Finale-regatta onsdag 28. september

(Klikkes for større)

Nå er dagene kortere og vi begynner en halv time før med skippermøtet

Skippermøtet starter kl 16:50 på seilerbrygga. Start ca kl 17:00

Årets siste seilas gjenstår nå før rekkefølgen i klubbmesterskapet er avgjort.  de to siste regattaene har ingen tellende resultat på grunn av for lite vind. Siste tellende resultat ligger på  regattasiden

Neste mulighet er Mandag 10. oktober kl 1500

Det er satt opp liste på truckrampe. Mer info om regler for heising: Klikk linken til Marinesenteret

Killingen holder kursvirksomhet

Vi har nå kurs i kjølbåt-seiling. Kursingen ble satt i gang med Killingen tirsdag den 23. august. Se ellers foreningens planer og behov for å få til en ny vellykket tjeneste lenger ned på denne siden og på Nyheter

KJØLBÅTREGATTA:

For øyeblikket er det 19 Hamarbåter som har betalt NorRating (liste under). Hvis det er flere som har planer er det fint om dere tar kontakt med Johan Henrik Bulie som har laget oversikt for aktuelle båter i klubbmesterskapet. (Under er liste med dagens situasjon sammen med båter vi kjenner til som tidligere aktive i mesterskapet)

Fete tall gjelder ikke alltid. Der kan det være variasjoner fra regatta til regatta. Den "vanlige" ratingen har fet skrift. Se seilings-bestemmelser for variasjonsmuligheter. Gjeldende rating avgjøres mellom regattasjef og skipper på skippermøtet før hver enkelt regatta.

Fra Express og nedover er det ikke kjent hvordan planene er i år. Hvis noen kan tenke seg å være med er det beskrivelser for innmelding i NorRating på Regatta. Trengs måling av båt-/seil må dere ta kontakt med Georg Jensen.

SESONGAVSLUTNING: Heising av seilbåter starter tirsdag 4. okt. kl15:00

Mastebråk:

Viktig at alle kontollerer og fester fall og annet bort fra masta så de ikke slår og støyer i vinden!

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 78 år i 2016

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 er det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Deler av vika er naturreservat.

Du finner flyfoto over havner langs mjøs-strendene ved å sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner  (Desverre tar sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet).

Tjuvholmen info (klikk for større)

Klart flertall for høringsuttalelsen og mot alternativ vest:

(For ordens skyld vil vi påpeke at vi har medlemmer som ønsker vestre løsning, vi håper disse forstår at vår klage er sendt for å vise flertallets mening om hvordan Hamar by skal fremstå i årene som kommer. Vi regner med at alle medlemmene ønsker det beste for innlandets hovedstad og at det endelige resultat gir oss en vellykket jernbane vi kan være stolte av med Mjøsa som byens naturlige samlingspunkt!)

Torsdag, 8. september, sendte vi ut et spørsmål til samtlige medlemmer med registrert epost-adresse, 102 stk, om man støttet en uttalelse mot dobbeltspor i Hamars sentrale strandsone.

Styret har mottatt så mange som 40 stemmer i saken.

Et klart flertall, 34 'stemmer' mot 6, støtter uttalelsen og ønsker at den skal sendes inn.

Mange er tydelige i sin støtte både til initiativet og til selve uttalelsen.

Nei-stemmene er gjerne ledsaget av saklige og presise kommentarer, enten av politisk natur, dvs om trasévalget for jernbanen eller formelle protester, dvs at man mener at foreningen ikke skal uttale seg om slike saker.

På grunn av det store JA-flertallet (85%), synes det klart at medlemmene ønsker  at foreningen skal sende inn uttalelsen.

TEKSTEN SOM NÅ ER SENDT TIL JBV

Det er denne utsikten det står om fra seilforeningens side nå.

Vestre alternativ: Her vil gamle Hamar forsvinne bak kulvert og nybygg eller en togbro ute i denne vika, vi protesterer!

Sesongavslutning med samling i Bergevika 23-24-(25) september

(Tømming av båter før heising)

Flere båter tok turen til Bergevika fredag og tømmingen gikk greit i følge mannskapet. Turen startet med pøsregn, men det klarnet opp på kvelden og alle hadde "tørket" morgenen etter. 5 båter ligger her til kai i fin morrasol lørdag morgen. Det hadde vært en hyggelig sammenkomst. Noen reiste hjem mens to av båtene dro videre til Evjua marina på østre Toten for overnatting til søndag. Dette bør bli en tradisjon for flere!

Klubbmesteren er kåret neste onsdag.

Siste seilas og finaleseilas i klubbmesterskapet neste onsdag, så er sesongen over for i år. Vi håper på en avslutning med litt vind slik at vi får en skikkelig seilfest på tampen av året (etter to avlyste onsdager på rad i september). Så skal hele sesongens resultater telles og regnes (heldige dager kommer med, noen dårlige resultater kan strykes og i tillegg kommer et års-gjennomsnitt for dagen som tidtaker) Slik finnes laveste poengsum totalt for en verdig vinnerbåt og klubbmester-mannskap mens alle vi andre dessverre må ta til takke med høyere poengsum. Summa summareritt.  Lykke til for alle og takk for en fin og stort sett vindfull sesong. Så står heising av båter for tur med tømming og sikring av båt før vinterdvalen. 

Killing som inngangsport til seiling?

Hamar seilforening tilbyr kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten brukes i kursvirksomhet for seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.) Se Nyheter hvor det utover sommeren kommer mer informasjon om planene for båten.

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

I 2015 hadde vi bytteregatta for mannskap i noen treningsregattaer, men fordi aktive båter har mål om å komme høyt opp i klubbmesterskapet er det begrenset med grunntrening for interesserte. Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud men det er blandt annet deg som avgjør om det skal fortsette i årene framover. Så ta kontakt for å holde kursvirksomheten gående!

Mer om dette ligger på Nyheter