BKOK-KARUSELL | onsdag 7.juni | Bjørnmyradammen

Førstkommende onsdag blir det haraball vest for Bjørnmyradammen (øverst i Lia og på vei mot Bæreia). Det er duket for stafett - sprintstafett og høye kneløft i skogsterreng.

Folk må gjerne ordne lag i forkant, men fortvil ei ! Er du "lagløs", så ordner vi lag til alle. Forutsetningen er bare at du dukker opp på samlingsplass før starten går. Det blir 4 korte etapper med ulik vanskelighetsgrad (Grønn (N), Blå (C), Rød (B) og Svart (A)). Lagene velger selv hvor mange løpere de stiller med, men det oppfordres til å ha minst 2 løpere per lag (mao kan en løper løpe flere etapper hvis ønskelig/nødvendig). 

Terrenget pleier å være relativt lettløpt (løypelegger har ikke sjekka i år), med god sikt, ryddig bunn og muligheter for høy fart - men absolutt fare for melkesyre. 

Parkering langs Bæreiavegen, og oppmøte ved odden/gapahuken på vestre bredde av Bjørnmyradammen.

Finn fram o-sko (går nok fint med joggesko også), myggspray, godt humør og god form. Spre det glade budskap, og ta gjerne med en god venn eller to.

Forhåpentligvis fellesstart senest kl. 18:15. Merket fra E16 og nederst i Bæreiavegen.   

Ps. Veldig relevant trening for hordene som skal til Finland å løpe Jukola...

STOLPEJAKTEN | 13 DAGER - 1278 DELTAGERE

Etter skarve 13 dager med Stolpejakt har ca. 1279 stolpejegere funnet minst 1 av våre stolper. Skal man briske seg og omtale seg som "topp 1000 beste stolpejegere" hos oss, må man for øyeblikket pushe kroppen til det ytterste og finne minst 4 stolper. For å være blant de 100 ivrigste, så må man - for øyeblikket - ha funnet 62 stolper. (Det løser seg fort med to kjappe turer ved Bjørnmoberget og rundt Kongsvinger festning...). 13 stk har funnet alle sammen allerede... "Yngre junior" John Michael Hammerstad imponerer med 152 stolper og en foreløpig 14.plass.    

Og fortvil ei! Det er håp for alle. Selv stolpestorjegere som Peder Sutterud har kun funnet en stolpe hittil og har 1275 stolpejegere foran seg på våre lister :-).

DAGFINN OLSEN | 06.07.1942 - 15.05.2023

Det tynnes ut blant klubbens æresmedlemmer. Denne gang var det sagnomsuste Dagfinn Olsens sin tur til å legge ut på sin siste etappe. Forhåpentligvis venter store lettløpte skoger, gode venner, sol, medvind, nye utfordringer og gode minner.

Dagfinn har fylt og preget kubbens fleste funksjoner: formann, trener, løypelegger (senest under NM i 2004) m.m, men det er som aktiv løper hvor sporene er tydeligst. Bl.a. ble han nr. 4 indviduelt VM 1966 i Finland. På stafetten fikk han 1.etappen og sammen med Ola Skarholt, Åge Hadler og Stig Berge løp de inn til bronsemedalje. 

De siste årene har Dagfinn bodd på Elverum, etter noen år i Kongsvinger. Det er likevel huset langs Lystadvegen ved Prestgårdstjernet og i kanten på de store skogene ved Roverud hvor Dagfinn levde brorparten av sitt rike liv. Antallet trenings- og dugnadstimer i skogene rundt huset i Lystadvegen, er vanskelig å forestille seg. Stiene og sporene er der fortsatt - til inspirasjon og nytte for oss andre.  

BKOK og orienteringsvennene takker for ærbødig for innsatsen, kameratskapen og lyser fred over Dagfinns minne. God tur.

HOKÅSEN VANT ÅRETS BYGDESTAFETT

Årets mest uhøytidlige, men prestisjefylte stafett - Bygdestafetten ble i år avgjort skogene ved Lindtjernet i Grue. 9 lag stilte til start (plass til flere neste år), og over halvparten av lagene hadde sine røtter i BKOK. 4 etapper ventet, og startrekkefølgen var basert et sinnrikt system av handikap-poeng (avhengig av alder, kjønn, pålandsvind, politisk ståsted og eventuelt tilhørighet til det britiske kongehus).

