Tellende onsdags-regatta 3. august starttidspunkt kl18:00

Oppmøte kl1720 for skippermøte som vanlig på brygga, Start kl 1800

Resultater for tellede gjennomførte regattaer og årets program mm. på Regatta siden. 

Det er mulig for interesserte å stille selv uten egen båt. Har du med redningsvest som passer er det en fordel. 

KJØLBÅTREGATTA:

For øyeblikket er det 18 Hamarbåter som har betalt NorRating (liste under). Hvis det er flere som har planer er det fint om dere tar kontakt med Johan Henrik Bulie som har laget oversikt for aktuelle båter i klubbmesterskapet. (Under er liste med dagens situasjon sammen med båter vi kjenner til som tidligere aktive i mesterskapet)

Fra Dufour 1800 og nedover er det ikke kjent hvordan planene er i år. Hvis noen kan tenke seg å være med er det beskrivelser for innmelding i NorRating på Regatta. Trengs måling av båt-/seil må dere ta kontakt med Georg Jensen.

Mastebråk:

Viktig at alle kontollerer og fester fall og annet bort fra masta så de ikke slår og støyer i vinden!

Aktive båters ratingtall. (Klikkes for større)

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 78 år i 2016

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 er det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Deler av vika er naturreservat.

Du finner flyfoto over havner langs mjøs-strendene ved å sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner  (Desverre tar sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet).

Tjuvholmen info (klikk for større)

Sommeråpent NRK

Sommerbåten med eskorte skapte kvalpesjø inn Furnesfjorden
Sommer og sol utenfor Atlungstad

Killing som inngangsport til seiling?

Sommeren 2016 vil Hamar seilforening tilby kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten skal brukes i kursvirksomhet hvis det viser seg at det er tilstrekkelig påmelding fra seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.) Se Nyheter hvor det utover sommeren kommer mer informasjon om planene for båten.

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

I 2015 hadde vi bytteregatta for mannskap i noen treningsregattaer, men fordi aktive båter har mål om å komme høyt opp i klubbmesterskapet er det begrenset med grunntrening for interesserte. Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud fremover men det er blandt annet deg som avgjør om det blir noe av. Så ta kontakt for å sette igang planleggingen for 2016!

Mer om dette ligger på Nyheter 

Bergevika