Neste begivenhet for seilinteresserte blir kommende møte på Tjuvholmen. Der selges aktuelle bøker til rabatterte priser.

Sesongavgift HS 2016

Nå skal alle årets avgifter til seilforeningen være betalt. Regatta med kjølbåt har treminliste med dato for tidtakere hele sesongen. Du kan allerede nå planlegge hvis du ønsker å bytte dato. (Alle seilforeningens vakter i år skal være på Brygga båthavn i perioden 19. juli til 20. august).

se Medlemsinfo og Regatta for mer info.

Betale Nor-rating

NorRating målebrevet koster nå kr. 550,- Har du problemer med å registrere eller betale? Se beskrivelse på Regatta siden.

Terminlister klare!

Kjølbåtene og jolleseilerne har nå terminlister klare for regattasesongen 2016. Nytt for kjølbåtene er at siste seilas i sesongens plan ble fjernet. (Det ble bestemt på medlemsmøtet på Tjuvholmen at en av regattaene som skulle holdes i oktober ikke var ønsket pga tidlig mørkt og mulig konflikt med opptak). Du finner liste for Gjøvik seilforening på Nyheter og for våre egne på hhv. Regatta og Jolle-seiling

Sommeråpent NRK!

I år kan vi vise oss på NRK i forbindelse med programmet Sommeråpent der Mjøsas hvite svane skal brukes nesten en hel uke i midten av juli med daglige programmer fra hele distriktet.

Dette blir en kjempe-anlednig til å vise fram seilmiljøet på innlandshavet vårt. Det er lagt opp til flere markeringer fra Seilforeningene med regattaer langs Sommeråpent-ruta!

Se terminlister for dagsaktuelle planer. De som er glade i "selfies" har selvfølgelig mange flere muligheter andre tider på døgnet også:) 

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 78 år i 2016

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 er det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Deler av vika er naturreservat.

Du finner flyfoto over havner langs mjøs-strendene ved å sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner  (Desverre tar sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet).

Tjuvholmen info (klikk for større)
NRK Sommeråpent er på Mjøsa i juli 2016 med sendinger fra Skibladner som er sommerbåten i år.

Fra medlemsmøtet på Tjuvholmen den 27. april.

Hamar Seilforening avholdt vårens andre medlemsmøte 27. April.
«Hovedtaler» var Petter Larby, som hadde masse spennende å fortelle fra et langt liv som seiler. Han begynte med en Flipper som han kjøpte for konfirmasjonspengene. Med base på Nesøya like utenfor Sandvika, seilte han rundt i hele Oslofjorden og ble lommekjent. I regattaer la han til å begynne med beslag på sisteplassene, men krabbet seg raskt oppover på listene. Han var mannskap hos Per Skjønberg og seilte både Snipe og  5,5-meter. Siden ble det større båter, som Spekkhugger, Albin Cumulus og i nyere tid Bavaria 38 og 45. Av mere sære farkoster må nevnes en hjemmelaget is-seiler med Finnjolle-rigg, som kunne prestere en toppfart på over 100 km/t! Petter har gjennomført 36 (!) Færderseilaser, samt et utall Hollenderseilaser og Morildseilaser. Vi fikk også høre om turseiling i Oslofjorden og Skagerak, og om hans forkjærlighet for Koster. Han presenterte også Skjæløy Brygge, som med sin beliggenhet mellom Larkollen og Hankø er et utmerket utgangspunkt for seiling i Ytre Oslofjord og videre sørover. Et meget spennende foredrag, hvem visste vel at vi hadde en så garvet seiler blant oss?
Etter Petters foredrag fortalte Gudmundur at vårt tidligere medlem Oddvar Eikrem ønsket seg mannskap til en Express, primært for seiling i Oslofjorden, men kanskje også med mulighet på Mjøsa (?). Gudmundur formidler kontakt for dem som måtte være interessert!
Regattasjef Johan overtok deretter stafettpinnen/rorkulten. Det ble litt snakk om terminlisten, og det ble enighet om å stryke den siste annonserte seilasen, 5. oktober, fra listen. Man snakket også litt om regattaregler, så som overlapp før runding, regler ved start osv. InterCity går i år fra Gjøvik til Bergvika lørdag 3. september. Vi må på forhånd finne ut om det skal legges opp til overnatting i Bergvika eller på Hamar, og hvor seilasene på søndagen skal gå. Dette må vi altså komme tilbake til.
Vi vil for øvrig minne om neste medlemsmøte, allerede torsdag 12. mai, hvor Magne Klann skal snakke om trim av rigg og seil, samt presentere boka han har vært med å skrive om dette emnet. Se egen info om dette møtet!


Med hilsen Sekretæren 

(Seilerboka, Seil Optimistjolle, Seil Feva! og den kommende Seil Brett!)

Det blir mulig å kjøpe bøker for dem som ønsker det:

·         Seil og rigg

·         Seilerboka

·         Havneboka

(alt til medlemspriser!)

Dette kurset er for alle som seiler! Enten det er jolle, kjølbåt, turseilas eller regatta. Å utnytte naturkreftene maksimalt til å komme fort fram er det det dreier seg om og mestring gir glede!

 

Kaffe og biteti som vanlig …


Velkommen på begge møter (og ikke glem kontingenten etc!) HilsenSekretæren………./)……

Sesongstart og sommerstemning på Mjøsa i apil. Det blir lang sesong med båtopplag på sjøen, dessverre forsvinner denne muligheten! neste vinter, les Mjøs-sprøyt.

Sommeren 2016 vil Hamar seilforening tilby kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten skal brukes i kursvirksomhet hvis det viser seg at det er tilstrekkelig påmelding fra seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.) Se Nyheter hvor det utover våren kommer mer informasjon om planene for båten.

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

I 2015 hadde vi bytteregatta for mannskap i noen treningsregattaer, men fordi aktive båter har mål om å komme høyt opp i klubbmesterskapet er det begrenset med grunntrening for interesserte. Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud fremover men det er blandt annet deg som avgjør om det blir noe av. Så ta kontakt for å sette igang planleggingen for 2016!

Mer om dette ligger nå på Nyheter og Regatta

Det vil ikke være behov for noen stor dugnad her denne våren.

Bare litt vår-rydding for hyttene i Bergevika i år, ingen stor vår-dugnad. Per Olav med vårbilde fra sjøen 2016.