Finalen i NATTJAKTA utsettes til våren 2021

Det store slaget, den endelige avgjørelsen - finalen i NATTJAKTA, var planlagt førstkommende onsdag i Åmotfors. Faren for Korona og stengte landegrenser stikker imidlertid kjepper i hjulene på arrangementet. Mye tyder på at uforutsigbarhet knyttet til grensekryssing dessuten kan bli langvarig. Det er derfor bestemt at finalen utsettes til våren 2021. Sted, tid og arrangør er ennå ukjent.   

Mens vi venter på NATTJAKTA... Nattløp på Liermoen 21/10

Mens våre svenske rivaler koser seg med Nattjaktas etappe i Arvika, byr BKOK på nesten sommertemperaturer,  skogbrannfare og lyse høstkevlder.... Dvs. i kveld blir det mulighet for å løpe kortreist nattløp på Liermoen. Terrenget er kjent for det fleste på dagtid, men vil nok kunne by på utfordringer når det blir mørkt. Det blir 2 løyper å velge mellom - noe for alle med andre ord. 

Påmelding på stedet - akkurat som et ordinært treningsløp.

Vi legger vi opp til fri start mellom ca. kl. 19-1930 (forutsatt at det er tilstrekkelig mørkt). Vi håper deltagerene respekterer rdinære smittevernsanbefalinger - selv om det blir både langt fra folk og mørkt. 

Merket fra Lierkrysset (ca. 5km sørøst for Kongsvinger sentrum - langs rv. 2).

LIVELOX    RESULTATER

NATTJAKTA fem onsdager til ende

Med høsten kommer den friske skarpe luften, de fine fargene og nattorienteringsløpene i den sagnomsuste Nattjakta. 5 nattløp arrangeres av orienteringsklubbene mellom Arvika og Kongsvinger. Lite er særere, lite er mer intenst.  Stemningen og fellesskapet er å anbefale. Det er bare å sette hodelampa til lading...

Innbydelse 2020

De fire første en salig blanding av fellesstarter og individuelle løp. To løp i Norge og to løp i Sverige. Det siste løpet er en jaktstart hvor startrekkefølgen bestemmes av resultatene fra de fire første løpene. Løpene avholdes på kvelden etter mørkets frembrudd (ikke nødvendigvis midt på natta). Meld dere gjerne på i forkant av arrangementene (du finner linker til påmelding og resultater her). Løpene følger ordinære smittevernsregler i de respektive arrangørlandene.  

Ps. Nytt av året er en vennskapelig og prestisjefylt kappestrid mellom deltagerene fra Sverige og Norge. En god gammel landskap med andre ord.

KLUBBMESTERSKAP

Nå har tiden snart kommet. Nå skal det skje. Hvem har trent mest? Hvem har trent best? Hvem har fått minst Korona? Hvem vinner BKOK-bøttene? Så mye prestisje. Så mye ære. Så mye på spill. 

Lørdag 26/9 er det endelig klart for årets klubbmesterskap. Noen opplysninger om arragementet har allerede blitt offentlig kjent.

Kart/Arena: Bjørnmoberget (ikke helt utenkelig også areana for et noe større o-løp i 2022..)

Starttidspunkt: Fri start ca. mellom kl. 15-16.

Samlingsplass: På Bjønnmoen ved Mellomtjernet.

Merking: Fra både Skinnarbøl og Roverud

Svart | AL - 5 km 

(Mørke-)rød | AK - 3 km 

Blå | C - 2 km 

Grønn | N - 1,6 km 

Løypelegger/løpsleder: Roar Løvtjernet

Tittelforsvarere: Peder Gjølstad Røhnebæk og Berit Billingsø (husk å ta med bøttene...)

Værmelding: Finnes ikke dårlig vær....

Klubbmesterskapet inngår naturlig nok i BKOK-KARUSELLEN, og som seg hør og bør vanker det dobble poeng i BKOK-tabellen for dem som stiller til start.

