L&B | SPRINTLØP | MIDTBYEN

16 store og 2 små deltagere kjempet iherdig i utfordrende og tekniske løyper i Midtbyen. Forbudte områder litt overalt. Artikkelforfatter klarte seg lenge bra, men hjernen koblet til slutt ut og løp rett over Oslovegen ved KIWI Gjemselund. Antti  hadde nok lyst til å løpe også, men denne gang arrangerte han. 

LANG / SVART LØYPE      
1 Eivind Lande Eidskog OL 00:17:52
2 Marius Fjell BKOK 00:18:13 Disk…?
3 Jo Christer Frysjøenden BKOK 00:19:08 Disk…?
4 Henrik Langbråten BKOK 00:19:54 Disk…?
5 Ragnar Lande Eidskog OL 00:20:39
6 Mikkel Aasness Odal OL 00:21:58 Disk…?
7 Roger Gulbrandsen BKOK 00:22:48 Disk…?
8 Mona Trøhaugen BKOK 00:24:08
9 Heidi Vestlund BKOK 00:24:15
10 Emilie Holtet BKOK 00:24:43
11 Guro Aasen BKOK 00:25:27
12 Philip Føyen Eidskog OL 00:25:40
13 John Arne Holtet BKOK 00:26:48
14 Leif Billingsø Eidskog OL 00:33:10
15 Anders Hauger BKOK Postplukker Disk…?
BLÅ / KORT LØYPE      
1 Elin Føyen Eidskog OL Fullført

L&B (LØP & BAD)

Hver onsdag fram til (kanskje også med) påske blir det muligheter for felles trening fra Kongsbadet (svømmehallen...). Oppmøte i den gamle kafeen/resepsjonen ca. kl. 1745. Trening/løpinga begynner kl. 18. Ferdig, og tilbake ved svømmehallen igjen ca. kl. 19. Utelukker ikke at det kan bli innslag av mer eller mindre frivillige o-tekniske øvelser underveis.  

Psst. Mulighet for å bade i Kongsbadet både under og etter trening. Er vi riktiig heldig får vi rabatt på inngangsbillettene.   

LÅNGEN & KORTEN | O-helg i Karlstad

Som selvutnevnt sosialminister for en helg, tar Ole Petter V friheten til å informere om deltakelse i Lången och korten 2022. Det hadde vært trivelig om vi blir flere fra klubben/distriktet. Jeg kan gjerne organisere noe felles overnatting hvis vi skal ha noe sosialt på lørdag ettermiddag. I fjor gikk vi ut og tok et velfortjent kaldt glass med innhold på lørdagskvelden i Karlstad sentrum.Nå er start og mål Hammarö, så vi får diskutere om hotell i sentrum er ønskeligFølg med i tråden under. Dette blir moro https://www.langenkorten.se/langenochkorten2022/

NATTJAKTA | 5/10 | FELLESSTART I JÖSSEFORS

Endelig er det klart for Nattjakta - 4 nattløp på begge sider av grensen. Det første løpet starter med en fellesstart 5/10 i Jössefors.

Flere fra BKOK har allerede meldt seg på, men det er sikker fortsatt mulig å bli med. Mer info og påmelding.

LE TOUR DE GLÅMDAL | 18/9 | FINALE I ODALEN

Nå er det bare få dager igjen før årets le Tour de Glåmdal skal avgjøres. Mange BKOK-løpere ligger godt an før den avsluttende jaktstarten. Stas med klasseseire, men det største målet bør være å bli klubben med flest deltagere, og gjerne en seier i klubbkonkurransen. 

PS. Meld dere gjerne på i forkant - f.eks via Eventor. Da blir det lettere for arrangørene. 

Her finner du startlistene til jaktstarten. Alt kan fortsatt skje...

O-TROLLEIR I ODALEN | 17-18.SEPTEMBER

Odal O-lag har gleden av å invitere barn og ungdom opp til og med 13 år fra Glåmdalsregionen til O-troll leir på Skarnes, helgen 17. til 18. september (samtidig med finalen av le Tour de Glåmdal). Se innbydelsen her.

BKOK-KARUSELLEN | 14/9 | URSTERN

Onsdag - 14/9 - besøker BKOK-KARUSELLEN villmark og urskog ved Urstjern.  Realt skogsterreng og real orientering venter. Myrene har nok sjelden vært tørrere, så dette kan bli stor stas. 

Nyhuskarene arrangerer og byr på 4 ulike løyper - Grønn, Blå, Rød og Svart. Noe for alle med andre ord.

Det blir fri start mellom kl. 18-19. 

Hvertfall merket fra E16 (på vei mot Austmarka), men det er nok mulig å kjøre over Kolemoen og ta Langtjernvegen fram til samlingsplass også.  

VEIVALG | HOLD DEG OPPDATERT I O-NORGE

Veivalg ønsker et tettere samarbeid med O-klubbene og har en avtale med Orienteringsforbundet som gir rabatt på abonnement til orientsklubbene. Vi ønsker derfor også å tilby medlemmene deres magasinet Veivalg til en hyggelig pris.

