Årsmøte, betale mat?

Årsmøte blir på Tjuvholmen kro fredag 4.desember kl 19. (Det kommer egen inkalling i Mjøssprøyt)

Etter årsmøtet blir det servert rakfisk og eventuelt røkelaks med tilbehør. Du/dere må melde fra hva dere ønsker å spise til Kjell Amundsen: kjell.amundsen@em1.no  innen den 27. november. Drikke kjøpes på stedet. Påmeldingsgebyr kr. 150,- pr. person som betales kontant ved oppmøte.

Se i Regatta for planlagt diskusjon om endringer i regattaregler.

Velkommen!

Hamar Seilforening 77 år i 2015

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Deler av vika er naturreservat.

Du finner flyfoto over havner langs mjøs-strendene ved å sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner  (Desverre tar sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet).

Tjuvholmen info (klikk for større)

Opplæring i seiling med kjølbåt

 

Rekruttering i seilsporten har stått i fokus de siste årene. Fra neste sesong vil derfor Hamar seilforening gjøre en forsøksordning med opplæring i seiling for voksne, samt utlån av kjølbåt. Styret har fått en del henvendelser på brygga og via E-mail, om foreningen har dette tilbudet. Bjørn Kjeldsen vil derfor låne bort sin Killing til foreningen, mot at foreningen betaler forsikring og egenandel til eventuelle skader. Tanken er at Killingen kan reserveres og brukes, mot at det gis opplæring i bruk og håndtering på forhånd. Detaljer rundt opplæring, krav til medlemsskap og kostnad, er ikke avklart enda. Forhåpentlig vis vil dette være et lavterskeltilbud som kan trigge seilinteressen til flere voksne og øke medlemstallet ytterligere. Styret håper også at eksisterende medlemmer kan være behjelpelige med å gi opplæringskurs i seiling med Killing.

Nå går vi i vinterdvale med planer om ny mer logisk hjemmeadresse (der hamar seilforening blir søkeordet på nett)
Seilas mot Helgøya og Bergevika der Hamar Seilforening har klubbhytte og kaianlegg på odden nord i naturhavna

Onsdag 23. var det hele over på Hamar! Baaten vant klubbregattaen og X-files tok 1. plassen med kjempeseilas til mellomtid i tett sekundstrid!

Vi har ikke klubbmesterskapets ofisielle oversikt for 2015 men den kommer etter hvert. I mellomtiden er resultatoversikten uoffisiell og kan klages. Sikkert er det at Baaten vant men alle som har vært med i år må vente litt til og eventuelt klage på dagens uoffisielle resultat. Vi tenker vel de fleste har en liten idé om hvordan det står til. Se Regatta for sesongavslutningens resultater!

4. Desember kl 19:00 er det årsavslutning på kroa!

Takker alle for en fin sesong og mye morsom seiling i sommer.

Vi gratulerer samtidig gutta i Marsvinet med gull i klubbregattaen. Snart legger isen seg i havna og nå håper vi alle har en plan for plassering av båten sin. Det er ikke mulig å bli værende utpå siden Mjøsa synker for lavt. Nå er det derfor om å gjøre å få samlet alt eget gull på land og beskytte det godt!

Så sees vi vel til neste sommer alle eiere og brukere av båt med seil. Vi som driver med regatta håper det blir flere som kan tenke å prøve seg. Vi har en Rating-måler på Hamar så ta kontakt med Georg Jensen hvis båten skal gjøres regattaklar. 

Samtidig vil vi takke alle som har vært på Tjuvholmen i år enten det er for å nyte dette fine stedet midt i Hamars "skjærgård" eller for å komme ut på mjøsa. Livet her er jo aller best når mange er sammen. Dette er et flott samlingssted for turister og fastboende og vi håper også at det skal fortsette slik i fremtiden. Vi satser på at jernbanen finner en god løsning på sitt dobbeltspor og at denne byen forblir Mjøsas hovedstad med fokus på norges største innsjø som vårt viktigste rekreasjonsområde både langs stranda og utpå! Vi trives i alle fall her og takker for samarbeidet med motorbåtfolket om nattevakter og kajakkforeningen som har hjulpet oss med greie kurs-lokaler. Til slutt en takk til Marinesenteret for ekstra-arbeidet med å få oss trygt opp av vannet!

Takk for i år!