Årets aktivitetskalender

Vi baserer oss på at ingen får Korona, og legger opp til like mange o-aktiviteter som vanlig. les igjennom, skriv ut og heng opp på oppslagstavla hjemme. Sjekk spesielt om du eller dine er oppført med arrangøransvar. 

BKOK-KARUSELLEN besøker Skinnarbøl

Førstkommende onsdag, 5/8, tar BKOK-KARUSELLEN turen til skogene bak og nord for Skinnarbøl. Det er Nyhuskollektivet som inviterer til vennskapelig kappestrid og en god treningsøkt.  det går rykter om start og mål langs Kapvegen, men følg for sikkerhetsskyld merking fra Brøderudvegen (fv. 367) (også kjent som veien mellom Skinnarbøl og Roverud). Det blir, om mulig, flatere terreng enn forrige onsdag og i tillegg litt nyere kart. Ta med venner og kjente, samt smil og treningsvilje (og kanskje litt myggspray). 

Løpere fra andre klubber er naturlig nok veldig velkomne til å delta. Blir det flere enn 200 deltagere så blir arrangørene også overrasket.

Fri start mellom kl. 18-19.

Link til resultater i BKOK-KARUSELLEN.

Ps. Vask hender og heng på avstand. Har du Korona, så bli hjemme. (Atle, du kan komme selv om du hoster :-)).

O-Festivalen 2021 forskyves til 2022

Korona-pandemien får stadig nye ringvirkninger. Norges orienteirngsforbund har bestemt at årets O-festivale (Kongsberg) forskyves til 2021,. Det betyr samtidig at vårt arrangement forskyves fra 2021 til 2022.

Vi har med andre ord fått et ekstra år til å forbrede oss på storinnrykk fra resten av O-Norge.

3 nye Usynlig-O-løyper tilgjengelig!

"For en herlig dag..., for et herlig vær...", sang Jokke. Hvorvidt han hadde vært overbegeistret for nye orienteringsutfordringer er usikkert, men uansett er det 3 nye Usynlig-O-løyper tilgjengelig. Dnene gang er det Skinnarbølskogene som kan utforskes av ivrige o-løpere i alle aldere (hvertfall de fleste). 

En løype er rød og kort, mens de to andre er mer krevende, men med varierende lengder. 

Forhåpentligvis er kart og GPS samstemte. Det vet verken webmaster eller løypelegger ennå.  

BKOK bruker Usynlig-O

Korona - schmorona! 

BKOK har mange gode treningstilbud for våryre orienteringsløyper. Last ned appen (Usynlig-O) og test en av mange og varierte løyper. Du velger selv om du vil dele/kunngjøre dine resultater med oss andre, men farlig er det ikke:-),  For tips og triks anbefaler webmaster artikkelen om Usynlig-O lenger ned på våre sider. 

Per nå har vi følgende løyper:

Kongsvinger festning:

"Fra skanse til skanse" - Blå og kort

"Fra festningen til Skansesletta" - Blå og kort

Liermoen:

Svart - lang

Grønn - middels 

NB: På Liermoenkartet har vi erfart at løpskart og GPS ikke er helt samstemt... Men trening er trening.

Bjørnmyra:

"Stormyra-Bjørnmyradammen" - Svart og middels

Bjørnmoberget:

"Østre Hauger rundt" - Svart og middels

Skogen er åpen!

Egentrening: Usynlig-O, en innføring. Oppdatert med nye tips!

Nå som fellestreninger ikke er tillatt pga restriksjonene på all organisert idrett, er Usynlig-O et hjelpemiddel alle bør bruke (det er lurt å kunne uansett) – det gir topp muligheter for en tur i skogen alene.

Kari-Ann Annensen hos Oppsal har laget denne steg for steg-innføringen (www.bkok.no har bare "tjuvlånt" den litt):

«UsynligO er en gratis app som gjør O-løyper tilgjengelig året rundt, uten at det trenger å være skjermer i skogen. Appen følger med på GPS og lager en lyd når løperen har funnet posten. Man kan enten benytte seg av løyper som er lagt inn i usynligO, eller man kan bruke løyper fra livelox. For begge varianter må man printe ut kartet selv.