 

Tilbud års abonnement med 4 utgivelser av magasinet, og tilgang til alt innhold og alle digitale magasiner på nettsiden .  Kr. 399,- (kontra 560,- pr år som er veil. pris). Tilbudet gjelder både klubben og klubbmedlemmer dere har som allerede er abonnenter (de får da redusert prisen sin) og nye som ønsker å bli abonnenter.

Dere må gjerne legge ut vedlegget på deres sider, linke det til veivalg@aboservice.no, og oppfordre medlemmene til å benytte seg av tilbudet ved å sende sin medlemsinformasjon

KLUBBTILBUD MEDLEMSTILBUD 

Ta gjerne kontakt med meg for mer informasjon og en hyggelig prat. 

Vennlig hilsen/ Best regards

Lise Grini Klingen | Salgskonsulent | Tlf. + 47 934 61 880 | E-post: lise.klingen@mediadigital.no

O-FEST på Østre Hauger !

Før vi glemmer det, og hverdagen tar helt overhånd, må vi feire oss selv - og vel overstått O-Festival ! Fredag - 26/8 - blir det langbord, aktiviteter, restelag, kaker, grilling og fest på Østre Hauger. Alle BKOKs medlemmer, alle frivillige som deltok under O-festivalen og andre lokale som er glad i orienteringsidretten er hjertelig velkomne - unge som gamle. 

Det blir mulighet for litt o-trening og andre aktiviteter fra kl. 18. Forhåpentligvis sklir dette naturlig over i bad, badstu, kubb, quiz, fotball, pil-og bue, trampoline, mat, drikke og god stemning inn i sommerkvelden (det er lov å reise hjem akkurat når man selv vil).

Festkomiteen ordner kaker, kaker, saft, benker og bord - kanskje til og med telt. Det blir varme griller, så ta med egnet grillmat. Vil du ha egen stol, må du enten være tidlig ute eller nyte medbrakt. 

Apropos medbrakt... Det er lov å kose seg litt, men spesielt så lenge det er barn og unge tilstede oppfordres det til " sunt måtehold". Faller det naturlig kan/bør bilen din "overnatte".

Det er fortsatt litt sommer, og per nå melder Yr.no i allefall oppholdsvær. Kle dere for anledningen. 

STOLPEJAKTEN | BLI MED I BKOKs STOLPEJAKTGRUPPE

Hvor mange stolper har du funnet i år? Hvem av BKOK-medlemmene har funnet flest? Har Heidi T. funnet flere enn alle andre til sammen?

Stolpejakt er ikke bare for folk som ikke løper orientering til vanlig. Stolpejakt finnes mange steder og kan til tider by på både nye opplevelser og god trening for hardbarka o-løpere. 

I tillegg er det mulig å lage "grupper" som kan bidra til å motivere til en "tur ut". F.eks. kan en kameratgjeng, en arbeidsplass, et nabolag osv lage sin egen gruppe og "kjive" litt om hvem som har funnet flest stolper. 

F.eks. kan du melde deg inn BKOKs egen gruppe. Det er plass til adskillig flere i den gruppa... Logg deg inn på www.stolpejakten.no - trykk på "Profil" og "Grupper", og meld deg inn med denne koden: Dq2H3GC  

KLUBBKLÆR | NYE OVERTREKKSDRAKTER

Det er lenge siden BKOK har unnet seg felles utforming av overtrekksklær, men akkurat tidsnok til O-festivalen har vi fått nye "festklær". Testpilotene har gitt positive tilbakemeldinger om funksjonalitet, utseende og kvalitet.

Er du over 18 er kostnaden 800kr for jakke og 600kr for bukse. Er du derimot yngre enn 18år er kostnaden henholdsvis 600kr for jakke og 400kr for bukse.

Ta kontakt med Atle Vestlund for prøving og bestilling av klærne. Ryktene tilsier at første anledning for prøving og leveranser blir på Sørli/Kolemoen førstkommende torsdag kl. 18-, og på BKOK-KARUSELLEN i neste uke.

Løp, kjøp og representer :-).

BKOK-KARUSELLEN | ENDELIG VÅR ! KOM LØP MED OSS....

Endelig er den kalde fine tida over, og vi kan nok en gang løpe rundt i skogen. Treningskomiteen har lagt hodet sitt i bløtt, og tenkt mange kloke tanker. Høydepunktene er mange, og allerede 1.mai kommer selveste Bygdestafetten (les egen inforartikkel under). Senere kommerbåde O-festival og viktigst av alt - klubbmesterskapet... 

Finn fram løpsskoene, puss kompassen, og inviter med dere mange nye til o-sportens fantastiske verden.   

BYGDESTAFETTEN | LAG LAG OG REPRESENTER BYGDA DI

Både som et vårtegn og som et tegn på at pandemien kan være over, kom denne hyggelige invitasjon fra de mystiske Skogkarene:

 

Bygdestafetten søndag 1. mai 2022.

 Sted:                 SKOTTERUD – IDRETTSHALLEN  | Merket fra ESSO’n  ved gamle riksveg 2 i Skotterud sentrum

Start:                Fellesstart kl. 13.00

 Den årlige Bygdestafetten i vårt distrikt er en uhøytidelig konkurranse der lagene settes sammen grendevis, eller annen lokal tilhørighet eller familie/naboer. Det skal således ikke være rene «toppede» klubblag. Innbydelsen sendes til de nærmeste O-lagene og til skogkarene i SKK Glåmdal, som bes om å informere videre om arrangementet i eget distrikt. Håpet er gjennom et slikt opplegg å fremme interessen for O-sporten, tur-orientering og friluftsliv generelt.

