Porvoon nukke- ja lelumuseo 1974 - 2024 = 50 v. / Borgå dock och leksaksmuseum / Porvoo Doll and Toy Museum / Музей игрушек Порвоо

Vanhan Porvoon suola-aitat Kuva: Jorma Söderlund Wanhan Porvoon suola-aitat. Myynnisä tämä maisema valokuvatauluna 100 x 40 cm

Yksityinen museo * Porvoon nukke- ja lelumuseo

Porvoon nukke- ja lelumuseo Kuva: Jorma Söderlund Porvoon nukke- ja lelumuseo Kuva: Jorma Söderlund Porvoon nukke- ja lelumuseo Kuva: Jorma Söderlund Porvoon nukke- ja lelumuseo Kuva: Jorma Söderlund Porvoon nukke- ja lelumuseo Kuva: Jorma Söderlund Porvoon nukke- ja lelumuseo Jokikatu 14 sisäpiha C-talo

Tervetuloa Porvoon nukke- ja lelumuseoon - Paikkaan, jossa aika pysähtyy hetkeksi ja lelujen lumoava maailma avautuu sinulle!

Porvoon nukke- ja lelumuseo on tarina kahden intohimoisen leluharrastajan, Evi Söderlundin ja Jorma Söderlundin, unelmasta ja rakkaudesta leluihin. He aloittivat lelujen keräämisen jo 1960-luvaulla.Vuonna 1974 he yhdistivät voimansa ja loivat tämän ainutlaatuisen paikan, joka on nyt yksi Suomen arvostetuimmista lelumuseoista.

Museon tarina on täynnä intohimoa, keräilyä ja kunnioitusta lelujen historiaa kohtaan. Evi Söderlundin ja Jorma Söderlundin keräämät aarteet kertovat tarinoita menneiltä vuosikymmeniltä ja sukeltavat syvälle lelujen maailmaan. Täällä voit ihailla upeasti valmistettuja nukkeja, tutustua vanhoihin leikkikavereihin ja uppoutua leikin riemukkuuteen eri aikakausina.

Kävellessäsi museon kerroksesta toiseen, astut aikakoneeseen, joka vie sinut takaisin lapsuutesi suosikkihetkiin. Kaikista tärkeintä on se, että tämä paikka yhdistää sukupolvia ja herättää henkiin leikkisän nostalgian.

Porvoon nukke- ja lelumuseo on enemmän kuin pelkkä kokoelma esineitä. Se on tarina elämästä ja leikistä, rakkaudesta perinnettä kohtaan ja ajattomasta taikuudesta, jonka vain lelut voivat tuoda mukanaan.

Tervetuloa nauttimaan tästä ainutlaatuisesta matkasta lelujen ja nukkejen maailmaan. Porvoon nukke- ja lelumuseo sijaitsee Porvoon vanhassa kaupungissa. Museo on erikoistunut nukkeihin ja leluihin sekä niiden historiaan. Nykyään museon omistajina toimivat Nina Aikala ja Sami Söderlund. Jorma Söderlund toimii edelleen avustajana. www.lelumuseo.com.

AVOINNA AVOINNA AVOINNA AVOINNA AVOINNA Museomme toimii 2 kerroksessa, minkä vuoksi liikuntarajoitteisille liikkuminen on vaikeaa. / (Huom ! ei ole yleisö WC:tä) / Pidätämme oikeuden muutoksiin ilman ennakkoilmoitusta. Suljettu Juhannusaattona ja Juhannuspäivänä

TUULAN-AITTA

TUULAN-AITTA Kuva: Jorma Söderlund Tuulan-Aitta Jokikatu 14 sisäpiha F-talo / Jokinäkymä ja vanhasuola-aitta

Myynnissä antiikkia ja Wanhaa tavaraa mm. Iittala, Nuutajärvi, Riihimäki ja Arabia. Uusia ja vanhoja käsitöitä

TERVETULOA!

Kuva: Jorma Söderlund
Joulu 2021
Joulu 2021