Trekantbaner i Hamar

Bøye-nr. 4=START/MÅL Klikk større

Bøye nr1 ligger ved Nordsveodden, Bøye nr2 ligger like utenfor Hamargrunnen (Som også har eget merke med stake og som ikke bør by på dybdeproblemer ved normal vannstand), Bøye nr 3 er utenfor Domkirkeodden. Bøyene benevnes enten med disse navn eller nr. For dere som ikke er kjent har man rett linje mellom bøye 1-2-3 og det bør seiles mot tele-mast i åsen når man har rundet bøye 1 sørfra. Andre retningen er litt mer komplisert. Fra bøye 3 må man finne den skogkledde odden og styre litt østenfor for å seile riktig retning. Eventuelt kan man se bakover mot masta og følge med på synlige bøyer etter hvert som man passerer. Fra mål til bøye 2 Hamargrunnen er retningen mot tele-mast på Helgøya.

Makstid baner 2016:

Det har nå blitt nye faste tider der hver bøyepassering utgjør 20min og summen (pluss nye 30min for andre runde) avgjør makstiden.

Denne totalsummen avgjør makstiden før regatta blir avbrutt. Tellende resultat oppstår hvis denne tiden ikke har utløpt for de to første båtene over start/mål-linja. Denne tiden avgjør også når hele regattaen avbrytes og andre runde annuleres. I siste tilfelle gjelder første runde som tellende resultat.

Det ble altså bestemt at minimum to båter må fullføre innen makstid for å godkjenne regattaresultatet.

(Startsignalet for regattaen er utgangspunktet for beregning av makstiden).

Regattasjef avgjør unntak i bestemmelser før start, f.eks styrbord eller babord runding, kun en pølse, ekstra bøyer og makstider ved lite vind etc.

 

NorRating har komplett regelverk som pdf.

Hvis du vil vite hva som gjelder i NorRating forskriftene er det laget pdf-dokumenter som kan lastes ned fra hjemmesiden til NorLys der alle endringer for 2016 er inkludert.

Det er viktig å vite at ratingen for din båt blir vedlikeholdt og kan forandres fra år til år. Den ratingen du har i år er dermed ikke gjeldende for neste år. Det er stadige endringer som skal gjøre det mer rettferdig å seile regatta og disse endringene blir overvåket internasjonalt av ORC som Nor-rating er en del av. Derfor kan du heller ikke få tellende resultat hvis du ikke betaler avgiften for årets rating-tall.

Seilingsbestemmelser 2016: (to klikkbare)

Seilingsbestemmelser (klikkes for stor)
Rating-båter sept 2016 (Klikk større)

KLUBBMESTERSKAPET 2016, Seier til Kamloops med Chris

(Liste full, Siste resultater ligger nå nede i andre lista), klikk høyre-pilen

____________DIV. INFO-SIDER REGATTA 2016 Manuell INFO?_____⬇︎___

Finale-regattaen den 28 september ble vindfull og tett.

Vinneren ble selvfølgelig Chris som allerede før start hadde tilstrekkelig med seire i år. Siste tellende tydet også på samme favoritt i den relativt harde vinden. Det morsomme er at Chris også begynner å få fart i svakere vinder så neste år må alle passe på teknikken! Banen denne gangen var mot bøye 2, Hamargrunnen til bøye 1 Nordsveodden og tilbake til mål, deretter pølse rundt Hamargrunnen. Altså 4-2-1-4-2-4. Denne gangen skilte bare ca 5 minutter mellom førstemann og de som kom aller sist. Altså kan vi vel slå fast at Nor-rating virker noe bedre enn lys. Uansett var det en sterk avslutning og markering av vinneren. Han har gjort godt fra seg i hele år og er nå suveren med ny seier. Vi har bøyd oss i skummet før og det er bare å gjøre det igjen. Gratulerer så mye med fabelaktig seiling! 