Løypene/etappene er holdt på et forholdsvis enkelt nivå, der kun den lengste løypa har innslag av A/B-krav:

 1. 1,3 km Rekrutt/Nybegynner
 2. 2,5 km B/C nivå
 3. 2,5 km B/C nivå
 4. 3,5 km A/B nivå

 Konkurranseform: Det er ingen krav til alder eller kjønn for de enkelte etappene. Det er tillatt å løpe to sammen, men en løper kan bare løpe en etappe. I den korteste løypa (Rekrutt/Nybegynner) er det tillatt med ledsager.

I årets stafett er etappe 1 for Rekrutt/Nybegynner. Evt. gafling i senere etapper. Arrangøren vil også (underveis) vurdere eventuelle handikap.

 Veksling skjer ved overlevering av felles lagbrikke.

 Påmelding:       På vedlagte skjema til Klaus Engen, e-post: kloeyv@online.no  Evt. på telefon: 971 64 057.

Lagets navn settes inn øverst og løpernes navn settes inn på rett linje i påmeldingsskjemaet. NB! Vi bruker Sportidentsystem. Sportident-brikke lånes ut til alle lagene. Husk å tømme/sjekke brikken før starten.

 Påmeldingsfrist: 27. april.

.Startkontingent: Kr. 100.- pr. lag som betales ved frammøte, kontant eller VIPPS .

 Premiering: De enkelte lag skal ta med en liten (billig) premie til hver deltager på et av de andre lagene. Premiene legges på et eget premiebord når man henter startnummer og lånebrikke. Vinnerlaget og lagene videre bak velger seg en premie selv (fritt valg). Denne premieutdelingen ordner lagene selv. I tillegg konkurreres om vandrepremie som må vinnes tre ganger for å beholde den.

 Salg av brus/mineralvann. Selvbetjening.

 Vel møtt

Skogkarenes klubb Glåmdal v/ Eidskog-karene

NATTJAKTA | ONSDAG 6.OKTOBER | MOROA FORTSETTER I RASTAALPENE

Høsten er her. Skogen er full av jegere, tåka ligger lavt på jordene, og etappe 2 i årets Nattjakta venter. 

Onsdag 6/10 blir det nattløp med fri start - ikke fellesstart som tidligere annonsert - i Rastaalpene sør for Kongsvinger sentrum. Det blir m.a.o. ensom kamp mot klokka, i skoger hvor svensker og nordmenn har møttes til kappestrid også tidligere. Påmelding skjer helst via Eventor, men de færreste blir nok avvist hvis de dukker opp uanmeldt på samlingsplass også. 

Deretter blir det etappen i Arvika (20/10), før finalen og jekstarten arrangeres på Eidskog 27/10. Årets innbydelse til løpserien finner du her: Innbydelse 2021

Bli med. Overraskende moro og intenst. mer info finner du på "arrangementsidene" våre.  

KLUBBMESTERSKAP | LØRDAG 25.SEPTEMBER | SKINNARBØL

Endelig! Alt forarbeidet, all treningen, alle veivalgsanalysene på alene på do, alle timene alene mot naturkreftene i inn- og utmark - på lørdag er det endelig klubbmesterskap! Så mye prestisje, så mye mystikk, så mye som står på spill. Drømmen om å få være ubestritt klubbmester i BKOK et helt år! Akk og ve, men bli med - det er meldt fint vær. I tillegg utloves det doble poengsummer i BKOK-tabellen for alle som stiller til start ! 

Ps. Regjerende mestere i de gjeveste klassene er: D17 - Torill Aasheim Nymark | H17 - Peder Gjølstad Røhnebæk

 

Fri start kl. 15-16 (kanskje litt lenger også hvis det blir nødvendig). Merket fra E16 / Masterudvegen ved Norsenga (ca. 2 km øst for Kongsvinger sentrum). 

4 løyper: Grønn (N) | Blå (C) | Rød (A/B) | Svart (A)

Kart: Skinnarbøl 1:10 000 / 7500 | ekvidistanse 5 m

Parkering: Ved samlingsplas, eventuelt langs Jahrenvegen. 

Fra parkeringen er det maks. 100 meter til samlingsplass.

Ps. Har du Korona, så bli gjerne hjemme. Ellers henviser vi til generelle retningslinjer vedr. smittefaren. 

BKOK-KARUSELLEN | le Tour de Glåmdal | ONSDAG 8.SEPTEMBER | FLISA

Opprinnelig oppsatt løp i BKOK-KARUSELLEN utgår/utsettes denne uka.  Istedet blir alt fokus rettet mot nestsiste etappe i le Tourde Glåmdal på Flisa samme dag (altså onsdag 8/9). Meld dere gjerne på i forkant - da blir det hakket enklere for arrangørene. Påmelding skjer her: https://eventor.orientering.no/Events/Show/15494 .

