Konsert på Tjuvholmen

I forbindelse med Kim Larsen konsert lørdag den 25. juli, vil parkeringsplassen ved Tjuvholmen være stengt for parkering f.o.m. fredag morgen. Det vil være tilgang til båtene som normalt både før og under konserten.

Regatta Kjølbåter

(Klubbmesterskapet fortsetter i august, men først kommer Hamar Race-weekend som har egen premiering) I hele juli er det trening på onsdager som vanlig. Oppmøte kl 17:30 på skippermøte. Dette er opp til hver enkelt som har tid og lyst. (Ingen regattakomité tilstede) Fin måte å bli kjent med båten og kanskje trene mannskap. Hvorfor ikke ta med og bytte slik at flere får prøvd andres båter og få læriing av andres erfaringer? Kanskje høsten blir morsommere når erfaring fra sommer-treningen tas i bruk? God sommer alle sammen! (Sidene oppdateres ikke regelmessig i juli)

På Tjuvholmen:

Henstillig til alle båter med mast.

VÆR SÅ SNILL Å SJEKKE AT RIGGEN IKKE LAGER STØY I VIND! DETTE ER LETT Å GLEMME OG VELDIG PLAGSOMT FOR ANDRE BESØKENDE. (Ta en ekstra titt og trekk fall og annet vekk fra masta for å unngå støy i vind!)

Jollegruppa støttes av Toten Sparebank!

Se Nyheter for informasjon

Velkommen!

Hamar Seilforening 77 år i 2015

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Deler av vika er naturreservat.

Du finner flyfoto over gjesteplasser ved å sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner 

Vi håper å treffe deg i sommer!

Tjuvholmen info (klikk for større)
Seilas mot Helgøya og Bergevika der Hamar Seilforening har klubbhytte og kaianlegg på odden nord i naturhavna

Vårens første regatta ble tellende i klubbmesterskapet.

Hele feltet mot bøye 3 (Domkirke-odden), 10. juni (klikk for større)

Starten av regatta-sesongen og innvielsen av det berømte stupetårnet i Hamar skjedde på samme tidspunkt så disse to begivenhetene ble en opplevelse for minst tusen tilskuere! Til tross for kraftig vind fra vest gikk regattaen uten store problemer og som vanlig ble det Marsvinet som vant.

Her fikk vi en fartsfylt seilas med akrobatikk på flere båter og på stupetårn samtidig!

Hamar har blitt en veldig fin sommerby med masse muligheter til fritidsaktiviteter. Vi håper det kommer mange som vil oppleve hva byen har å tilby og ser fram mot et nytt godt seiler-år! Mer på: Regatta med bilder og resultat på slideshow, bruk pil-taster.

Båt og medlemskap

Endre teksten ved å klikke på Rediger i tekstens ramme

Tjuvholmen

Seilforeningen har stor pågang og vanligvis ventetider for bryggeplass. Fast båtplass er basert på innskudd med årlig plassleie, medlemsavgift og en obligatorisk nattevakt i havna pr. sesong. Du har anledning til å kjøpe deg fri fra nattevakt etter fastsatte regler. Av og til er det mulig å leie en eid plass. Dette avtales gjennom Hamar Seilforening og ikke privat. NB! Båtenes tillatte størrelse begrenses av tilgjengelig havneplass. Maks total lengde LOA inkl baugspyd etc: 10m.

Alle båter som skal delta i regatta i 2015 må ha gyldig NorRating tall. Det betyr at båtens seil, rigg og mål skal være fastsatt etter NorRating systemet. Slike beregninger må planlegges i god tid før du har tenkt å delta med egen båt. Vi har en godkjent NorRating-måler i Hamar seilforening.

Før sesongen begynner vil du finne alle planlagte regattaer og treningsdager med start-tidspunkt, eventuelle forandringer og etter hvert de siste resultatene under fanen Regatta  for kjølbåter.  I tillegg kan du se på oppslagstavle i havna hvor resultater og info kommer opp. Nytt er at QR-kode på oppslagstavla sender deg direkte til Regatta-siden, vel å merke hvis du har telefon med slik mulighet. Det arrangeres treninger og seilaser hele sommersesongen. Det betyr at vil du stille med båt eller ønsker å delta som mannskap må du være på plass i passe tid.

Kjølbåtene har Skippermøte som avholdes ca en halv time før start. Skippermøtet avgjør seilasens bane og andre regler. Seilasene kan være både tellende og ikke tellende. Resultatene fra de fleste seilasene gjelder i klubbmesterskapet. Dessuten arrangeres Raceweekend og Intercity som egne premierte regattaer. 

Jollegruppa har egen lukket informasjons-kanal på Facebook som brukes til løpende informasjon, men noe kommer også her: Jolle-seiling  

Til sist vil vi si at alle nye er velkommen, flere båter gir morsommere seilas med mer spenning. Vi skal bytte litt på mannskap under treningsregatta i år så kanskje det kunne være noe å tenke på hvis regatta virker usikkert?

 

Vi ønsker alle en riktig god sommer på Tjuvholmen!

n´Alf på sommerbesøk?