Slik fungerer usynligO:

 • Last ned appen og lag deg en brukerkonto
 • Print ut kartet på den løypa du vil løpe
 • Kom deg til starttrekanten. Der åpner du appen.
 • Så åpner du løypa.
 • Da er du klar for start! Sjekk at du har skrudd på lyd på telefonen. Når du har trykket på start kommer lyden av startklokka og det er bare å løpe av gårde.
 • Når du kommer på posten hører du en «fanfare». Vi har ikke testet usynligO i høy fart, så mulig man må passere posten i lav fart for at appen skal gi deg fanfare.»
 • Dersom du ikke får fanfare på en post (kan skje pga dårlig gps-dekning) må du bytte til poeng-o, ellers får du ikke fanfare på resten av postene!

Supplerer med erfaringer fra Snorre, som har testet appen endel ganger:

«Noen tips til:

 • Husk å velge i mobilinnstillinger at appen alltid skal ha tilgang til Sted, slik at den også fungerer i dvalemodus.
 • Det anbefales også å sette minimum GPS-nøyaktighet til ca. 20 meter (standard er 200m) for å unngå å få falske utslag ved dårlig GPS-dekning.
 • Sjekk gjerne også at mobilen har god nøyaktighet på GPS før du starter, f.eks. ved å åpne Googlemaps og se hvor du er / sjekke kompasset.
 • Hvis du ikke får registrert en post (fanfare), så vil du heller ikke få registrert etterfølgende poster. Da må du bytte til poeng-o.
 • Appen krever ikke mobildekning utover når du åpner den og starter, samt hvis du f.eks. skal bytte til poeng-o underveis.»

Trenerne lager løyper for alle nivåer og klargjør dem for Usynlig-O. Løypene vil også legges ut på  facebook-siden til Oppsal Orientering.

Utviklerne har fått flere tilbakemeldinger etterhvert som folk har fått brukt appen, og det er viktig at man ikke har skjermsparer enabled for å unngå at telefonen går i strømsparemodus!

«Tror jeg fant ut hva som var feil når telefonen slo på skjermsparer. Jeg hadde satt telefonen på «middels strømsparing». Da ser jeg at «Posisjonssjekk i bakgrunnen» var satt til AV. Regner med når jeg slår av strømsparing og denne blir satt til PÅ så funker det. Som du ser av gps-spor så blir posisjonen veldig grov når skjermsparer gikk på»

Bli med til verdens største o-løp: O-Ringen

Her kommer en liten julehilsen fra våre svenske o-venner:

Den 1 november var det dags för det första anmälningsstoppet och ni var många som anmälde er. Vi är så glada för att ni vill komma och dela glädjen med oss - varmt välkomna till O-Ringen Uppsala 2020!

Fina terrrängområden väntar tillsammans med en kompakt O-Ringenstad med torg och camping i nära anslutning. 4 av 5 etapper ligger dessutom på bekvämt cykelavstånd från O-Ringenstaden. Så om du har möjlighet - ta med dig cykeln! Självklart går det bussar till samtliga etapper också.

Ps. De neste påmeldingsstoppene/fristene (det blir stadig dyrere å melde seg på...) er henholdsvis 1.april og 1.juni.

NATTJAKTA | ETAPPE 1 | LANGERUDBERGET

Ikke før var klubbmesterskapet overstått, så braker det løs igjen. Nå begynner Nattjakta. En serie med 5 nattløp mellom Kongsvinger og Arvika. Noen av løpene har fellesstart, andre harer individuell start. Det siste løpet har jaktstart. Det er med andre ord duket for nye oppgjør, nye bommer, og nye prestasjoner. Det er løyper til alle. 

Det første løpet arrangeres av BKOK allerede onsdag 2/10. Det blir fellesstart i den korteste løypa kl. 1930, og i øvrige klasser kl. 20.00. Samlingsplass er Vennersberg skole og kartet er Langerudberget. 

Finn fram o-skoa, lad lampene, bli med og opplev mystikken...

KLUBBMESTERSKAP & BKOK-KARUSELLEN | 28/9 | Vennersberg

Nå har tiden kommet. Nå skal det skje. Hvem har trent mest? Hvem har trent best? Hvem vinner BKOK-bøttene? Så mye prestisje. Så mye ære. 

Lørdag 28/9 er det endelig klart for årets klubbmesterskap. Noen opplysninger om arragementet har allerede blitt offentlig kjent.

Kart/Arena: Langerudberget/Rastaberget/Føskerberget

Starttidspunkt: Fri start ca. mellom kl. 15-16.

Samlingsplass: Vennersberg skole

Merking: Fra rv. 2 / Arkovegen ved Bunnpris

AL - 4,9km - 12 poster

AK - 3,3km - 9 poster

C - 1,8km - 7 poster

N - 1,6km - 7 poster

Løypelegger/løpsleder: Ole Rognstad

Tittelforsvarere: Peder Gjølstad Røhnebæk og Guri Gjølstad Røhnebæk (husk å ta med bøttene...)

