Foreningsbrygga 1946

Se Nyheter om seilforeningens Frøysaa kjøp!      ➨➨➨➨➨➨➨➨➨

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 78 år i 2016

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 er det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Deler av vika er naturreservat.

Du finner flyfoto over havner langs mjøs-strendene ved å sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner  (Desverre tar sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet).

Tjuvholmen info (klikk for større)
FRØYSAA MALERIET AV GAMLE-BRYGGA MALT RETT ETTER 2. VERDENSKRIG (klikkes for litt større visning)

Nå er det endelig over 50 innmeldte medlemmer og det haster å registrere seg for alle!

50 medlemmer har nå bekreftet sitt medlemskap via minidrett.nif.no! Den 50. som registrerte seg var Bjørn Faraasen, som til overmål er æresmedlem og som nå har gjort seg fortjent til en flaske rødvin. Men det er ingen grunn til å gi seg: - For det første MÅ alle medlemmer bekrefte sitt medlemskap elektronisk, det er en forutsetning for foreningens tilknytning til Norges Seilforbund og dermed noen av de tilskudd vi får til arbeidet rettet mot ungdom- For det andre vil vi foreta en loddtrekning blant de neste 25 som registrerer seg! Enda en flaske rødvin (eller noe mere barnevennlig)!   Sjansen er den samme om du melder deg inn som nr 52 eller nr 72, så bare sett i gang! Klikk på "Medlemsinfo" med én gang!

Hyggelig møte fredag 25. nov. på Tjuvholmen kro!

Møtet startet av Ola Johan Sjøbakken med introduksjon om møtet og hvorfor vi måtte kalle det ekstraordinært denne gangen.

Dette kommer av at vårt medlemskap i idrettsforbundet krever endring for en del av forskriftene i Hamar seilforening som må samordnes med idrettsforbundets forskrifter. Derfor skal vi nå OGSÅ registrere oss digitalt. Vi fikk informasjon om den nye portalen for klubben av Knut Fougner og forklart hva vi må gjøre for å bli registrert i norges idrettsforbund.

Det ble gjennomført en video-demonstrasjon om hvordan man melder seg inn i foreningen gjennom portalen "min idrett". www.minidrett.nif.no 

For dere som fortsatt er usikre eller ikke kom på demonstrasjonen er Knut behjelpelig med pdf som viser fremgangsmåten. Vi kom ikke til medlem nr 50 for registrering (før møtet) så da ble det heller ikke noe av den lovede flaska rødvin.

Det kom litt kritikk for kjøpet av maleriet av seilerbrygga fra gamle Hamar seilforening. Noen mente det var feil bruk av våre forenings-penger. Dette var det delte meninger om og konfliktnivået kan vel kalles lavt. Uansett er dette nå historie og summen for bildet kan vel sies å være overkommelig. Det var et kjøp som ble gjennomført litt udemokratisk pga kort frist, men kanskje vi til og med har gjort en god investering om noen år? Alle var vel enig i at vi ikke i fremtiden skal drive kunsthandel og stemningen gikk noen grader opp ved premieutdeling og til slutt rakfisklaget som var koselig og en fin avslutnig på sesongen. 

Til slutt må vi få gratulere Chris med storeslem på seilfronten i år. Han stakk av med alle førstepremiene under møtet.

Vinner av klubbmesterskapet for kjølbåter 2016. Gratulerer!

___________________________________________________

Killing som inngangsport til seiling?

Hamar seilforening tilbyr kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten brukes i kursvirksomhet for seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.)

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

I 2015 hadde vi bytteregatta for mannskap i noen treningsregattaer, men fordi aktive båter har mål om å komme høyt opp i klubbmesterskapet er det begrenset med grunntrening for interesserte. Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud men det er blandt annet deg som avgjør om det skal fortsette i årene framover. Så ta kontakt for å holde kursvirksomheten gående!

Mer om dette ligger på Nyheter