Forhåpentligvis blir løpet arrangert på Myrmoen - et fantastisk turområde i Flisa sentrum. Artig orientering og lettløpt.

BKOK-TABELLEN | STILLINGEN ETTER 15 LØP

Endre teksten ved å klikke på Rediger i tekstens ramme

Svart løype - Peder G.R er ikke på topp! Begynner han å bli gammel og treig?! Evigunge Ole Inge R. derimot troner nå øverst i den mest krevende løypa. 

Rød løype - Børre B leder fortsatt, men Håvard N. er på vei oppover listene i høy hastighet. Guri er jevnheten selv på 3.plass. Fjorårets ubestritte vinner finner først på den sure 4.plassen.

Blå løype -   Denne løypa ser ut til å bli en klassisk batalje mellom generasjoner. Lars Håvard S. leder, men veteranene Rolf Ø. er fortsatt innenfor rekkevidde.

Grønn løype - Bikkjeslagsmål! Dødt løp mellom kamphanene og kameratene Erik og Bo J.

BKOK-TABELLEN

NIGHTHAWK 2022 | RAPPORT

Rapport fra Fossum og Løvenskioldskogene:

1.etappe: Oddgeir. Har vært med før og meldte seg tilgjengelig for UK først av alle. Godt forberedt med øl både i sekken og i vogna. Som vanlig stødig orientering - hvertfall bortsett fra der han bomma. Mente selv han hadde ca. 10min tidstap.

2.etappe - Gamle-Anders: Erfaren stafettløper som liker å luske seg rundt om natta. Var blant de bedre som løp med ett bein.

3.etappe - Lars K: Oslobasert tidligere storløper som fortsatt trener litt. Leverte varene som bestilt, men kom forståelig nok i ulage da han kom i selskap med 2.etappeløperen.

Ps. 1-3 etappe startet samtidig. Folksomt i startfeltet mao. Nesten som i de store stafettene i utlandet. Nesten... Etter nattetappene tror jeg vi var på 7/8.plass. Halden ledet med sine tre tidligere verdensmestere.

4.etappe - Rune Scheele: Husbonden til tidligere bkok-løper Else Kari Nordli, og far til den beste søskenflokken i norsk orientering. Stødig orientering av en stødig kar.

5 etappe - Jo Christer: Nord-Europas beste o-løpende hipster. Ble overtalt til deltagelse på fredag ettermiddag i lyskrysset ved Larson. Grugledet seg, men smilte på oppløpet. Innhentet og parkerte Haldens 2.lag (bare en verdensmester der)

Slutstreckan - Ole Petter: Grunnen til at Jo Christer smilte på oppløpet. Vel vitende om at ankermannen også grugledet seg, og ikke hadde sovet stort natta før (i tillegg til at han hadde måtte pushe kroppen til det ytterste for å følge våre yngste i nybegynnerløypa). Løp et taktisk fullendt løp og kontrollerte inn til en 7.plass foran Heming.

Best av alle løp Fabian, Erik, Konrad og Bo. De ruuuula blant 130 kids i fellesstart både sent lørdag og tidlig søndag.

BKOK-TABELLEN | STILLINGEN ETTER VÅRSESONGEN - 9 LØP

Dette er stillingen etter kameratslig kappestrid i Roverudsberget, Tråstad, Kolemoen, Vardeberget, Edsberg, Rastaalpene. Roverud City, Sæter og Liermoen.

BKOK-TABELLEN 

DET VÅRES FOR ÅRETS AKTIVITETER...

Til tross for Korona, regn og teleløsning blir det nok både vår og treningsmuligheter i regi av BKOK. Treningskomiteen foreslår f.eks. at BKOK-KARUSELLEN starter opp allerede neste onsdag 28/4. Finn fram o-skoa, god humør og treningsiver. Kanskje det blir bedre i år enn i fjor?   

LE TOUR DE GLÅMDAL | ETAPPE 2 | MELD DEG PÅ OG BLI MED TIL GRUE

Denne uka er det pause i BKOK-TABELLEN, slik at flest mulig skal få anledning til å delta i etappe 2 av le Tour de Glåmdal. Etappen går fint og krevende skogsterreng ikke langt fra Tjura sentrum. Det er ikke utenkelig at det kan bli merket til anbefalt parkeringsplass (ved skytterhuset på Tjura) fra både Grinder og Kirkenær. Derifra er det ca. 3-400m gange til samlingsplass. 

Dere må melde dere på i forkant. Frist for påmelding er helst i dag. 

Påmelding, noen av løypene og mer informasjon finner dere hos Eventor. (Har ingen opprettet deg som "bruker" i medlemslista til BKOK ennå, så send en epost til anders@alaget.no).  

HOLD UT! SNART BEGYNNER ÅRETS "JAKTSESONG"

Det våres i skogen og arrangementskomiteen er i godt driv før årets Stolpejaktsessong. Mye arbeid har blitt gjort, og mye gjenstår fortsatt. Målet er oppstart lørdag 15.mai. Da bør de ivrigste sette på vekkeklokkene tidlig, slik at de kan bruke, forhåpentligvis, både lørdag og søndag for å finne samtlige stolper. I fjor var det stolpejgere som fant alle våre stolper i løpet av et døgn...