Værmelding: Prfekt løpstemperatur og "lett yr".

Klubbmesterskapet inngår naturlig nok i BKOK-KARUSELLEN, og som seg hør og bør vanker det dobble poeng i BKOK-tabellen for dem som stiller til start.

BKOK-TABELLEN 

VM i orientering | Busstur 17/8

Verdensmesterskapet i "skogs"-orientering begynte i dag - i skogene ved Mysen. Flere av distansene går "live" på TV (NRK), men det er naturlig nok også mulig å se løpene fra løpsarenaen. Det er også mulig å teste løpsterrenget i ulike publikumsløp. Tror det er grunn til å håpe på god stemning og et bra arrangement. 

For en gammel stafettklubb som BKOK, er kanskje høydepunktet VM-stafett lørdag 17/8. KL. 12 den dager har 26 skogkarer bestilt en buss og planlagt felles avreise fra Kongsvinger jernbanestasjon. det er ledige plasser. Bli med.

VARSK-O | KM-HELGA på Gåsebu

Høsten er snart over oss, og da kommer mesterskapene tett som hagl. Mye kan tyde på at BKOK ikke stiller med løpere i verdensmesterskapet ved Mysen, men på kretsmesterskapene påfølgende helg burde klubben kunne stille til start. 

Det er langdistanse (normal) på lørdag 24/8 og stafett søndag 25/8. Det er Vang OL som arragerer og løpene finner sted ved St.Olav (et lite styke innenfor Gåsebu skiarena).

Det hadde vært artig hvis vi klarte å få med oss litt gull og heder hjem til Kongsvinger. 

EVENTOR | KM_LANG

EVENTOR | KM-STAFETT

BKOK-KARUSELL | VENNERSBERG | 7/8-19

Denne onsdagen, 7/8, besøker BKOK-KARUSELLEN det splitter nye sprintkartet på Vennersberg. Det blir fart, mange poster, svimle o-løpere, forhåpentligvis moro og stafett! Men frykt ei - løypene er korte og enkle - ikke er de spesielt gaflete heller, men veivalgene kan bli utslagsgivende...

Det er to løyper og velge blant. Kort og lang, henholdsvis 1 km og 2km. Den korte løypa er i utgangspunktet forbeholdt nybegynnere, mens de fleste andre må løpe den lange. Lagene blir sammensatt av løpsleder, men det er lov til å komme med ønsker hvis noen har veldig lyst til å være på lag:-).

Start ca. kl. 18.15. Start og mål ved Vennersberg skole. Merket fra Bunnpris på Rasta.  

RESULTATER:

ORINGEN 2019 | 1,1,3,3,4,4,5,5,5,6,6,6

BKOK stilte ikke tidens største tropp i årets O-ringen, som i år gikk i Norrkøping. I alt stilte 7 BKOK-løpere til start. Men kvaliteten på troppen kan neppe ettertiden klage på. Tallene i overskriften over gjengir noen av etapperesultatene. Ingen av dem kan dessverre spores direkte tilbake til webradaktøren som også gjorde comeback i "5-dagers". Det var Peder, Erik, Tjukke-Anders og Bo som dro det tyngste lasset for BKOK. Peder og Anders ble tilslutt nr. 3 og 5 i sin klasse, mens Erik og Bo aldri var dårligere enn nr. 6. Moro. Fint vær var det også. 

Neste år arrangeres O-ringen til Uppsala.

STOLPEJAKTEN ER I GANG

Kl. 06.00 1.juni startet årets Stolpejakt. Kort tid senere hadde Tom Stude funnet samtlige stolper. Utrolig imponerende og fasinerende:-). Det hindret imidlertid ikke at alle vi andre har mange fine turer foran oss, med bl.a. jakt på stolper.

I år har vi i alt 150 stolper ute i skogene og gatene, fodelt på 6 kartområder: Kongsvinger festning, Bjørnmyra, Sæter, Liermoen, Bjørnmoberget og Rafjellet. 

Det finnes en egen kartfolder med kun BKOKs kartområder. Denne folderen skal være å finne på de fleste offentlige møteplasser i Kongsvinger, samt enklete sentrale private møteplasser også. Etter sigende kommer det i tillegg en stor kartfolder med alle kartområdene i Finnskogområdet - fr aElverum i nord til Eidskog i sør.Denne folderen skal være på vei til postkassen din allerede.