RESULTATER | STREKKTIDER | LIVELOX | BKOK-TABELLEN

BKOK-KARUSELLEN (og siste løp i Sprint-kupp) ved Marikollen skole

Finalen i Sprintkupp 2020 er rett rundt hjørnet! Førstkommende onsdag, 23/9, byr BKOK-KARUSELLEN på masse asfalt og lite villmark (terrengløpesko/joggesko anbefales). Samlingsplass, start og mål er ved Marikollen skole. Kartet er Bjørnmyra-sprintkart fra 2016 (målestokk 1:5000, ekvidistanse 2m), med en del oppdateringer gjort i 2019 og 2020. Kort løype er 2,0 km, mens lang er 2,6 km. For å gi samme utgangspunkt for alle løpere, er det begrenset tilgang til terrenget før løpet (se bildet). Oppvarming anbefales enten ved parkeringsplass eller på fotballbanen. Trenger man å ta en kort tur til skogen før man starter, så er det muligheter på andre siden av veien fra parkeringsplass.


Fri start mellom kl 17.45 og 19.00 (solnedgang kl 19.08). Ta gjerne med briller og norsk-finsk ordbok, og la myggspray ligge hjemme. Finner du hjortelus i håret eller skjegget etter løpet, så får du en premie.


Løpere fra andre klubber er naturlig nok veldig velkomne til å delta. Er du syk, blir du hjemme.


Det blir merket fra rundkjøringen på E16, og Glommengata mellom E16 og Rema 1000 Kurudsand / nederst i Bæreiavegen.


Vel møtt! Hilsen Berit og Antti

Link til resultater i BKOK-KARUSELLEN. | Stillingen i årets Sprint-Kupp finner du her: Ps. Dobble poeng utloves for dem som stiller til start på det avsluttende sprintløpet.

O-Festivalen 2021 forskyves til 2022

Korona-pandemien får stadig nye ringvirkninger. Norges orienteirngsforbund har bestemt at årets O-festivale (Kongsberg) forskyves til 2021,. Det betyr samtidig at vårt arrangement forskyves fra 2021 til 2022.

Vi har med andre ord fått et ekstra år til å forbrede oss på storinnrykk fra resten av O-Norge.

3 nye Usynlig-O-løyper tilgjengelig!

"For en herlig dag..., for et herlig vær...", sang Jokke. Hvorvidt han hadde vært overbegeistret for nye orienteringsutfordringer er usikkert, men uansett er det 3 nye Usynlig-O-løyper tilgjengelig. Dnene gang er det Skinnarbølskogene som kan utforskes av ivrige o-løpere i alle aldere (hvertfall de fleste). 

En løype er rød og kort, mens de to andre er mer krevende, men med varierende lengder. 

Forhåpentligvis er kart og GPS samstemte. Det vet verken webmaster eller løypelegger ennå.  

BKOK bruker Usynlig-O

Korona - schmorona! 

BKOK har mange gode treningstilbud for våryre orienteringsløyper. Last ned appen (Usynlig-O) og test en av mange og varierte løyper. Du velger selv om du vil dele/kunngjøre dine resultater med oss andre, men farlig er det ikke:-),  For tips og triks anbefaler webmaster artikkelen om Usynlig-O lenger ned på våre sider. 

Per nå har vi følgende løyper:

Kongsvinger festning:

"Fra skanse til skanse" - Blå og kort

"Fra festningen til Skansesletta" - Blå og kort

Liermoen:

Svart - lang

Grønn - middels 

NB: På Liermoenkartet har vi erfart at løpskart og GPS ikke er helt samstemt... Men trening er trening.

Bjørnmyra:

"Stormyra-Bjørnmyradammen" - Svart og middels

Bjørnmoberget:

"Østre Hauger rundt" - Svart og middels

Skogen er åpen!

Egentrening: Usynlig-O, en innføring. Oppdatert med nye tips!