Marsvinet har slitt litt i det siste og er ikke lenger i stand til å overkjøre alle andre, denne siste seilasen ble en 5. plass. Vel å merke, de er på andre plass totalt og har fortsatt imponerende seiersrekke men nå butter det litt mer imot enn før. Det er flere som har fått fart på skuta og vi ser veldig fram til neste sesong der vi tror mange har tenkt å justere litt på rekkefølgen. Det er bare å glede seg!

 

Sluttresultat for hele sesongen, inkl Hamar-Raceweekend (bruk pilene)

  • VINNER I KLUBBMESTERSKAPET 2016 Chris Phelan i båten Kamloops

    VINNER I KLUBBMESTERSKAPET 2016 Chris Phelan i båten Kamloops

Tellende regattaer i klubbmesterskapet er uthevet med fete typer (i den øverste tabellen). GJENNOMFØRTE regattaer vises med sort hake . AVLYSTE regattaer vises med sort kryss.

 

Sammenlagte 2015 resultater er å finne på Gammelt nytt

---------------------

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰

Visuell versjon for Start ⏳

 

(Klokkespillet gjelder kun for Hamar) F.eks onsdagsregatta start kl 1800 med 6 slag på klokke-spillet før 5 min. nedtellingen starter.

Lydsignal og flagg brukes ved 5min – 4min – 1min og start. FLAGGET BESTEMMER START

5-minuttsignalet går straks etter det 6. slaget på klokkespillet (HAMAR). Det vises i tillegg visuelt signal (flagg).

5 min: Signal + rødt flagg 🔴⬆️(opp fram til 4min gjenstår)

4 min: Signal + blått med firkant 🔵⬆️(opp fram til 1min gjenstår)

1 min: Signal + rødt 🔴⬆️(opp fram til start)

Start:  Signal +  🔴⬇️(rødt flagg senkes)  Flagg bestemmer starttidspunkt 

Ved tjuvstart gis det ett lydsignal og 🔵⬆️ blått flagg vises. Synder(e) som tar omstart, må bak startlinje og seile over starlinjen på nytt ellers diskes båten

Er det behov for generell tilbakekalling/omstart (mange som tjuvstarter), kalles alle båtene tilbake med 2 lydsignaler etter hverandre 📢 📢  og det viftes   ◀️-🔵 -▶️  med blått flagg. Når alle båter er tilbake over startlinjen vil det bli gitt nytt 5-minuttsignal 

Det er ikke lov å være over startlinjen (og heller ikke over forlengelsen av denne) i det siste minuttet før start: (1-minutt-regelen). Motor skal være stoppet før 5-minutt-signalet. (Dvs: Når nedtellingen begynner =rødt flagg oppe).

Målgang ⌛️

Mål-linjen skal passeres i motsatt retning av ved start, mellom fyret og startbøye (Ikke flagg eller lydsignal).

Unntak gjelder når regatta blir avkortet og når den blir avblåst. Avblåsing skjer ved 2 lydsignaler etter hverandre 📢 📢  og det viftes   ◀️-🔵 -▶️  med blått flagg. (Hvis det har vært tidtaking på deltid under regattaen  (før avblåsing)  godkjennes tiden som slutt-tid.)

Regattasesongen 2016

Regattasjef Bulie

Fullstendig regelverk for oss på Mjøsa i år, se "Seilingsbestemmelser 2016 til venstre". Det er også tatt opp at rødt flagg skal medbringes for å kunne få behandlet protest under regatta. Det er dermed kun båter med riktig flagg som kan protestere mot regelbrudd etc og få saken behandlet. Protesten ska leveres skriftlig innen tidsfristen som gjelder og skrives på protestformular som skal utarbeides til formålet. Forslaget er allerede delvis antatt på medlemsmøte i seilforeningen 2016. Derfor: Alle båter som planlegger å stille til start i år må skaffe seg rødt protestflagg, ikke minst på grunn av deltakelse mot Gjøvik Seilforenings båter der dette er gjennomført. Omtale av regelverket for kappseiling generelt: (Nyttige Lenker, Regattaregler)