Laget fra Kongsviger startet først, men ti år gamle Bo Jullum klarte ikke å holde Hokåsens blodtrimmete Kay Arne Nyhus bak seg. På etappe 2 vekslet Eidskog, Hokåsen (Kjetil Strengelsrud), Kongsvinger (Vibeke Jullum) om å bytte på ledelsen, mens Roverud (Oddgeir Frysjøenden) sakte om sikkert nærmet seg bakfra. Ole Kristoffer Svendsrud var iskald på tredjeetappen, og holdt både Lotte Frysjøenden og eldre juniorer som Mona Hauger og Per Gunnar Gjølstad bak  seg.

På den siste og avgjørende etappen startet Hokåsen ca. 1minutt før Kongsvinger, som igjen startet ca. 1minutt før Roverud. Tett fulgt av Gjølstadklanen (bare skarve 20 minutter bak). Lars Håvard Strengelsrud holdt hodet ganske kaldt, og selv om løperne så hverandre underveis, kom han til mål i ensom majestet. Etterfulgt av storløpere som Rismoen fra Kongsvinger og Rogstad fra Roverud. Ikke lenge etter at de kom i mål, kom Gjølstads sisteetappeløper. 

Oppløsningen av stafetten er litt usikker, da vår utsendte reporter måtte haste hjem for å ta del i kroningen av Kong Charles. Vi utelukker dog ikke at Team Langbråten avsluttet voldsomt sterkt, etter ett mindre tidstap på 1.etappe. 

  

STOLPEJAKTEN | "JAKTSTART" SØNDAG 14.MAI

Søndag 14/5 blir det "jaktstart" / sessongåpning av årets Stolpejakt.  I skogene og langs gatene venter det 130 røde (og noen svarte) stolper på deg og dine. Mange nye turopplevelser venter deg i 2023.

Vi forsøker i år med en ny "sykkelrunde" - denne gang sør for Kongsvinger sentrum. Fra jernbanestasjonen, via Bjørnmyradammen, Bæreia, Holerfløyta, Liermoen, Lier og tilbake til Jernbanestasjonen. Eller motsatt :-).

Ps. I appen starter ballet allerede kl. 06.00 samme dag. Blir det nye forsøk på å finne alle stolpene i løpet av ett døgn? 

BKOK-AKTIVITETER | 2023

Endelig. Skriv ut og heng opp på kjøleskapet - old school, lizm. Alternativt kan de ivrigste tattuere deler av den f.eks. på underarmen.

BYGDESTAFETTEN | SØNDAG 7/5 | LAG LAG OG REPRESENTER BYGDA DI

Sted:  Lindtjernet, merket fra Rv. 2 Kirkenær | Start:  Fra kl. 13.00. |Arrangør:  Skogkarenes Klubb Glåmdal/Grue | Løypelegger:  Bjørn Bergsløkken

 

Bygdestafetten er ment å være en uhøytidelig O-konkurranse der lagene settes sammen grendevis, eller annen lokal tilhørighet eller familie/naboer. Innbydelsen sendes til O-lagene og O-løpere, som oppfordres til å mobilisere potensielle deltagere i sitt nærområde. Send derfor innbydelsen videre til O-venner i ditt område. Håpet er gjennom et slikt opplegg å fremme interessen for orientering, tur-orientering og friluftsliv generelt.


Det er 4 etapper, og løypene er holdt på et enkelt nivå, der kun den lengste etappen har høyere vanskelighetsgrad (A/B-krav.)

 1. etappe ca. 2,5 km B/C nivå | 2. etappe  ca. 2,5 km B/C nivå | 3.etappe ca. 1,5 km N nivå | 4.etappe ca. 4,0km A/B nivå

Gafling på 1 og 2 etappe. På etappe 3 kan alle ha med ledsager. Oppgi ledsagers navn ved påmelding. Veksling skjer ved overlevering av felles lagbrikke.

Konkurranseform / handikap:

Handikap beregnes i forhold til alder og kjønn. Se påmeldingsskjemaet

Regelen er minst en kvinnelig løper pr. lag. Bare herrer/gutter kan godtas, men arrangør vil da vurdere handikap. Lag med størst handikap starter først, og første lag i mål er vinner. 

