NB: Sjekk oppmøte-tid!!! Tellende regatta onsdag 20. september:

"Klikkes" for større

(NB! KOMMENDE ONSDAGS-REGATTAER: Vi gjør oppmerksom på at alle resterende onsdags-regattaer har fremskyndet starttid med en halv time pga høstmørket.)

Tellende regatta onsdag 20. september, skippermøte kl 17:00 og start kl 17:30. 

 

Resultater Onsdag den 13. okt

Resultater for tellende regatta ligger nå på regattasiden. Omtale ligger også der.

To regattaer gjenstår nå av årets sesong. Resultater kan sjekkes på regattasiden

Kroa etter siste regatta i år?

Vi ønsker at så mange som mulig blir med på samling etter årets siste tellende regatta. Planen er å møtes på Tjuvholmen kro til vennlig sjøslag når sesongen er over. Håper dere setter av litt ekstra tid etter målgang til prat og hygge den 27. september!

≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈≈

Intercity 2. september:

Resultater fra årets Intercity ligger nå på Regattasiden sammen med Intercity-bilder fra Kristian Ødegård.  

FRITIDSSKIPPERBEVIS: type D5L

Kjære seilervenner!

Nå begynner vi å ane slutten på årets sesong på Mjøsa…
Da er tiden inne for å se opp og fram;
Hvordan kan du bruke høst og vinter på å bli en bedre båtmann/-kvinne?

Mer kunnskap om båt, navigering og alt som hører til,
vil bidra til sikrere og hyggeligere ferdsel på sjøen.
Uansett type og størrelse på båten du har i dag eller som du drømmer om,
eller hva slags båt du kunne tenke deg å leie i sydligere (eller nordligere?) strøk,
så vil mer kunnskap komme godt med.
Foruten det sosiale som ligger i å delta på et sånt kurs med venner i foreningen,
vil vi minne om:
at kurset kan bidra til å øke både kunnskap, sikkerhet og trivsel og senke terskelen for de som kan tenke seg seilas enten langs kysten i Skandinavia eller å leie båt i varmere strøk
at kurset nå er konsentrert om tre helger i november
at det gis familierabatt om flere fra samme familie deltar
at pensumbok utdeles når kursbeløpet er betalt
ikke minst er det store fordeler knyttet til å ta kurset i nærmiljøet
kurset er i utgangspunkt rimelig sammenlignet med andre tilbud i markedet
dessuten er det mye å spare på utgifter til reise og opphold ved å ta kurset lokalt

vh Ola Johan

Du kan se hva et slikt kurs dreier seg om ved å klikke på dokumentet under. Fullstendig info: klikk denne linken Er dette aktuelt for deg så ta kontakt med Ola Johan Sjøbakken på mail: olajs@online.no 

Klikk for større (NB! linken i brevet er inaktiv, se i teksten over)

Hamar Seilforening

Hamar Seilforening 79 år i 2017

Seilforeningen er en aktiv klubb sentralt beliggende i Hamar med moderne havneanlegg på Tjuvholmen. Havna har utsettingsrampe, truck, mastekran og gjestebrygge.

Parkering er gratis ved bryggene og du kan komme hit etter en kort spasertur fra sentrum der jernbaneområdet utgjør kollektivknutepunktet i Hamar. 

Havna er et populært sted å være sommerstid. Tjuvholmen kro har alle rettigheter og regelmessige konserter. Kroa har toaletter og dusj. Drivstoff og båtutstyr seges fra Marinesenteret. Besøkende med Camping-bil/vogn har sommerplasser og det er anlegg for septiktømming, strøm og ferskvann. Hamar Roklubb ligger her med eget klubbhus og utsettingsbrygge for kajakk og robåter. I samme hus har Seilforeningen lokaler der kurs i jolleseiling foregår.  Det finnes flere benker og griller til fri benyttelse på Tjuvholmen. 

Hamar Seilforenings anlegg gir deg en trygg havn med vakthold slik at båtholdet blir så bekymringsfritt som mulig. Samtidig vil vi at havna skal være et samlingssted for seilinteresserte enten man bare vil kjenne på livet i havna eller komme ut på Mjøsa. For deg som søker spenning har vi regattaseiling hver uke hele sesongen. Har du ikke seil-erfaring eller mangler båt kan du bli med på seilkurs for jolleseilere eller melde deg på som mannskap på regattabanen. Fra 2016 ble det også mulig å få innføring i kjølbåt-seiling. Interesserte kan melde seg på for kursing med Killing som foreningen har fått låne til formålet. InterCity er høstens høydepunkt for kjølbåter og en tradisjon med kappestrid mellom Gjøvik og Hamar seilforening. Det gjelder å vinne vandrepokalen. Sesongen avsuttes i oktober med opptak og vinteropplag.