Årets kartområder blir:

- Kongsvinger festning

- Bæreia (Blant annet brukt til NM i 2004 - revidert i vår)

- Liermoen

- Roverud city (helt nytt kart)

- Urstjern

+ 5 turstolper plassert på steder som er verdt en egen tur. 

USYNLIG-O PÅ RUDSMOEN

Over ett år etter at vi først stiftet bekjentskap med Korona-viruset, rir det oss fortsatt som en mare. Men fortvil ei! Det er håp. BKOK og Usynlig-O-appen hjelper deg! BKOK har flere treningsmuligheter vår du både kan få trent med god avstand til andre, men også måle deg litt andre ivrige o-løpere (hvis du vil). 

Det siste tilskuddet i Usynlig-O-appen er to løyper fra Motjernet på Rudsmoen. En kort og ganske enkel løype (ca. 1,5km ) og en litt lengre og vanskeligere med mange poster... Parker gjerne langs Brøderudvegen, og ta turen til start og målpunktet som oppvarming. Rasteplassen ved Motjernet er forøvrig en liten perle som inviterer til litt kvalitetstid og ettertanke. 

SENESTE VEDR. KORONA

Info fra Norges orienteringsforbund: 

Regjeringen gjør fra 16.april flere lettelser i nasjonale restriksjoner.


Det vil fortsatt være kommunale og fylkeskommunale tiltak som gir strengere føringer enn de nasjonale. Norges Orienteringsforbund ber derfor alle om å holde seg oppdatert via sin bostedskommunes hjemmeside.
 

Følgende nasjonale anbefalinger er gjeldende for Norges Orienteringsforbund:

 • Barn og unge under 20 år kan i idretter uten kontakt trene og konkurrere utendørs, innenfor egen O-krets eller innenfor naturlig samarbeidsregion på tvers av kretsgrenser, forutsatt at det ikke er lokale regler som begrenser gjennomføringen. Deltakerantall er fra 16.april 200 personer (utøvere-trenere-ledere-foresatt inkludert)
 • For voksne kan arrangement/trening utendørs gjennomføres forutsatt at god avstand mellom utøverne, samt at alle deltakerne MÅ være fra samme kommune. 
 • Enkeltstående toppidrettsarrangement kan gjennomføres.

For alle utendørs arrangement er gruppestørrelse 200 personer – det er tillatt å bytte ut disse (3 x 200) så sant det gjøres på en smittesikker måte

Info finnes hos Helsedirektoratet – Idrettsveileder

https://www.helsedirektoratet.no/veiledere/smittevern-for-idrett-covid-19

 

For de som har lov til å arrangere så skal en følge rådene i vår oppdaterte Koronaveileder som finnes:  her

 

Hva er et arrangement:
Arrangementer kan for eksempel være kamper, cuper, stevner og liknende, men ikke ordinær trening, se covid-19-forskriften § 13 første ledd bokstav a.
Trening innenfor et idrettslag regnes ikke som arrangement.

Hva er en aktivitet:
Begrepet aktivitet betyr primært trening, det må ikke blandes med begrepet arrangement som i idrettssammenheng primært betyr konkurranse.

En aktivitet/trening kan ikke foregå på samme sted og til samme tid som ett arrangement, men løypene fra f.eks ett ungdomsarrangement kan brukes som ukas løype etter at arrangementet er ferdig.


Eksempel på smittevernprotokoll ser du:  her

 

O'jul med din trening...

Lørdag 26/12 blir det treningsmulighet i Bjørnmoberget. Kanskje til og med merket fra Brøderudvegen ved Mellomtjernet. Parkering ved samlingsplass.Fri start mellom  kl 12.00-13.30. Løyper: A-lang (4,5 km) og A-kort (3,0 km). Dessverre ingen nybegynnerløype, men skygging og henging er tillatt. Det blir ca. 125 meter stigning for begge løypene. Terrenget er stedvis krevende. En fin tur i skogen, med andre ord! 

Vi presiserer at dette er kun et treningsløp, ikke konkurranse. Postene er markert med små postskjermer. Det er ingen tidtaking, men ta gjerne med GPS-klokka, så kan du laste opp sporet ditt på Livelox i etterkant.Det blir tent et bål ca. 11.30, så husk å ta med varme skifteklær og eventuelt pølse! Har du symptomer på luftveisinfeksjon, blir du hjemme. Minst 2 meters avstand til ikke-familiemedlemmer.Alt håp er ikke ute for dere som har andre planer denne dagen. Postskjermene blir nemlig værende i skogen til over nyttår og vi prøver å gjemme kartene et lurt sted nær start Vel møtt!MvhBKOKs finske avdeling

** Ta med egen plastlomme for kartet! **

Årets julekort fra BKOK

God Jul

Over ser dere et samplott av GPS-rutene til alle (begge) som deltok på på gårsdagens langtur på Kolemoen. Det kommer forhåpentligvis flere treningsmuligheter i løpet av jula.

