Tellende onsdagsregatta 16.august:

"Klikkes" for større

Neste onsdag er det igjen klubbmesterskap med tellende regatta. Oppmøte til skippermøte kl 17:30 og starten går kl 18:00

Siste tellende resultater For Hamar Raceweekend:

Alle resultater i år på Regattasiden (Bruk pilene der)

FRITIDSSKIPPERBEVIS:

NB! (Lister for maks deltakelse fylles raskt)

Har du tenkt å være skipper på stor båt (50fot +)? Skipper-sertifikatet er også greit å ha ved båtleie i utlandet.

Du kan se hva et slikt kurs dreier seg om ved å klikke på dokumentet under. Fullstendig info: klikk denne linken Er dette aktuelt for deg så ta kontakt med Ola Johan Sjøbakken på mail: olajs@online.no 

Klikk for større (NB! linken i brevet er inaktiv, se i teksten over)

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 79 år i 2017

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 ble det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Deler av vika er naturreservat.

Du finner flyfoto over havner langs mjøs-strendene ved å sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner  (Desverre tar sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet).

Tjuvholmen info (klikk for større)
Fra Chris-foto: tellende 2. august (typisk Mjøsvær)

Ønsker noen med seilbåter å delta i markeringen Ship on Mjøsa?

Vi har blitt spurt om noen i seilforeningen vil delta med egne båter i Ship on Mjøsa?

Dette er en politisk markering som skal arrangeres lørdag den 26. august her på Hamar. Seilforeningen er ønsket som deltaker men siden vi er en politisk nøytral organisasjon viderefører vi dette spørsmålet til eventuelle medlemmer som vil stille med egen båt.

Markeringen starter kl 12:00 i Hamarbukta ved Skibladnerbrygga. Markeringen er en støttemarkering til Hamars vennskapsby Khan Younis og begynner med appeller v. Solveig Fiske, Christina Beck Jørgensen og Gerd von der Lippe. Hele dagen skjer det diverse arrangementer i hele Hamar by.

Sjekk Facebook-siden som omhandler arrangementet. 

Ta eventuelt mail-kontakt med Kirsti Hougen for informasjon om, og deltakelse i arrangementet.

Arrangører er Palestinakomiteen i Hamar, Ship to Gaza Hamar, Fellesorganisasjonen Hedmark og Vennskapsbyforeningen Hamar-Khan Jounis.

___________________________________________________________

Avgifter 2017

Kjære seilervenner. Vi sendte tidlig i mai ut en melding som også var en påminnelse om å betale årets medlemskontingenter og leie av båtplass. Dette skrivet kom litt i skyggen av andre vedlegg og resultatet er at alt for få har betalt det de skulle. Betalingsfristen var 15. mai, men nå ber vi pent om at alle som føler seg skyldige betaler innen 1. juli. 
Vi minner også om vakter i båthavna, for oss i perioden 14/7 til 16/8, samtlige på Brygga båthavn. Instruks og lister ligger på siden Medlemsinfo
God sommer! (og kanskje litt bedre samvittighet….)

Hilsen Sekretæren
………../)…………

____________________________________________________________

FRØYSAA MALERIET AV GAMLE-BRYGGA MALT RETT ETTER 2. VERDENSKRIG (klikkes for litt større visning)

Høstsesongen er i gang

Nå venter vi på om denne utsikten skal forandres politisk med jernbanegrøft og kulvert. Siste: Avgjøres før jul

___________________________________________________

Killing som inngangsport til seiling?

Hamar seilforening tilbyr kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten brukes i kursvirksomhet for seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.)

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

I 2015 hadde vi bytteregatta for mannskap i noen treningsregattaer, men fordi aktive båter har mål om å komme høyt opp i klubbmesterskapet er det begrenset med grunntrening for interesserte. Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud men det er blandt annet deg som avgjør om det skal fortsette i årene framover. Så ta kontakt for å holde kursvirksomheten gående!

Mer om dette ligger på Nyheter