Opptak seilbåter

Så er oppheising  godt i gang for vinterlagring. Meld båten din på i lista ved truckrampa! Det blir seilbåtopptak igjen torsdag 8. oktober og onsdag 14. oktober og torsdag 22 oktober kl 15:00 alle dager. Sjekk Nyttige Lenker Marinesenteret as: HEISING/OPPlAG for ytterligere informasjon.

Velkommen!

Hamar Seilforening 77 år i 2015

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Deler av vika er naturreservat.

Du finner flyfoto over havner langs mjøs-strendene ved å sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner  (Desverre tar sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet).

Tjuvholmen info (klikk for større)
Takk for i år alle seilere, nå går vi i vinterdvale med planer om ny mer logisk hjemmeadresse (uten yourvismawebsite!)
Seilas mot Helgøya og Bergevika der Hamar Seilforening har klubbhytte og kaianlegg på odden nord i naturhavna

Onsdag 23. var det hele over på Hamar! Baaten vant klubbregattaen og X-files tok 1. plassen med kjempeseilas til mellomtid i tett sekundstrid!

Vi har ikke klubbmesterskapets ofisielle oversikt for 2015 men den kommer etter hvert. I mellomtiden er resultatoversikten uoffisiell og kan klages. Sikkert er det at Baaten vant men alle som har vært med i år må vente litt til og eventuelt klage på dagens uoffisielle resultat. Vi tenker vel de fleste har en liten idé om hvordan det står til. Se Regatta for sesongavslutningens resultater!

Master skal ned på dekk igjen

Sommerbilde (juni) med seilbåtene i havna på Tjuvholmen, husk å legge mast uten å hindre unødvendig mye for andre!

Sommeren er definitivt slutt og nå kommer lavtrykkene på rekke og rad. Vi har fått føle på en del vått og vindfullt vær denne høsten men gledelig er det at alle tellende regattaer har fått resultat bortsett fra en. 

Nå har vi fått prøvd oss i fyret nesten alle mann og da har noen hatt det varmt og godt og andre fått en kald fornøyelse. (Tidtaker får gjennomsnittet av båtens prestasjoner for dagen med fyrvakt.) 

Heising av båt: Sjekk linken til Marinesenteret - (Heising/opplag) på Nyttige lenker for avklarte heise tider, vi regner med at ny dato kommer først der. Hvis mulig hadde det vært fint om masta blir stående på båten til nær heise-dato.

Takker alle for en fin sesong og mye morsom seiling i sommer. Så sees vi vel til neste sommer alle eiere og brukere av båt med seil. Vi som driver med regatta håper det blir flere som kan tenke å prøve seg. Vi har en Rating-måler på Hamar så ta kontakt med Georg Jensen hvis båten skal gjøres regattaklar. 

Samtidig vil vi takke alle som har vært på Tjuvholmen i år enten det er for å nyte dette fine stedet midt i Hamars skjærgård eller for å komme ut på mjøsa. Livet her er jo aller best når mange er sammen. Dette er et flott samlingssted for turister og fastboende og vi håper også at det skal fortsette slik i fremtiden. Vi satser på at jernbanen finner en god løsning på sitt dobbeltspor og at denne byen forblir Mjøsas hovedstad med fokus på norges største innsjø som vårt viktigste rekreasjonsområde!