Nå som fellestreninger ikke er tillatt pga restriksjonene på all organisert idrett, er Usynlig-O et hjelpemiddel alle bør bruke (det er lurt å kunne uansett) – det gir topp muligheter for en tur i skogen alene.

Kari-Ann Annensen hos Oppsal har laget denne steg for steg-innføringen (www.bkok.no har bare "tjuvlånt" den litt):

«UsynligO er en gratis app som gjør O-løyper tilgjengelig året rundt, uten at det trenger å være skjermer i skogen. Appen følger med på GPS og lager en lyd når løperen har funnet posten. Man kan enten benytte seg av løyper som er lagt inn i usynligO, eller man kan bruke løyper fra livelox. For begge varianter må man printe ut kartet selv.

Slik fungerer usynligO:

 • Last ned appen og lag deg en brukerkonto
 • Print ut kartet på den løypa du vil løpe
 • Kom deg til starttrekanten. Der åpner du appen.
 • Så åpner du løypa.
 • Da er du klar for start! Sjekk at du har skrudd på lyd på telefonen. Når du har trykket på start kommer lyden av startklokka og det er bare å løpe av gårde.
 • Når du kommer på posten hører du en «fanfare». Vi har ikke testet usynligO i høy fart, så mulig man må passere posten i lav fart for at appen skal gi deg fanfare.»
 • Dersom du ikke får fanfare på en post (kan skje pga dårlig gps-dekning) må du bytte til poeng-o, ellers får du ikke fanfare på resten av postene!

Supplerer med erfaringer fra Snorre, som har testet appen endel ganger:

«Noen tips til:

 • Husk å velge i mobilinnstillinger at appen alltid skal ha tilgang til Sted, slik at den også fungerer i dvalemodus.
 • Det anbefales også å sette minimum GPS-nøyaktighet til ca. 20 meter (standard er 200m) for å unngå å få falske utslag ved dårlig GPS-dekning.
 • Sjekk gjerne også at mobilen har god nøyaktighet på GPS før du starter, f.eks. ved å åpne Googlemaps og se hvor du er / sjekke kompasset.
 • Hvis du ikke får registrert en post (fanfare), så vil du heller ikke få registrert etterfølgende poster. Da må du bytte til poeng-o.
 • Appen krever ikke mobildekning utover når du åpner den og starter, samt hvis du f.eks. skal bytte til poeng-o underveis.»

Trenerne lager løyper for alle nivåer og klargjør dem for Usynlig-O. Løypene vil også legges ut på  facebook-siden til Oppsal Orientering.

Utviklerne har fått flere tilbakemeldinger etterhvert som folk har fått brukt appen, og det er viktig at man ikke har skjermsparer enabled for å unngå at telefonen går i strømsparemodus!

«Tror jeg fant ut hva som var feil når telefonen slo på skjermsparer. Jeg hadde satt telefonen på «middels strømsparing». Da ser jeg at «Posisjonssjekk i bakgrunnen» var satt til AV. Regner med når jeg slår av strømsparing og denne blir satt til PÅ så funker det. Som du ser av gps-spor så blir posisjonen veldig grov når skjermsparer gikk på»

Bli med til verdens største o-løp: O-Ringen

Her kommer en liten julehilsen fra våre svenske o-venner:

Den 1 november var det dags för det första anmälningsstoppet och ni var många som anmälde er. Vi är så glada för att ni vill komma och dela glädjen med oss - varmt välkomna till O-Ringen Uppsala 2020!

Fina terrrängområden väntar tillsammans med en kompakt O-Ringenstad med torg och camping i nära anslutning. 4 av 5 etapper ligger dessutom på bekvämt cykelavstånd från O-Ringenstaden. Så om du har möjlighet - ta med dig cykeln! Självklart går det bussar till samtliga etapper också.

Ps. De neste påmeldingsstoppene/fristene (det blir stadig dyrere å melde seg på...) er henholdsvis 1.april og 1.juni.