Påmelding på vedlagte skjema pr. e-post til Bjørn Olav Bergsløkken: bergsloe@online.no

Innen fredag 5. mai kl. 18.00

Eget skjema for hvert lag. Husk å føre på lagets brikkenummer. De som ikke har brikke får lånt. Eventuelle spørsmål: Bjørn Olav Bergsløkken, mobil 915 69 287. Startkontingent:        Kr. 100.- pr. lag som betales ved frammøte.

 Premiering: De enkelte lag oppfordres til å ta med en liten premie til hver deltager på lage  som kom  på  plassen bak dere på resultatlista. Laget med lengst tid gir premien til vinnerne.  Denne overrekkelsen ordner lagene sjøl. I tillegg konkurreres om vandrepremie som må vinnes 3 ganger for å beholde den.

 

Velkommen!

BKOK-KARUSELLEN | 26/4 | Fosseidberget | AVLYST PGA DÅRLIG VÆR!

NB: Oppdatering: Avlyst på grunn av for mye snø og dårlig vær!

I morgen (26/4-23) er det igjen duket for åpent treningsløp i BKOK-KARUSELLEN. Fosseidberget på Brandval vestside er kanskje ikke verdens største skog som venter, men det er nok gode muligheter for både motbakker, veivalg og melkesyre likevel. Og utsikt fra Jonsokknappen!

Fri start mellom kl. 18-19 som vanlig. Merket fra Brandval sentrum - på vestsiden av Glomma. Løpsleder: Peder G. R. | Løypelegger: Antti J.

Det blir mest sannsynlig både grønne, blå, røde og svarte løyper. Helt perfekt for de aller fleste med andre ord. Og god trening før verdenscup-løpene i Østfold til helga.

Uansett: Spre det glade budskap, og ta med venner og bekjente på nye utfordringer.

RESULTATER | LIVELOX

L&B (LØP & BAD)

Hver onsdag fram til (kanskje også med) påske blir det muligheter for felles trening fra Kongsbadet (svømmehallen...). Oppmøte i den gamle kafeen/resepsjonen ca. kl. 1745. Trening/løpinga begynner kl. 18. Ferdig, og tilbake ved svømmehallen igjen ca. kl. 19. Utelukker ikke at det kan bli innslag av mer eller mindre frivillige o-tekniske øvelser underveis.  

Psst. Mulighet for å bade i Kongsbadet både under og etter trening. Er vi riktiig heldig får vi rabatt på inngangsbillettene.   

LÅNGEN & KORTEN | O-helg i Karlstad

Som selvutnevnt sosialminister for en helg, tar Ole Petter V friheten til å informere om deltakelse i Lången och korten 2022. Det hadde vært trivelig om vi blir flere fra klubben/distriktet. Jeg kan gjerne organisere noe felles overnatting hvis vi skal ha noe sosialt på lørdag ettermiddag. I fjor gikk vi ut og tok et velfortjent kaldt glass med innhold på lørdagskvelden i Karlstad sentrum.Nå er start og mål Hammarö, så vi får diskutere om hotell i sentrum er ønskeligFølg med i tråden under. Dette blir moro https://www.langenkorten.se/langenochkorten2022/

NATTJAKTA | 5/10 | FELLESSTART I JÖSSEFORS

Endelig er det klart for Nattjakta - 4 nattløp på begge sider av grensen. Det første løpet starter med en fellesstart 5/10 i Jössefors.

Flere fra BKOK har allerede meldt seg på, men det er sikker fortsatt mulig å bli med. Mer info og påmelding.

LE TOUR DE GLÅMDAL | 18/9 | FINALE I ODALEN

Nå er det bare få dager igjen før årets le Tour de Glåmdal skal avgjøres. Mange BKOK-løpere ligger godt an før den avsluttende jaktstarten. Stas med klasseseire, men det største målet bør være å bli klubben med flest deltagere, og gjerne en seier i klubbkonkurransen. 

PS. Meld dere gjerne på i forkant - f.eks via Eventor. Da blir det lettere for arrangørene. 

Her finner du startlistene til jaktstarten. Alt kan fortsatt skje...

VEIVALG | HOLD DEG OPPDATERT I O-NORGE

Veivalg ønsker et tettere samarbeid med O-klubbene og har en avtale med Orienteringsforbundet som gir rabatt på abonnement til orientsklubbene. Vi ønsker derfor også å tilby medlemmene deres magasinet Veivalg til en hyggelig pris.

