Velkommen!

HVEM ER VI?

Kvernafossen Bryggeri AS ble etablert våren 2015, og holder til i Vadheimsvegen 19, 6973 Sande I Sunnfjord. Vi er et mikrobryggeri som lager ekte håndverksøl. Vi brygger i små mengder hver gang, noe som gjør at vi har et stort utvalg av spesialøl. Alle våre øltyper er brygget på tradisjonelt vis, med moderne utstyr.

 

Nøye eksperimentering med produkter og bryggeprosessen har gjort at vi er kommet til det punktet hvor vi har åpnet vår eget bryggeri og butikk for våre produkter. Gjennom hele prosessen fra råvarer til ferdig produkt har vi satt et høyt fokus på kvalitet og smak. Vårt langsiktige mål er å være leverandør til alle utsalgssteder av øl i Sunnfjord, og at du skal kunne finne våre produkter på dei fleste utsalg i Vestlandet.

 

 

 

Fra 1. november 2015 er alkoholreklameforskriftene endret, og det er blant annet gitt produsenter mulighet til å gi nøktern informasjon om sine alkoholholdige produkter på egne nettsider.

Den 1. april 1975 ble det innført forbud mot massekommunikasjon og markedsføring av alkoholholdige drikker i Norge. Myndighetene tolket denne loven slik at blant annet omtale av og informasjon om alkoholholdige drikker på Internett var reklame. 1. november 2015 er det åpnet opp for at produsenter kan vise nøkterne bilder og gi omtale av sine produkter på egne hjemmesider.

 

 

Litt om vĂ¥re produkt

Dreng IPA

Kvernafossen sin IPA er ein aromatisk ølvariant. Variert humle gir dette ølet ein god bitterheit, kraftig aroma og krydderkarakter.

 

 

Gaula Red Ale
Kvernafossen sin Red Ale er eit øl med balanserte smakar frå både malt og humle. Dette bidreg til at dette er ei godt øl til mat.

 

 

 

God Jøl

God Jøl er ein moderne variant av det lokale juleølet frå Sunnfjord. Årets juleøl er bryggja på vinterdyrka korn frå England, og krydra med humle frå England og USA.

 

 

Jølstra Blonde Ale

Kvernafossen sin Blonde Ale er eit lyst og friskt øl med humle frå England, Tyskland og USA. Samt sitrongress.

 

 

Jøl Sunnfjord 3,5

Jøl Sunnfjord 3,5 er eit godt, gammalt juleøl, bryggja etter ei gamal og lokal oppskrift. Dette ølet er bryggja med 50% urkorn og 50% spesialmalt, noko som gjer at ein får eit alkoholsvakt, men smaksrikt øl. Dette er ei øl som vi ikkje lagar til kvar jul, men når vi føler for det ;-)

 

 

Kvernsteinsøl frå Lekva

Ein eksklusiv serie med øl frå ulike gardsbryggjarar i Hyllestad, som ynskjer å servere deg brygg med historie og gode smakar. I denne bygda finst det mange som har bryggja øl i fleire generasjonar.

 

 

Kvernsteinsøl frå Nes

Ein eksklusiv serie med øl frå ulike gardsbryggjarar i Hyllestad, som ynskjer å servere deg brygg med historie og gode smakar. I denne bygda finst det mange som har bryggja øl i fleire generasjonar, og dette er av ei oppskrift som dei har delt med oss.

 

 

Viksdøl

Viksdøl er bryggja som eit Premium Pale Ale. Sterkt maltpreg og med ei fruktaktig karamellavslutning.

 

 

Amber

APA, lettdrikkelig, utviklet til Bergen Nasjonale Opera og Aamodt Operagård. Til forestilling Mimmi goes clamping. Vi har sidan valgt å beolde denne øla, med eigen etikette. Kommer med ny drakt i 2018 / 2019 under namnet: Førdianar, trur vi.....

 

 

Munk

Lys, lagerøl, på denne øla, leikar vi oss litt medmalt, humletypar og gjærtypar, så her kan du oppleve små smaksvariasjonar. Men ein vil alltid kjenne den igjen. 

 

 

Singel

Old School Pale Ale, med europeisk edelhumle.