangement. 

For en gammel stafettklubb som BKOK, er kanskje høydepunktet VM-stafett lørdag 17/8. KL. 12 den dager har 26 skogkarer bestilt en buss og planlagt felles avreise fra Kongsvinger jernbanestasjon. det er ledige plasser. Bli med.

VARSK-O | KM-HELGA på Gåsebu

Høsten er snart over oss, og da kommer mesterskapene tett som hagl. Mye kan tyde på at BKOK ikke stiller med løpere i verdensmesterskapet ved Mysen, men på kretsmesterskapene påfølgende helg burde klubben kunne stille til start. 

Det er langdistanse (normal) på lørdag 24/8 og stafett søndag 25/8. Det er Vang OL som arragerer og løpene finner sted ved St.Olav (et lite styke innenfor Gåsebu skiarena).

Det hadde vært artig hvis vi klarte å få med oss litt gull og heder hjem til Kongsvinger. 

EVENTOR | KM_LANG

EVENTOR | KM-STAFETT

BKOK-KARUSELL | VENNERSBERG | 7/8-19

Denne onsdagen, 7/8, besøker BKOK-KARUSELLEN det splitter nye sprintkartet på Vennersberg. Det blir fart, mange poster, svimle o-løpere, forhåpentligvis moro og stafett! Men frykt ei - løypene er korte og enkle - ikke er de spesielt gaflete heller, men veivalgene kan bli utslagsgivende...

Det er to løyper og velge blant. Kort og lang, henholdsvis 1 km og 2km. Den korte løypa er i utgangspunktet forbeholdt nybegynnere, mens de fleste andre må løpe den lange. Lagene blir sammensatt av løpsleder, men det er lov til å komme med ønsker hvis noen har veldig lyst til å være på lag:-).

Start ca. kl. 18.15. Start og mål ved Vennersberg skole. Merket fra Bunnpris på Rasta.  

RESULTATER:

ORINGEN 2019 | 1,1,3,3,4,4,5,5,5,6,6,6

BKOK stilte ikke tidens største tropp i årets O-ringen, som i år gikk i Norrkøping. I alt stilte 7 BKOK-løpere til start. Men kvaliteten på troppen kan neppe ettertiden klage på. Tallene i overskriften over gjengir noen av etapperesultatene. Ingen av dem kan dessverre spores direkte tilbake til webradaktøren som også gjorde comeback i "5-dagers". Det var Peder, Erik, Tjukke-Anders og Bo som dro det tyngste lasset for BKOK. Peder og Anders ble tilslutt nr. 3 og 5 i sin klasse, mens Erik og Bo aldri var dårligere enn nr. 6. Moro. Fint vær var det også. 

Neste år arrangeres O-ringen til Uppsala.

STOLPEJAKTEN ER I GANG

Kl. 06.00 1.juni startet årets Stolpejakt. Kort tid senere hadde Tom Stude funnet samtlige stolper. Utrolig imponerende og fasinerende:-). Det hindret imidlertid ikke at alle vi andre har mange fine turer foran oss, med bl.a. jakt på stolper.

I år har vi i alt 150 stolper ute i skogene og gatene, fodelt på 6 kartområder: Kongsvinger festning, Bjørnmyra, Sæter, Liermoen, Bjørnmoberget og Rafjellet. 

Det finnes en egen kartfolder med kun BKOKs kartområder. Denne folderen skal være å finne på de fleste offentlige møteplasser i Kongsvinger, samt enklete sentrale private møteplasser også. Etter sigende kommer det i tillegg en stor kartfolder med alle kartområdene i Finnskogområdet - fr aElverum i nord til Eidskog i sør.Denne folderen skal være på vei til postkassen din allerede.

I mens kan du laste ned Stolpejakten-appen. Kartene og stolpeplasseringene er å finne der også.