ORINGEN 2019 | 1,1,3,3,4,4,5,5,5,6,6,6

BKOK stilte ikke tidens største tropp i årets O-ringen, som i år gikk i Norrkøping. I alt stilte 7 BKOK-løpere til start. Men kvaliteten på troppen kan neppe ettertiden klage på. Tallene i overskriften over gjengir noen av etapperesultatene. Ingen av dem kan dessverre spores direkte tilbake til webradaktøren som også gjorde comeback i "5-dagers". Det var Peder, Erik, Tjukke-Anders og Bo som dro det tyngste lasset for BKOK. Peder og Anders ble tilslutt nr. 3 og 5 i sin klasse, mens Erik og Bo aldri var dårligere enn nr. 6. Moro. Fint vær var det også. 

Neste år arrangeres O-ringen til Uppsala.

ÅRSMØTE 2019

Klubbens høyeste organ - årsmøtet - avholdes onsdag 27.februar, kl. 18 i Arkitektlagets lokaler i Norskogvegen 10. Det blir muligheter for livlige og konstruktive diskusjon om klubben ve om vel - med enkel servering. 

Saksliste og årsmøtedokumenter:

I GAMLE DAGER: H43-KAVLEN

BKOK.NO er ikke vesentlig anderledes enn andre moderne mediehus, og i mangel på nye artikler og informasjon, begynner vi en serie med tilbakeblikk fra "hine hårde dager". Første artikkel i denne seren er hentet fra en av BKOK.NOs forløpere (BOK-posten eller Fellesposten), og handler om store prestasjoner og spennende oppgjør blant gamle menn i de dype svenske skogene.

SESONGAVSLUTNING OG "JAKTPRAT" FOR ÅRETS STOLPEJAKT

Onsdag 28.november blir det "jaktprat" og avslutning for årets Stolpejakt i Kongsvinger (dvs: for alle som har funnet stolper på henholdsvis Kongsvinger festning, Liermoen, Rudsmoen, Skinnarbøl og Vardeberget).


Arrangementskomiteen inviterer til byens storstue, Kongsvinger bibliotek. Kl. 18-19 blir det trekning av premier, enkel servering, utveksling av årets turopplevelser, og mulighet til å påvirke neste års arrangement.

Snart kommer den kalde fine tida..., og da har selv inngrodde o-løpere godt av litt trening. Onsdag 5. desember blir det muligheter for litt "kroppsgymnastikk" i ymse former i gymsalen på Langeland skole. Mellom kl. 1830-1930 blir det forhåpentligvis både god gammel sirkeltrening, ballspill og litt tøying.  

BKOK og Nydalen SK er tildelt Norsk O-Festival i 2021

Brandval/Kongsvinger OK og Nydalen SK er tildelt Norsk O-Festival i 2021, og hele arrangementet blir lagt til Kongsvinger. 

Arrangementsdato og løpsprogram:

Fredag 25.jun 2021 – Sprint
Lørdag 26.jun 2021 – Mellomdistanse
Søndag 27.jun 2021 – Langdistanse

Det blir Norgescup for senior og junior elite samt WRE for senior alle dager.

Nyhetssak på Norsk Orientering sine hjemmesider finner du her

Bygdestafetten - prestisjefylt og uhøytidelig

Tradisjonen tro, inviterer Skogkarens klubb til Bygdestafett 1.mai. Her møtes lag fra alle mulige kriker og kroker (der du ikkje skulle tru at nokon kunne bu), til vennelig og prestisjefylt kappestrid. I år vil stafetten arrangeres på en av våre "hjemmebaner", så forhåpentligvis kan vi stille med mange lag. Finn fram gammel o-magi, smil og bli med !

Lagledere/påmeldere (vær gjerne "proaktive" og meld dere til disposisjon for laglederne under / det er ikke sikkert de husker å ringe alle potensielle):

Brandval: Per Gunnar Gjølstad

Roverud: Oddgeir Frysjøenden

Hokåsen: Håvard Nyhus

Kongsvinger: Ole Inge Rismoen

Vinger: Anders Hauger 

INNBYDELSE | RESULTATER