 

Tilbud års abonnement med 4 utgivelser av magasinet, og tilgang til alt innhold og alle digitale magasiner på nettsiden .  Kr. 399,- (kontra 560,- pr år som er veil. pris). Tilbudet gjelder både klubben og klubbmedlemmer dere har som allerede er abonnenter (de får da redusert prisen sin) og nye som ønsker å bli abonnenter.

Dere må gjerne legge ut vedlegget på deres sider, linke det til veivalg@aboservice.no, og oppfordre medlemmene til å benytte seg av tilbudet ved å sende sin medlemsinformasjon

KLUBBTILBUD MEDLEMSTILBUD 

Ta gjerne kontakt med meg for mer informasjon og en hyggelig prat. 

Vennlig hilsen/ Best regards

Lise Grini Klingen | Salgskonsulent | Tlf. + 47 934 61 880 | E-post: lise.klingen@mediadigital.no

O-FEST på Østre Hauger !

Før vi glemmer det, og hverdagen tar helt overhånd, må vi feire oss selv - og vel overstått O-Festival ! Fredag - 26/8 - blir det langbord, aktiviteter, restelag, kaker, grilling og fest på Østre Hauger. Alle BKOKs medlemmer, alle frivillige som deltok under O-festivalen og andre lokale som er glad i orienteringsidretten er hjertelig velkomne - unge som gamle. 

Det blir mulighet for litt o-trening og andre aktiviteter fra kl. 18. Forhåpentligvis sklir dette naturlig over i bad, badstu, kubb, quiz, fotball, pil-og bue, trampoline, mat, drikke og god stemning inn i sommerkvelden (det er lov å reise hjem akkurat når man selv vil).

Festkomiteen ordner kaker, kaker, saft, benker og bord - kanskje til og med telt. Det blir varme griller, så ta med egnet grillmat. Vil du ha egen stol, må du enten være tidlig ute eller nyte medbrakt. 

Apropos medbrakt... Det er lov å kose seg litt, men spesielt så lenge det er barn og unge tilstede oppfordres det til " sunt måtehold". Faller det naturlig kan/bør bilen din "overnatte".

Det er fortsatt litt sommer, og per nå melder Yr.no i allefall oppholdsvær. Kle dere for anledningen. 

KLUBBKLÆR | NYE OVERTREKKSDRAKTER

Det er lenge siden BKOK har unnet seg felles utforming av overtrekksklær, men akkurat tidsnok til O-festivalen har vi fått nye "festklær". Testpilotene har gitt positive tilbakemeldinger om funksjonalitet, utseende og kvalitet.

Er du over 18 er kostnaden 800kr for jakke og 600kr for bukse. Er du derimot yngre enn 18år er kostnaden henholdsvis 600kr for jakke og 400kr for bukse.

Ta kontakt med Atle Vestlund for prøving og bestilling av klærne. Ryktene tilsier at første anledning for prøving og leveranser blir på Sørli/Kolemoen førstkommende torsdag kl. 18-, og på BKOK-KARUSELLEN i neste uke.

Løp, kjøp og representer :-).

BKOK-KARUSELLEN | ENDELIG VÅR ! KOM LØP MED OSS....

Endelig er den kalde fine tida over, og vi kan nok en gang løpe rundt i skogen. Treningskomiteen har lagt hodet sitt i bløtt, og tenkt mange kloke tanker. Høydepunktene er mange, og allerede 1.mai kommer selveste Bygdestafetten (les egen inforartikkel under). Senere kommerbåde O-festival og viktigst av alt - klubbmesterskapet... 

Finn fram løpsskoene, puss kompassen, og inviter med dere mange nye til o-sportens fantastiske verden.   

Høsten er her. Skogen er full av jegere, tåka ligger lavt på jordene, og etappe 2 i årets Nattjakta venter. 

Onsdag 6/10 blir det nattløp med fri start - ikke fellesstart som tidligere annonsert - i Rastaalpene sør for Kongsvinger sentrum. Det blir m.a.o. ensom kamp mot klokka, i skoger hvor svensker og nordmenn har møttes til kappestrid også tidligere. Påmelding skjer helst via Eventor, men de færreste blir nok avvist hvis de dukker opp uanmeldt på samlingsplass også. 

