Vår historie


Basecamp Maasai Brand er et Fair Trade-prosjekt. Sertifiseringen henger høyt og innebærer
at kvinnene har ordnede arbeidsforhold og at produksjonen er bærekraftig.

The Mamas


BMB sysselsetter pr i dag over 195 masaikvinner mellom 18 og 60 år (The Mamas) som kommer fra distriktet rundt Basecamp Masai Mara i Kenya. De er organisert i grupper, og kommer til verkstedet én gang i uken.

De bor i forskjellige landsbyer og mens noen bor kun fem minutter unna, må andre vandre i en time for å komme frem. Perlearbeidene blir laget både i verkstedet og hjemme, men all klargjøring og kvalitetskontroll foregår på verkstedet.  

BMBs visjon er å gi The Mamas egen inntekt, noe som bidrar til økt velferd for hele lokalsamfunnet. Kvinnenes inntekt går til utdanning og helsetjenester for barna, mat, klær og  bedre boliger. For de aller fleste er dette eneste mulighet for lønnet arbeid. BMB er ikke bare viktig økonomisk sett, kvinnene setter også stor pris på det sosiale aspektet hvor de kan møtes i grupper, diskutere, dele idéer og erfaringer og møte turister fra hele verden. Man hører gjerne latter og sang fra verkstedet, historier deles mens kvinnene 'perler' seg til en lysere fremtid. 

"Transforming lives through tourism" - Basecamp Foundation


Basecamp Explorer Kenya  www.basecampexplorer.com har vunnet en mengde priser innen økoturisme og har nesten utelukkende masaier ansatt. I tilknytning til reiselivsbedriften er det etablert en stiftelse, Basecamp Foundation, som driver en rekke utviklingsprosjekter, blant annet Naboisho Conservancy,  (reservat for wildlife), Koiyaki Guiding School, (utdanner unge masaier til dyktige guider), Talek Health Clinic, sponsing av skoleelevertreplanting, brønnboring, mikrofinans, opplysningsarbeid innen HIV/AIDS, Mara Lion Project., samt Basecamp Maasai Brand (BMB).

Alle produkter fra MUL (minst utviklede land) er tollfrie. Basecamp Maasai Brand er i tillegg et sertifisert FAIR TRADE prosjekt. 
Fair Trade-avtalen sikrer at kvinnene har ordnede arbeidsforhold, og hver kvinne mottar direkte 75% av inntektene for produktenet hun lager, de resterende 25% går til å lønne ledelsen som består av masaikvinner, samt utstyr og materialkostnader. Hvert produkt har en merkelapp med navnet til den kvinnen som har laget det. Kvinnenes alder er mellom 18 og 60 år.

Karisa Maasai Brand


"Etter mange reiser i Afrika, ble Karisa Maasai Brand etablert i 2015 i forlengelsen av Basecamp Maasai Brand (BMB).  Kvinner hjelper kvinner på tvers av kulturer og landegrenser ... vi gjør en enorm forskjell ved å gi masaikvinnene mulighet til egen inntekt. Takk for at du bidrar! "  

Kari Kristin Allum, innehaver Karisa Maasai Brand.

Totalsum:
    Til kassen
    lagt til handlevogn