I mens kan du laste ned Stolpejakten-appen. Kartene og stolpeplasseringene er å finne der også.

AKTIVITSKALENDER 2019

Mange har etterlsyt en oversikt over klubbens planlagte aktiviteter i 2019. Til glede for våre ivrige lesere har vi derfor gleden av å presentere følgende: (tilsvarende oversikt, samt resultater, Livelox m.m finner du under fanen "arrangement" og "BKOK-KARUSELLEN") 

Aktivitskalender 2019

ÅRSMØTE 2019

Klubbens høyeste organ - årsmøtet - avholdes onsdag 27.februar, kl. 18 i Arkitektlagets lokaler i Norskogvegen 10. Det blir muligheter for livlige og konstruktive diskusjon om klubben ve om vel - med enkel servering. 

Saksliste og årsmøtedokumenter:

I GAMLE DAGER: H43-KAVLEN

BKOK.NO er ikke vesentlig anderledes enn andre moderne mediehus, og i mangel på nye artikler og informasjon, begynner vi en serie med tilbakeblikk fra "hine hårde dager". Første artikkel i denne seren er hentet fra en av BKOK.NOs forløpere (BOK-posten eller Fellesposten), og handler om store prestasjoner og spennende oppgjør blant gamle menn i de dype svenske skogene.

SESONGAVSLUTNING OG "JAKTPRAT" FOR ÅRETS STOLPEJAKT

Onsdag 28.november blir det "jaktprat" og avslutning for årets Stolpejakt i Kongsvinger (dvs: for alle som har funnet stolper på henholdsvis Kongsvinger festning, Liermoen, Rudsmoen, Skinnarbøl og Vardeberget).


Arrangementskomiteen inviterer til byens storstue, Kongsvinger bibliotek. Kl. 18-19 blir det trekning av premier, enkel servering, utveksling av årets turopplevelser, og mulighet til å påvirke neste års arrangement.

VINTERTRENING

Snart kommer den kalde fine tida..., og da har selv inngrodde o-løpere godt av litt trening. Onsdag 5. desember blir det muligheter for litt "kroppsgymnastikk" i ymse former i gymsalen på Langeland skole. Mellom kl. 1830-1930 blir det forhåpentligvis både god gammel sirkeltrening, ballspill og litt tøying.  

BKOK og Nydalen SK er tildelt Norsk O-Festival i 2021

Brandval/Kongsvinger OK og Nydalen SK er tildelt Norsk O-Festival i 2021, og hele arrangementet blir lagt til Kongsvinger. 

Arrangementsdato og løpsprogram:

Fredag 25.jun 2021 – Sprint
Lørdag 26.jun 2021 – Mellomdistanse
Søndag 27.jun 2021 – Langdistanse

Det blir Norgescup for senior og junior elite samt WRE for senior alle dager.

Nyhetssak på Norsk Orientering sine hjemmesider finner du her

Bygdestafetten - prestisjefylt og uhøytidelig

Tradisjonen tro, inviterer Skogkarens klubb til Bygdestafett 1.mai. Her møtes lag fra alle mulige kriker og kroker (der du ikkje skulle tru at nokon kunne bu), til vennelig og prestisjefylt kappestrid. I år vil stafetten arrangeres på en av våre "hjemmebaner", så forhåpentligvis kan vi stille med mange lag. Finn fram gammel o-magi, smil og bli med !

Lagledere/påmeldere (vær gjerne "proaktive" og meld dere til disposisjon for laglederne under / det er ikke sikkert de husker å ringe alle potensielle):

Brandval: Per Gunnar Gjølstad

Roverud: Oddgeir Frysjøenden

Hokåsen: Håvard Nyhus

Kongsvinger: Ole Inge Rismoen

Vinger: Anders Hauger 

INNBYDELSE | RESULTATER

SESONGAVSLUTNING | 7.DESEMBER | KL. 18

Det er nok bare å innse at årets sesong er ved veis ende, og at snø og vinter har tatt over våre skoger. Men først skal gode og iherdige prestasjoner premieres i byens storstue. Torsdag 7.desember kl. 18 åpner Brandval/Kongsvinger orienteringsklubb dørene på Kongsvinger bibliotek og inviterer til sesongavslutning for både Freske Vinger (stolpejakt), BKOK-KARUSELLEN og klubbmesterskapet.

Det bllr utdeling av premier, lett underholdning og enkel servering. Ta med godt humør og del årets veivalg, bommer og turopplevelser.