Deretter blir det etappen i Arvika (20/10), før finalen og jekstarten arrangeres på Eidskog 27/10. Årets innbydelse til løpserien finner du her: Innbydelse 2021

Bli med. Overraskende moro og intenst. mer info finner du på "arrangementsidene" våre.  

KLUBBMESTERSKAP | LØRDAG 25.SEPTEMBER | SKINNARBØL

Endelig! Alt forarbeidet, all treningen, alle veivalgsanalysene på alene på do, alle timene alene mot naturkreftene i inn- og utmark - på lørdag er det endelig klubbmesterskap! Så mye prestisje, så mye mystikk, så mye som står på spill. Drømmen om å få være ubestritt klubbmester i BKOK et helt år! Akk og ve, men bli med - det er meldt fint vær. I tillegg utloves det doble poengsummer i BKOK-tabellen for alle som stiller til start ! 

Ps. Regjerende mestere i de gjeveste klassene er: D17 - Torill Aasheim Nymark | H17 - Peder Gjølstad Røhnebæk

 

Fri start kl. 15-16 (kanskje litt lenger også hvis det blir nødvendig). Merket fra E16 / Masterudvegen ved Norsenga (ca. 2 km øst for Kongsvinger sentrum). 

4 løyper: Grønn (N) | Blå (C) | Rød (A/B) | Svart (A)

Kart: Skinnarbøl 1:10 000 / 7500 | ekvidistanse 5 m

Parkering: Ved samlingsplas, eventuelt langs Jahrenvegen. 

Fra parkeringen er det maks. 100 meter til samlingsplass.

Ps. Har du Korona, så bli gjerne hjemme. Ellers henviser vi til generelle retningslinjer vedr. smittefaren. 

NIGHTHAWK 2022 | RAPPORT

Rapport fra Fossum og Løvenskioldskogene:

1.etappe: Oddgeir. Har vært med før og meldte seg tilgjengelig for UK først av alle. Godt forberedt med øl både i sekken og i vogna. Som vanlig stødig orientering - hvertfall bortsett fra der han bomma. Mente selv han hadde ca. 10min tidstap.

2.etappe - Gamle-Anders: Erfaren stafettløper som liker å luske seg rundt om natta. Var blant de bedre som løp med ett bein.

3.etappe - Lars K: Oslobasert tidligere storløper som fortsatt trener litt. Leverte varene som bestilt, men kom forståelig nok i ulage da han kom i selskap med 2.etappeløperen.

Ps. 1-3 etappe startet samtidig. Folksomt i startfeltet mao. Nesten som i de store stafettene i utlandet. Nesten... Etter nattetappene tror jeg vi var på 7/8.plass. Halden ledet med sine tre tidligere verdensmestere.

4.etappe - Rune Scheele: Husbonden til tidligere bkok-løper Else Kari Nordli, og far til den beste søskenflokken i norsk orientering. Stødig orientering av en stødig kar.

5 etappe - Jo Christer: Nord-Europas beste o-løpende hipster. Ble overtalt til deltagelse på fredag ettermiddag i lyskrysset ved Larson. Grugledet seg, men smilte på oppløpet. Innhentet og parkerte Haldens 2.lag (bare en verdensmester der)

Slutstreckan - Ole Petter: Grunnen til at Jo Christer smilte på oppløpet. Vel vitende om at ankermannen også grugledet seg, og ikke hadde sovet stort natta før (i tillegg til at han hadde måtte pushe kroppen til det ytterste for å følge våre yngste i nybegynnerløypa). Løp et taktisk fullendt løp og kontrollerte inn til en 7.plass foran Heming.

Best av alle løp Fabian, Erik, Konrad og Bo. De ruuuula blant 130 kids i fellesstart både sent lørdag og tidlig søndag.

USYNLIG-O PÅ RUDSMOEN

Over ett år etter at vi først stiftet bekjentskap med Korona-viruset, rir det oss fortsatt som en mare. Men fortvil ei! Det er håp. BKOK og Usynlig-O-appen hjelper deg! BKOK har flere treningsmuligheter vår du både kan få trent med god avstand til andre, men også måle deg litt andre ivrige o-løpere (hvis du vil). 