Finalen i NATTJAKTA utsettes til våren 2021

Det store slaget, den endelige avgjørelsen - finalen i NATTJAKTA, var planlagt førstkommende onsdag i Åmotfors. Faren for Korona og stengte landegrenser stikker imidlertid kjepper i hjulene på arrangementet. Mye tyder på at uforutsigbarhet knyttet til grensekryssing dessuten kan bli langvarig. Det er derfor bestemt at finalen utsettes til våren 2021. Sted, tid og arrangør er ennå ukjent.   

Mens vi venter på NATTJAKTA... Nattløp på Liermoen 21/10

Mens våre svenske rivaler koser seg med Nattjaktas etappe i Arvika, byr BKOK på nesten sommertemperaturer,  skogbrannfare og lyse høstkevlder.... Dvs. i kveld blir det mulighet for å løpe kortreist nattløp på Liermoen. Terrenget er kjent for det fleste på dagtid, men vil nok kunne by på utfordringer når det blir mørkt. Det blir 2 løyper å velge mellom - noe for alle med andre ord. 

Påmelding på stedet - akkurat som et ordinært treningsløp.

Vi legger vi opp til fri start mellom ca. kl. 19-1930 (forutsatt at det er tilstrekkelig mørkt). Vi håper deltagerene respekterer rdinære smittevernsanbefalinger - selv om det blir både langt fra folk og mørkt. 

Merket fra Lierkrysset (ca. 5km sørøst for Kongsvinger sentrum - langs rv. 2).

LIVELOX    RESULTATER

NATTJAKTA fem onsdager til ende

Med høsten kommer den friske skarpe luften, de fine fargene og nattorienteringsløpene i den sagnomsuste Nattjakta. 5 nattløp arrangeres av orienteringsklubbene mellom Arvika og Kongsvinger. Lite er særere, lite er mer intenst.  Stemningen og fellesskapet er å anbefale. Det er bare å sette hodelampa til lading...

Innbydelse 2020

De fire første en salig blanding av fellesstarter og individuelle løp. To løp i Norge og to løp i Sverige. Det siste løpet er en jaktstart hvor startrekkefølgen bestemmes av resultatene fra de fire første løpene. Løpene avholdes på kvelden etter mørkets frembrudd (ikke nødvendigvis midt på natta). Meld dere gjerne på i forkant av arrangementene (du finner linker til påmelding og resultater her). Løpene følger ordinære smittevernsregler i de respektive arrangørlandene.  

Ps. Nytt av året er en vennskapelig og prestisjefylt kappestrid mellom deltagerene fra Sverige og Norge. En god gammel landskap med andre ord.

KLUBBMESTERSKAP

Nå har tiden snart kommet. Nå skal det skje. Hvem har trent mest? Hvem har trent best? Hvem har fått minst Korona? Hvem vinner BKOK-bøttene? Så mye prestisje. Så mye ære. Så mye på spill. 

Lørdag 26/9 er det endelig klart for årets klubbmesterskap. Noen opplysninger om arragementet har allerede blitt offentlig kjent.

Kart/Arena: Bjørnmoberget (ikke helt utenkelig også areana for et noe større o-løp i 2022..)

Starttidspunkt: Fri start ca. mellom kl. 15-16.

Samlingsplass: På Bjønnmoen ved Mellomtjernet.

Merking: Fra både Skinnarbøl og Roverud

Svart | AL - 5 km 

(Mørke-)rød | AK - 3 km 

Blå | C - 2 km 

Grønn | N - 1,6 km 

Løypelegger/løpsleder: Roar Løvtjernet

Tittelforsvarere: Peder Gjølstad Røhnebæk og Berit Billingsø (husk å ta med bøttene...)

Værmelding: Finnes ikke dårlig vær....

Klubbmesterskapet inngår naturlig nok i BKOK-KARUSELLEN, og som seg hør og bør vanker det dobble poeng i BKOK-tabellen for dem som stiller til start.

RESULTATER | STREKKTIDER | LIVELOX | BKOK-TABELLEN

BKOK-KARUSELLEN (og siste løp i Sprint-kupp) ved Marikollen skole

Finalen i Sprintkupp 2020 er rett rundt hjørnet! Førstkommende onsdag, 23/9, byr BKOK-KARUSELLEN på masse asfalt og lite villmark (terrengløpesko/joggesko anbefales). Samlingsplass, start og mål er ved Marikollen skole. Kartet er Bjørnmyra-sprintkart fra 2016 (målestokk 1:5000, ekvidistanse 2m), med en del oppdateringer gjort i 2019 og 2020. Kort løype er 2,0 km, mens lang er 2,6 km. For å gi samme utgangspunkt for alle løpere, er det begrenset tilgang til terrenget før løpet (se bildet). Oppvarming anbefales enten ved parkeringsplass eller på fotballbanen. Trenger man å ta en kort tur til skogen før man starter, så er det muligheter på andre siden av veien fra parkeringsplass.


Fri start mellom kl 17.45 og 19.00 (solnedgang kl 19.08). Ta gjerne med briller og norsk-finsk ordbok, og la myggspray ligge hjemme. Finner du hjortelus i håret eller skjegget etter løpet, så får du en premie.


Løpere fra andre klubber er naturlig nok veldig velkomne til å delta. Er du syk, blir du hjemme.


Det blir merket fra rundkjøringen på E16, og Glommengata mellom E16 og Rema 1000 Kurudsand / nederst i Bæreiavegen.