Klubbens uthavn ligger i Bergevika på østsiden av Helgøya. Foreningen leier ut hyttenøkkel til medlemmer. Fantastisk sommersted i trygg god havn med brygge og mulighet for overnatting i hytte på nord-neset. Deler av vika er naturreservat.

Du finner flyfoto over havner langs mjøs-strendene ved å sjekke Nyttige lenker. Mjøsa Båtforbund har en flott oversikt over Gjestehavner  (Desverre tar sidene ikke hensyn til våre båter med mast og kjøl i informasjon om tilgjengelighet).

Tjuvholmen info (klikk for større)

Heising av seilbåter til vinteropplag. Første heisedag: 29september kl 15:00:

Info til alle som skal heise seilbåter! For alle seilbåter hvor masta stikker ut mer enn en meter over båtens lengde skal masta fjernes fra båten før heising. Den kan legges tilbake etter at båten står i krybba. (Det står oppslag i havna ang. regler for mast ved heising.)

(ref info fra Marinesenteret)

Følg med på Marinesenterets sider.

Søndag 24 sep. kl 12:00 blir det orienteringsmøte før oppussing i Bergevika

(For dere som evt. kjører bil til seilforeningshytta)

Møtet holdes kl 12:00 i Bergevika og de som vil være med registrerer seg til dugnaden. Selve oppussingsdato kommer senere. Planen er å pusse opp lugarene denne gangen.

Mvh Per Olav

(I Bergevika ligger Hamar seilforenings uthavn med hytter og flott brygge-anlegg inne i en "sørlandsidyll" som også er naturreservat. Anleggene ligger på nordodden i bukta. Seilforeningens medlemmer kan leie hyttenøkkel på årsbasis. Se Nyttige lenker for mer info.)

Ødegård-foto: Intercity 2.sep

Bulie er regattasjef og holder en myndig hånd over disputter og banevalg. Her går alt riktig for seg med en kikk i regelverket hvis noen uoverenstemmelser oppstår.

Heldigvis er vi en gjeng som stort sett har det morsomt på vannet. Krangling og protestflagg hører til skjeldenhetene selv om det av og til går hett for seg i pressede situasjoner. En stor takk til regattasjefen for jobben han gjør for at alle skal føle seg rettferdig behandlet og at vi kan kose oss med denne fine hobbyen!

Han har også ansvar for at resultatene kommer på hjemmesidene våre slik at vi holder oppe spenningen i sammendraget. Så er jeg takknemlig for bilder som dukker opp for bruk i hjemmesidene. Dette bildet er fra Bjørtomt med litt hacking, altså fake foto denne gangen for å vise myndige Bulie i aksjon.

Rekkefølgen beregnes etter Nor-rating systemet (Bjørtomt)

___________________________________________________________

FRØYSAA MALERIET AV GAMLE-SEILER-BRYGGA MALT RETT ETTER 2. VERDENSKRIG (klikkes for litt større visning)

Høstsesongen 2017

Nå venter vi på om denne utsikten skal forandres politisk med jernbanegrøft og kulvert. (Ventetid mer og mer usikkert)

___________________________________________________

Killing som inngangsport til seiling?

Hamar seilforening tilbyr kurs i seiling med Killing.  Dette er en norsk kjølbåt som har lange tradisjoner som regattaklasse i norge. Denne båten brukes i kursvirksomhet for seilinteresserte. (Også for skippere som vil forberede seg og starte med egen båt.)

Hamar seilforening ønsker seg flere på regattabanen der vi har ukentlige konkurranser hele sommersesongen. For å få med flere båter og seilere tror vi en introduksjon og litt praktisk øvelse kan være det som skal til for at man vil delta i denne spennede aktiviteten. Derfor tilbyr vi alle som har egen båt eller har tenkt å bli med som mannskap i regattasammenheng kurs sammen med erfarene seilere. 

I 2015 hadde vi bytteregatta for mannskap i noen treningsregattaer, men fordi aktive båter har mål om å komme høyt opp i klubbmesterskapet er det begrenset med grunntrening for interesserte. Vi har erfart at noen båter faller fra og ønsker med dette tilbudet å ta på alvor at det er vanskelig å være motivert når resultatene uteblir.

Vi håper dette blir et fast tilbud men det er blandt annet deg som avgjør om det skal fortsette i årene framover. Så ta kontakt for å holde kursvirksomheten gående!

Mer om dette ligger på Nyheter