Det siste tilskuddet i Usynlig-O-appen er to løyper fra Motjernet på Rudsmoen. En kort og ganske enkel løype (ca. 1,5km ) og en litt lengre og vanskeligere med mange poster... Parker gjerne langs Brøderudvegen, og ta turen til start og målpunktet som oppvarming. Rasteplassen ved Motjernet er forøvrig en liten perle som inviterer til litt kvalitetstid og ettertanke. 

O'jul med din trening...

Lørdag 26/12 blir det treningsmulighet i Bjørnmoberget. Kanskje til og med merket fra Brøderudvegen ved Mellomtjernet. Parkering ved samlingsplass.Fri start mellom  kl 12.00-13.30. Løyper: A-lang (4,5 km) og A-kort (3,0 km). Dessverre ingen nybegynnerløype, men skygging og henging er tillatt. Det blir ca. 125 meter stigning for begge løypene. Terrenget er stedvis krevende. En fin tur i skogen, med andre ord! 

Vi presiserer at dette er kun et treningsløp, ikke konkurranse. Postene er markert med små postskjermer. Det er ingen tidtaking, men ta gjerne med GPS-klokka, så kan du laste opp sporet ditt på Livelox i etterkant.Det blir tent et bål ca. 11.30, så husk å ta med varme skifteklær og eventuelt pølse! Har du symptomer på luftveisinfeksjon, blir du hjemme. Minst 2 meters avstand til ikke-familiemedlemmer.Alt håp er ikke ute for dere som har andre planer denne dagen. Postskjermene blir nemlig værende i skogen til over nyttår og vi prøver å gjemme kartene et lurt sted nær start Vel møtt!MvhBKOKs finske avdeling

** Ta med egen plastlomme for kartet! **

3 nye Usynlig-O-løyper tilgjengelig!

"For en herlig dag..., for et herlig vær...", sang Jokke. Hvorvidt han hadde vært overbegeistret for nye orienteringsutfordringer er usikkert, men uansett er det 3 nye Usynlig-O-løyper tilgjengelig. Dnene gang er det Skinnarbølskogene som kan utforskes av ivrige o-løpere i alle aldere (hvertfall de fleste). 

En løype er rød og kort, mens de to andre er mer krevende, men med varierende lengder. 

Forhåpentligvis er kart og GPS samstemte. Det vet verken webmaster eller løypelegger ennå.  

BKOK bruker Usynlig-O

Korona - schmorona! 

BKOK har mange gode treningstilbud for våryre orienteringsløyper. Last ned appen (Usynlig-O) og test en av mange og varierte løyper. Du velger selv om du vil dele/kunngjøre dine resultater med oss andre, men farlig er det ikke:-),  For tips og triks anbefaler webmaster artikkelen om Usynlig-O lenger ned på våre sider. 

Per nå har vi følgende løyper:

Kongsvinger festning:

"Fra skanse til skanse" - Blå og kort

"Fra festningen til Skansesletta" - Blå og kort

Liermoen:

Svart - lang

Grønn - middels 

NB: På Liermoenkartet har vi erfart at løpskart og GPS ikke er helt samstemt... Men trening er trening.

Bjørnmyra:

"Stormyra-Bjørnmyradammen" - Svart og middels

Bjørnmoberget:

"Østre Hauger rundt" - Svart og middels

Skogen er åpen!

Egentrening: Usynlig-O, en innføring. Oppdatert med nye tips!

Nå som fellestreninger ikke er tillatt pga restriksjonene på all organisert idrett, er Usynlig-O et hjelpemiddel alle bør bruke (det er lurt å kunne uansett) – det gir topp muligheter for en tur i skogen alene.

Kari-Ann Annensen hos Oppsal har laget denne steg for steg-innføringen (www.bkok.no har bare "tjuvlånt" den litt):

«UsynligO er en gratis app som gjør O-løyper tilgjengelig året rundt, uten at det trenger å være skjermer i skogen. Appen følger med på GPS og lager en lyd når løperen har funnet posten. Man kan enten benytte seg av løyper som er lagt inn i usynligO, eller man kan bruke løyper fra livelox. For begge varianter må man printe ut kartet selv.