Vel møtt! Hilsen Berit og Antti

Link til resultater i BKOK-KARUSELLEN. | Stillingen i årets Sprint-Kupp finner du her: Ps. Dobble poeng utloves for dem som stiller til start på det avsluttende sprintløpet.

O-Festivalen 2021 forskyves til 2022

Korona-pandemien får stadig nye ringvirkninger. Norges orienteirngsforbund har bestemt at årets O-festivale (Kongsberg) forskyves til 2021,. Det betyr samtidig at vårt arrangement forskyves fra 2021 til 2022.

Vi har med andre ord fått et ekstra år til å forbrede oss på storinnrykk fra resten av O-Norge.

3 nye Usynlig-O-løyper tilgjengelig!

"For en herlig dag..., for et herlig vær...", sang Jokke. Hvorvidt han hadde vært overbegeistret for nye orienteringsutfordringer er usikkert, men uansett er det 3 nye Usynlig-O-løyper tilgjengelig. Dnene gang er det Skinnarbølskogene som kan utforskes av ivrige o-løpere i alle aldere (hvertfall de fleste). 

En løype er rød og kort, mens de to andre er mer krevende, men med varierende lengder. 

Forhåpentligvis er kart og GPS samstemte. Det vet verken webmaster eller løypelegger ennå.  

BKOK bruker Usynlig-O

Korona - schmorona! 

BKOK har mange gode treningstilbud for våryre orienteringsløyper. Last ned appen (Usynlig-O) og test en av mange og varierte løyper. Du velger selv om du vil dele/kunngjøre dine resultater med oss andre, men farlig er det ikke:-),  For tips og triks anbefaler webmaster artikkelen om Usynlig-O lenger ned på våre sider. 

Per nå har vi følgende løyper:

Kongsvinger festning:

"Fra skanse til skanse" - Blå og kort

"Fra festningen til Skansesletta" - Blå og kort

Liermoen:

Svart - lang

Grønn - middels 

NB: På Liermoenkartet har vi erfart at løpskart og GPS ikke er helt samstemt... Men trening er trening.

Bjørnmyra:

"Stormyra-Bjørnmyradammen" - Svart og middels

Bjørnmoberget:

"Østre Hauger rundt" - Svart og middels

Skogen er åpen!

Egentrening: Usynlig-O, en innføring. Oppdatert med nye tips!

Nå som fellestreninger ikke er tillatt pga restriksjonene på all organisert idrett, er Usynlig-O et hjelpemiddel alle bør bruke (det er lurt å kunne uansett) – det gir topp muligheter for en tur i skogen alene.

Kari-Ann Annensen hos Oppsal har laget denne steg for steg-innføringen (www.bkok.no har bare "tjuvlånt" den litt):

«UsynligO er en gratis app som gjør O-løyper tilgjengelig året rundt, uten at det trenger å være skjermer i skogen. Appen følger med på GPS og lager en lyd når løperen har funnet posten. Man kan enten benytte seg av løyper som er lagt inn i usynligO, eller man kan bruke løyper fra livelox. For begge varianter må man printe ut kartet selv.

Slik fungerer usynligO:

 • Last ned appen og lag deg en brukerkonto
 • Print ut kartet på den løypa du vil løpe
 • Kom deg til starttrekanten. Der åpner du appen.
 • Så åpner du løypa.
 • Da er du klar for start! Sjekk at du har skrudd på lyd på telefonen. Når du har trykket på start kommer lyden av startklokka og det er bare å løpe av gårde.
 • Når du kommer på posten hører du en «fanfare». Vi har ikke testet usynligO i høy fart, så mulig man må passere posten i lav fart for at appen skal gi deg fanfare.»
 • Dersom du ikke får fanfare på en post (kan skje pga dårlig gps-dekning) må du bytte til poeng-o, ellers får du ikke fanfare på resten av postene!

Supplerer med erfaringer fra Snorre, som har testet appen endel ganger:

«Noen tips til:

 • Husk å velge i mobilinnstillinger at appen alltid skal ha tilgang til Sted, slik at den også fungerer i dvalemodus.
 • Det anbefales også å sette minimum GPS-nøyaktighet til ca. 20 meter (standard er 200m) for å unngå å få falske utslag ved dårlig GPS-dekning.
 • Sjekk gjerne også at mobilen har god nøyaktighet på GPS før du starter, f.eks. ved å åpne Googlemaps og se hvor du er / sjekke kompasset.
 • Hvis du ikke får registrert en post (fanfare), så vil du heller ikke få registrert etterfølgende poster. Da må du bytte til poeng-o.
 • Appen krever ikke mobildekning utover når du åpner den og starter, samt hvis du f.eks. skal bytte til poeng-o underveis.»

Trenerne lager løyper for alle nivåer og klargjør dem for Usynlig-O. Løypene vil også legges ut på  facebook-siden til Oppsal Orientering.

Utviklerne har fått flere tilbakemeldinger etterhvert som folk har fått brukt appen, og det er viktig at man ikke har skjermsparer enabled for å unngå at telefonen går i strømsparemodus!

