Regatta Kjølbåter

Onsdag 2. september: Skippermøte kl 17:30 og start kl 18:00 som vanlig.

LISTENE FOR REGATTARESULTATER ER ENDRET OG RATING LISTER OVER GODKJENTE BÅTER ER FLYTTET. SE REGATTASIDEN FOR INFO!

INTERCITY 2015

Invitasjon for kommende Intercity.

Nå er alt klart for å melde seg på til Intercity 2015 (Husk å skrive hvilke dager dere blir med og om dere stiller med eller uten spinaker)

Det blir satt opp en person fra Gjøvik seilforening som tidtaker på Kapp  for å ta seg av mellomtiden ved rundingsbøye som blir lagt ut der.

En ting som ennå ikke er på plass er toalett-situasjonen i Fredevika disse to dagene, Georg tar seg av denne saken og det vil vel løses håper vi.

Hele regattaplanen ligger her på siden i kursiv tekst:

Påmelding gjøres til mailadressen: lars.hatlevik@start.no

På Tjuvholmen:

Henstillig til alle båter med mast.

VÆR SÅ SNILL Å SJEKKE AT RIGGEN IKKE LAGER STØY I VIND! DETTE ER LETT Å GLEMME OG VELDIG PLAGSOMT FOR ANDRE BESØKENDE. (Ta en ekstra titt og trekk fall og annet vekk fra masta for å unngå støy i vind!)

Velkommen!

Hamar Seilforening 77 år i 2015

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Deler av vika er naturreservat.

Du finner flyfoto over havner langs mjøs-stredene ved å sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner  (Desverre tar sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet).

Tjuvholmen info (klikk for større)
Seilas mot Helgøya og Bergevika der Hamar Seilforening har klubbhytte og kaianlegg på odden nord i naturhavna

Onsdagsregatta den 26. august med bra vind fra sør + litt Intercity:

Per Olav først i mål 26. august, rating gir 5.plass

Denne gangen blåste det stabilt fra sør. Banen  4-1-3-4-1-4 ble fullført av Per Olav Lindstad på en time og ett kvarter som raskeste båt. 

Mange fornøyde seilere kom i mål i "ett vær og ikke mange rare vær" som ga fart og spenning hele veien. 

Tradisjonen tro var det Baaten som stakk av med seieren tett fulgt av Tangoen som nå til tider begynner å komme farlig nær. Spinaker har det ikke vært vanlig å se på Maxi77 men det kan kanskje endre seg etter dette? Ellers var Bonnie langt framme og det er gledelig. Fint at flere melder seg på i tetskiktet! 

Vi har fått litt problemer med Rating tall for diverse båter og må desverre nok en gang ta forandringer i resultat-tabellene. Det blir derfor nye tabeller på en rekke gjennomførte seilaser og når dette er klart håper vi at disse endringene blir status ut sesongen. Det vil også bli henstilt om at hver båt rapporterer hvis det fortsatt er feil med egen båt (så sjekk dette nøye på regattasiden).

Vi har nå kun en tellende regatta igjen neste onsdag og så er det styrkeprøven mot Gjøvik. Denne gangen er det Hamar seilforening som står for starten. Det blir rundings-bøye utenfor Kapp og Gjøvik stiller med tidtaker der.

Beskrivelse av ekstra premier i forbindelse med Kapp passering står i kursivteksten som følger:

 

INVITASJON OG PÅMELDING INTERCITY 2015:

Hamar Seilforening og Gjøvik Seilforening har gleden av å invitere til InterCity og Kretsmesterskap lørdag 5. september og søndag 6. september.

Hamar Seilforening er i år arrangør av InterCity som går fra Hamar til Gjøvik lørdag 5. september.
Det blir skippermøte på Hamar kl 11.00, og start kl 12.00.
Etter målgang på Gjøvik tenner vi grillen i Fredevika for dem som vil ha med seg grillmat.

Søndag 6. september fortsetter seilerhelgen med Kretsmesterskap for Oppland og Hedmark Seilkrets på Gjøvik.
Det blir da tre korte baneregattaer, hvor neste start er ca 5 minutter etter at siste båt har gått i mål.
Skippermøte søndag klokken 10.00.

Meld deg på til InterCity og Kretsmesterkapet ved å svare på denne mailen lars.hatlevik@start.no innen onsdag 2. september kl12:00. Husk å oppgi om dere blir med en eller begge dager (i tilfelle hvilken), og om dere er påmeldt med eller uten spinnaker/gennaker.

REGLER FOR INTERCITY/KRETSMESTERSKAP:

Alle båter må ha gyldig målebrev for NOR Rating.

Fristen for å melde seg på uten spinnaker/gennaker er 48 timer før første start.
Man er påmeldt med samme seilføring både på InterCity og baneregattaene i Kretsmesterskapet.

Man kan ha forskjellig mannskap de to dagene.

Båter som deltar bare en dag, eller på noen av baneregattaene, teller også med i sammendraget for Kretsmesterskapet.

I år har vi valgt på legge ut mellomtid/avkortingsbøye for InterCity ved Kapp i stedet for Helgøya. Ved Kapp blir tiden på alle båtene notert.
Hvis ingen kommer i mål på Gjøvik, teller tidene på Kapp som resultat for InterCity.
Hvis ikke minst halvparten av båtene kommer i mål på Gjøvik, teller tidene på Kapp som resultat for distanseseilasen i Kretsmesterskapet.
Maksimaltid Kapp er klokken 17.00, og maksimaltid Gjøvik er klokken 20.00.

Siden ingen kom i mål på Kappseilasen søndag 23. august, har regattakomiteen i Gjøvik Seilforening valgt å sette opp båtpremiene herfra, glass fra Magnor Glassverk med gravering og sandblåst logo, til de tre raskeste båtene mellom Kapp og Gjøvik på InterCity.

InterCity er distanseseilasen i Kretsmesterskapet, og teller 40% i mesterskapet.
Mens hver av baneregattaene teller 20%.
Rent praktisk gjøres dette med at alle får doble poeng på InterCity, førsteplass 2 poeng, andreplass 4 poeng og så videre.

Hvis kun to baneregattaer blir arrangert, gir InterCity-resultatene fortsatt doble poeng i mesterskapet.
Hvis ikke det blir minst InterCity pluss 2 baneregattaer, eller samtlige 3 baneregattaer dersom ingen kommer i mål på InterCity, kåres det ingen kretsmester.

InterCity er en lagkonkurranse mellom Hamar og Gjøvik seilforeninger, der det deles ut en Vandrepokal basert på tre beste plasseringer for hver forening.

I Kretsmesterskapet deles det også ut en Vandrepokal til Kretsmesteren, den samme pokalen som ble brukt i 1999-2006.

Vel møtt!!!
Med vennlig hilsen

Georg Jensen
Regattasjef Hamar Seilforening

Lars Helge Hatlevik
Regattakomiteen Gjøvik Seilforening