Seilerfest på Tjuvholmen kro lørdag 3. september kl.20.00

Tellende regatta onsd 31. august. Starttidspunkt kl 1800, (skippermøte kl 1720)

Neste tellende regatta for årets klubbmester, 31/8. Start kl 1800. (Alle gjennomførte tellende resultater ligger på Regattasiden).

Buffé

I forbindelse med årets Intercity ønsker vi å få til en sammenkomst lørdag kveld (3. september) på Tjuvholmen kro.

Vi har fått et tilbud fra kroa på buffé bestående av spekemat, reker og garnityr til kroner 250,- per person.

Da dette må forhåndsbestilles ber vi om bindende påmelding via vår hjemmeside. Bruk medlemmenes innmeldings-funksjonen på Medlemsinfo siden som bekreftelse på at du/dere deltar. 

Oppgi:

"Ditt / deres navn, mailadresse og seilerfest 03.09.16"

(Betalingsfrist søndag 28. august.)

Innbetaling av kr. 250,- til Hamar seilforening, konto nummer 1822.21.06342. (Skriv også seilerfest som melding til mottaker ved betaling)

 

Vi håper at flest mulig fra både Gjøvik og Hamar har anledning, gjerne med respektive. Spørsmål angående arrangementet rettes til Johan - 97109959

Velkommen.

Link til påmeldingsskjema:

Bindende påmelding INNEN 28/8

(Kun eksempel under:)

(Eksempel påmelding)

Killingen holder kursvirksomhet

Vi har nå kurs i kjølbåt-seiling. Kursingen ble satt i gang med Killingen tirsdag den 23. august. Se ellers foreningens planer og behov for å få til en ny vellykket tjeneste lenger ned på denne siden og på Nyheter

KJØLBÅTREGATTA:

For øyeblikket er det 18 Hamarbåter som har betalt NorRating (liste under). Hvis det er flere som har planer er det fint om dere tar kontakt med Johan Henrik Bulie som har laget oversikt for aktuelle båter i klubbmesterskapet. (Under er liste med dagens situasjon sammen med båter vi kjenner til som tidligere aktive i mesterskapet)

Fete tall gjelder ikke alltid. Der kan det være variasjoner fra regatta til regatta. Den "vanlige" ratingen har fet skrift. Se seilings-bestemmelser for variasjonsmuligheter. Gjeldende rating avgjøres mellom regattasjef og skipper på skippermøtet før hver enkelt regatta.

Fra Express og nedover er det ikke kjent hvordan planene er i år. Hvis noen kan tenke seg å være med er det beskrivelser for innmelding i NorRating på Regatta. Trengs måling av båt-/seil må dere ta kontakt med Georg Jensen.

NorRating

Dette er aktive båters (sort skrift) ratingtall (Fet skrift). (Klikkes for større)

Mastebråk:

Viktig at alle kontollerer og fester fall og annet bort fra masta så de ikke slår og støyer i vinden!

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 78 år i 2016

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 er det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Deler av vika er naturreservat.

Du finner flyfoto over havner langs mjøs-strendene ved å sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner  (Desverre tar sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet).

Tjuvholmen info (klikk for større)

NB! FESTPÅMELDING Tjuvholmen kro INNEN 28 august!!!

Sommer og sol

Sommer og sol utenfor Atlungstad

Shorthanded NM skal gå i Bergen 10-11. september i år

Bergens Seilforening har gleden av å invitere til historiens andre Norgesmesterskap for shorthanded seiling. Regattaen er åpen for alle enskrogsbåter med gyldig NorRating målebrev og to manns besetning. Dette er en regatta med maks to seilere i hver båt og kravet er båt målt i NordRating. Se hjemmesiden til regattaen som går nå i september måned. Kanskje det er noen herfra som kunne tenke seg å delta? Link til regattasiden her.

Killing som inngangsport til seiling?

Da er det endelig avgjort at det blir kursing i seiling med kjølbåt som er kursbåten Killing. Vi har nå fått avtale med en instruktør som en første innledning og seilfoeningen ber om flere aktive som skal bistå i startfasen.

Hva som tidligere er annonsert:

Hamar seilforening tilbyr kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten skal brukes i kursvirksomhet hvis det viser seg at det er tilstrekkelig påmelding fra seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.) Se Nyheter hvor det utover sommeren kommer mer informasjon om planene for båten.

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

I 2015 hadde vi bytteregatta for mannskap i noen treningsregattaer, men fordi aktive båter har mål om å komme høyt opp i klubbmesterskapet er det begrenset med grunntrening for interesserte. Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud fremover men det er blandt annet deg som avgjør om det blir noe av. Så ta kontakt for å sette igang planleggingen for 2016!

Mer om dette ligger på Nyheter 

Bergevika