«Tror jeg fant ut hva som var feil når telefonen slo på skjermsparer. Jeg hadde satt telefonen på «middels strømsparing». Da ser jeg at «Posisjonssjekk i bakgrunnen» var satt til AV. Regner med når jeg slår av strømsparing og denne blir satt til PÅ så funker det. Som du ser av gps-spor så blir posisjonen veldig grov når skjermsparer gikk på»

Bli med til verdens største o-løp: O-Ringen

Her kommer en liten julehilsen fra våre svenske o-venner:

Den 1 november var det dags för det första anmälningsstoppet och ni var många som anmälde er. Vi är så glada för att ni vill komma och dela glädjen med oss - varmt välkomna till O-Ringen Uppsala 2020!

Fina terrrängområden väntar tillsammans med en kompakt O-Ringenstad med torg och camping i nära anslutning. 4 av 5 etapper ligger dessutom på bekvämt cykelavstånd från O-Ringenstaden. Så om du har möjlighet - ta med dig cykeln! Självklart går det bussar till samtliga etapper också.

Ps. De neste påmeldingsstoppene/fristene (det blir stadig dyrere å melde seg på...) er henholdsvis 1.april og 1.juni.

ORINGEN 2019 | 1,1,3,3,4,4,5,5,5,6,6,6

BKOK stilte ikke tidens største tropp i årets O-ringen, som i år gikk i Norrkøping. I alt stilte 7 BKOK-løpere til start. Men kvaliteten på troppen kan neppe ettertiden klage på. Tallene i overskriften over gjengir noen av etapperesultatene. Ingen av dem kan dessverre spores direkte tilbake til webradaktøren som også gjorde comeback i "5-dagers". Det var Peder, Erik, Tjukke-Anders og Bo som dro det tyngste lasset for BKOK. Peder og Anders ble tilslutt nr. 3 og 5 i sin klasse, mens Erik og Bo aldri var dårligere enn nr. 6. Moro. Fint vær var det også. 

Neste år arrangeres O-ringen til Uppsala.

ÅRSMØTE 2019

Klubbens høyeste organ - årsmøtet - avholdes onsdag 27.februar, kl. 18 i Arkitektlagets lokaler i Norskogvegen 10. Det blir muligheter for livlige og konstruktive diskusjon om klubben ve om vel - med enkel servering. 

Saksliste og årsmøtedokumenter:

I GAMLE DAGER: H43-KAVLEN

BKOK.NO er ikke vesentlig anderledes enn andre moderne mediehus, og i mangel på nye artikler og informasjon, begynner vi en serie med tilbakeblikk fra "hine hårde dager". Første artikkel i denne seren er hentet fra en av BKOK.NOs forløpere (BOK-posten eller Fellesposten), og handler om store prestasjoner og spennende oppgjør blant gamle menn i de dype svenske skogene.

SESONGAVSLUTNING OG "JAKTPRAT" FOR ÅRETS STOLPEJAKT

Onsdag 28.november blir det "jaktprat" og avslutning for årets Stolpejakt i Kongsvinger (dvs: for alle som har funnet stolper på henholdsvis Kongsvinger festning, Liermoen, Rudsmoen, Skinnarbøl og Vardeberget).


Arrangementskomiteen inviterer til byens storstue, Kongsvinger bibliotek. Kl. 18-19 blir det trekning av premier, enkel servering, utveksling av årets turopplevelser, og mulighet til å påvirke neste års arrangement.

Snart kommer den kalde fine tida..., og da har selv inngrodde o-løpere godt av litt trening. Onsdag 5. desember blir det muligheter for litt "kroppsgymnastikk" i ymse former i gymsalen på Langeland skole. Mellom kl. 1830-1930 blir det forhåpentligvis både god gammel sirkeltrening, ballspill og litt tøying.  

BKOK og Nydalen SK er tildelt Norsk O-Festival i 2021

Brandval/Kongsvinger OK og Nydalen SK er tildelt Norsk O-Festival i 2021, og hele arrangementet blir lagt til Kongsvinger. 

Arrangementsdato og løpsprogram:

Fredag 25.jun 2021 – Sprint
Lørdag 26.jun 2021 – Mellomdistanse
Søndag 27.jun 2021 – Langdistanse

Det blir Norgescup for senior og junior elite samt WRE for senior alle dager.

Nyhetssak på Norsk Orientering sine hjemmesider finner du her

Bygdestafetten - prestisjefylt og uhøytidelig

Tradisjonen tro, inviterer Skogkarens klubb til Bygdestafett 1.mai. Her møtes lag fra alle mulige kriker og kroker (der du ikkje skulle tru at nokon kunne bu), til vennelig og prestisjefylt kappestrid. I år vil stafetten arrangeres på en av våre "hjemmebaner", så forhåpentligvis kan vi stille med mange lag. Finn fram gammel o-magi, smil og bli med !

Lagledere/påmeldere (vær gjerne "proaktive" og meld dere til disposisjon for laglederne under / det er ikke sikkert de husker å ringe alle potensielle):

Brandval: Per Gunnar Gjølstad

Roverud: Oddgeir Frysjøenden

Hokåsen: Håvard Nyhus

Kongsvinger: Ole Inge Rismoen

Vinger: Anders Hauger 

INNBYDELSE | RESULTATER

lagt til handlevogn