AKTIVITSKALENDER 2019

Mange har etterlsyt en oversikt over klubbens planlagte aktiviteter i 2019. Til glede for våre ivrige lesere har vi derfor gleden av å presentere følgende: (tilsvarende oversikt, samt resultater, Livelox m.m finner du under fanen "arrangement" og "BKOK-KARUSELLEN") 

Aktivitskalender 2019

ÅRSMØTE 2019

Klubbens høyeste organ - årsmøtet - avholdes onsdag 27.februar, kl. 18 i Arkitektlagets lokaler i Norskogvegen 10. Det blir muligheter for livlige og konstruktive diskusjon om klubben ve om vel - med enkel servering. 

Saksliste og årsmøtedokumenter:

I GAMLE DAGER: H43-KAVLEN

BKOK.NO er ikke vesentlig anderledes enn andre moderne mediehus, og i mangel på nye artikler og informasjon, begynner vi en serie med tilbakeblikk fra "hine hårde dager". Første artikkel i denne seren er hentet fra en av BKOK.NOs forløpere (BOK-posten eller Fellesposten), og handler om store prestasjoner og spennende oppgjør blant gamle menn i de dype svenske skogene.

SESONGAVSLUTNING OG "JAKTPRAT" FOR ÅRETS STOLPEJAKT

Onsdag 28.november blir det "jaktprat" og avslutning for årets Stolpejakt i Kongsvinger (dvs: for alle som har funnet stolper på henholdsvis Kongsvinger festning, Liermoen, Rudsmoen, Skinnarbøl og Vardeberget).


Arrangementskomiteen inviterer til byens storstue, Kongsvinger bibliotek. Kl. 18-19 blir det trekning av premier, enkel servering, utveksling av årets turopplevelser, og mulighet til å påvirke neste års arrangement.

VINTERTRENING

Snart kommer den kalde fine tida..., og da har selv inngrodde o-løpere godt av litt trening. Onsdag 5. desember blir det muligheter for litt "kroppsgymnastikk" i ymse former i gymsalen på Langeland skole. Mellom kl. 1830-1930 blir det forhåpentligvis både god gammel sirkeltrening, ballspill og litt tøying.  

BKOK og Nydalen SK er tildelt Norsk O-Festival i 2021

Brandval/Kongsvinger OK og Nydalen SK er tildelt Norsk O-Festival i 2021, og hele arrangementet blir lagt til Kongsvinger. 

Arrangementsdato og løpsprogram:

Fredag 25.jun 2021 – Sprint
Lørdag 26.jun 2021 – Mellomdistanse
Søndag 27.jun 2021 – Langdistanse

Det blir Norgescup for senior og junior elite samt WRE for senior alle dager.

Nyhetssak på Norsk Orientering sine hjemmesider finner du her

 

Bygdestafetten - prestisjefylt og uhøytidelig

Tradisjonen tro, inviterer Skogkarens klubb til Bygdestafett 1.mai. Her møtes lag fra alle mulige kriker og kroker (der du ikkje skulle tru at nokon kunne bu), til vennelig og prestisjefylt kappestrid. I år vil stafetten arrangeres på en av våre "hjemmebaner", så forhåpentligvis kan vi stille med mange lag. Finn fram gammel o-magi, smil og bli med !

Lagledere/påmeldere (vær gjerne "proaktive" og meld dere til disposisjon for laglederne under / det er ikke sikkert de husker å ringe alle potensielle):

Brandval: Per Gunnar Gjølstad

Roverud: Oddgeir Frysjøenden

Hokåsen: Håvard Nyhus

Kongsvinger: Ole Inge Rismoen

Vinger: Anders Hauger 

INNBYDELSE | RESULTATER

SESONGAVSLUTNING | 7.DESEMBER | KL. 18

Det er nok bare å innse at årets sesong er ved veis ende, og at snø og vinter har tatt over våre skoger. Men først skal gode og iherdige prestasjoner premieres i byens storstue. Torsdag 7.desember kl. 18 åpner Brandval/Kongsvinger orienteringsklubb dørene på Kongsvinger bibliotek og inviterer til sesongavslutning for både Freske Vinger (stolpejakt), BKOK-KARUSELLEN og klubbmesterskapet.

Det bllr utdeling av premier, lett underholdning og enkel servering. Ta med godt humør og del årets veivalg, bommer og turopplevelser.