Slik fungerer usynligO:

 • Last ned appen og lag deg en brukerkonto
 • Print ut kartet på den løypa du vil løpe
 • Kom deg til starttrekanten. Der åpner du appen.
 • Så åpner du løypa.
 • Da er du klar for start! Sjekk at du har skrudd på lyd på telefonen. Når du har trykket på start kommer lyden av startklokka og det er bare å løpe av gårde.
 • Når du kommer på posten hører du en «fanfare». Vi har ikke testet usynligO i høy fart, så mulig man må passere posten i lav fart for at appen skal gi deg fanfare.»
 • Dersom du ikke får fanfare på en post (kan skje pga dårlig gps-dekning) må du bytte til poeng-o, ellers får du ikke fanfare på resten av postene!

Supplerer med erfaringer fra Snorre, som har testet appen endel ganger:

«Noen tips til:

 • Husk å velge i mobilinnstillinger at appen alltid skal ha tilgang til Sted, slik at den også fungerer i dvalemodus.
 • Det anbefales også å sette minimum GPS-nøyaktighet til ca. 20 meter (standard er 200m) for å unngå å få falske utslag ved dårlig GPS-dekning.
 • Sjekk gjerne også at mobilen har god nøyaktighet på GPS før du starter, f.eks. ved å åpne Googlemaps og se hvor du er / sjekke kompasset.
 • Hvis du ikke får registrert en post (fanfare), så vil du heller ikke få registrert etterfølgende poster. Da må du bytte til poeng-o.
 • Appen krever ikke mobildekning utover når du åpner den og starter, samt hvis du f.eks. skal bytte til poeng-o underveis.»

Trenerne lager løyper for alle nivåer og klargjør dem for Usynlig-O. Løypene vil også legges ut på  facebook-siden til Oppsal Orientering.

Utviklerne har fått flere tilbakemeldinger etterhvert som folk har fått brukt appen, og det er viktig at man ikke har skjermsparer enabled for å unngå at telefonen går i strømsparemodus!

«Tror jeg fant ut hva som var feil når telefonen slo på skjermsparer. Jeg hadde satt telefonen på «middels strømsparing». Da ser jeg at «Posisjonssjekk i bakgrunnen» var satt til AV. Regner med når jeg slår av strømsparing og denne blir satt til PÅ så funker det. Som du ser av gps-spor så blir posisjonen veldig grov når skjermsparer gikk på»

ORINGEN 2019 | 1,1,3,3,4,4,5,5,5,6,6,6

BKOK stilte ikke tidens største tropp i årets O-ringen, som i år gikk i Norrkøping. I alt stilte 7 BKOK-løpere til start. Men kvaliteten på troppen kan neppe ettertiden klage på. Tallene i overskriften over gjengir noen av etapperesultatene. Ingen av dem kan dessverre spores direkte tilbake til webradaktøren som også gjorde comeback i "5-dagers". Det var Peder, Erik, Tjukke-Anders og Bo som dro det tyngste lasset for BKOK. Peder og Anders ble tilslutt nr. 3 og 5 i sin klasse, mens Erik og Bo aldri var dårligere enn nr. 6. Moro. Fint vær var det også. 

Neste år arrangeres O-ringen til Uppsala.

ÅRSMØTE 2019

Klubbens høyeste organ - årsmøtet - avholdes onsdag 27.februar, kl. 18 i Arkitektlagets lokaler i Norskogvegen 10. Det blir muligheter for livlige og konstruktive diskusjon om klubben ve om vel - med enkel servering. 

Saksliste og årsmøtedokumenter:

I GAMLE DAGER: H43-KAVLEN

BKOK.NO er ikke vesentlig anderledes enn andre moderne mediehus, og i mangel på nye artikler og informasjon, begynner vi en serie med tilbakeblikk fra "hine hårde dager". Første artikkel i denne seren er hentet fra en av BKOK.NOs forløpere (BOK-posten eller Fellesposten), og handler om store prestasjoner og spennende oppgjør blant gamle menn i de dype svenske skogene.

SESONGAVSLUTNING OG "JAKTPRAT" FOR ÅRETS STOLPEJAKT

Onsdag 28.november blir det "jaktprat" og avslutning for årets Stolpejakt i Kongsvinger (dvs: for alle som har funnet stolper på henholdsvis Kongsvinger festning, Liermoen, Rudsmoen, Skinnarbøl og Vardeberget).


Arrangementskomiteen inviterer til byens storstue, Kongsvinger bibliotek. Kl. 18-19 blir det trekning av premier, enkel servering, utveksling av årets turopplevelser, og mulighet til å påvirke neste års arrangement.

lagt til handlevogn