Hur fungerar Gastrofor?

Hej!
Undrar vad som är den huvudsakliga beståndsdelen i Gastrofor då det inte är så många mg av tillskott angivet per kg på innehållsförteckningen.

Med vänlig hälsning
Carin

Som vanligt har jag inget kort svar men det här är innehållet i Gastrofor och hur det verkar i magen.

KALCIUM neutraliserar magens pH och stimulerar aptiten och motverkar magkramper. Ingår i matsmältningsvätskorna och om det är störning i magen så kalcium blir för lågt eller saknas uppstår kalkbrist även om rikligt med kalk ingår i utfodringen.
Kalciumkarbonat är en förening med kolsyra till ett karbonat, ett kalciumsalt och mineralet ingår i skelett och tänder. Mineralet har en surhetsreglerande effekt.
Kalciumkarbonat används även inom livsmedelsindustrin och har då ett E nummer – E170 och får användas utan mängdbegränsning som färgämne, surhetsreglerande medel och ytbehandlingsmedel i alla livsmedel som får färgas och innehålla tillsatser.
Kalciumkarbonat är också det mest alkaliska tillskottet, snabbverkande medel mot sur mage, finns bland annat i Novalucol, och används även som motgift vid förgiftning med syror.
Kalciumkarbonat togs upp i den Svenska farmakopén mellan 1901-1946 kalciumsaltet togs senare upp i den europeiska farmakopén.
KRAV-godkänd syra / bas / salt.
https://lagen.nu/hslf-fs/2019:26

MAGNESIUM har stimulerande effekt på magens enzymer och underlättar för hästen vid spasmiska kramper, gasbildning och kolik.
Kalcium och magnesium samarbetar och är viktiga för nervernas impulser till musklerna och är viktigt för cellernas normala funktion. De stimulerar magens tömningshastighet, alltså peristaltiken.

B 3 - Niacin är viktig för metabolismen av kolhydrater, fett och protein. Viktig för normal funktion av gallflödet och magsafter. Niacin har också en antiinflammatorisk effekt och stärker upptag av näringsämnen i tunntarmen.

B 6 - Pyridoxin är viktig för cellförnyelse i magen och för produktion av röda blodkroppar. Vitaminet är viktigt för en bra absorption av kobalamin och även för metabolismen av makronäringsämnena som t ex protein.

VITAMIN C - Askorbinsyran är viktig för immunsystemet och ett utmärkt och naturlig antihistamin.

KAMOMILL är en kramplösande ört som är speciellt verksam för oroliga magar och läker ut tarmkatarr och även sår.

LAKTOS har en central roll i hela tillverkningsprocessen. Laktos består av kristaller och en kristall har många ytor. De verksamma substanserna i produkten "gnuggas" in mot VARJE kristallyta. När man gnuggar in de verksamma substanserna i kristallerna så blir det miljontals små elektriskt laddade näringsämnen som täcker en enormt stor yta. De här milligrammen av de verksamma substanserna blir en otroligt stor mängd om man rättar ut kristallerna alla ytor till en yta.

TILLSAMMANS fungerar kombinationen som en nyckel, rätt nyckel används till rätt lås vilket släpper in de verksamma substanserna i cellerna. Gastrofor har visat sig mycket verksamt för att hålla magen i balans. Detta bidrar till att symptom som orsakas av en belastning har kroppen möjlighet att eliminera.

DE SMÅ DOSERNA. Smått är egentligen otroligt stort och allt som kroppen arbetar med är smått och då menar jag smått och inte synligt för blotta ögat. Till exempel det vi äter omvandlas genom matsmältningen till så små partiklar att de i slutändan inte är synliga för blotta ögat utan blir till cellnäringsämnen.
Så jag vill belysa "det lillas" otroliga funktioner: Om vi tittar på blodet så innehåller en kubikmillimeter blod omkring 5 miljoner röda blodkroppar. De röda blodkropparna innehåller cirka 300 miljoner molekyler hemoglobin och varje hemoglobinmolekyl kan i sin tur binda upp till 4 syremolekyler. En enda röd blodkropp kan alltså transportera ca 1,2 miljarder syremolekyler, och en häst har cirka 40 liter blod i kroppen vilket gör 200 biljoner röda blodkroppar som var och en kan transportera 1,2 miljarder syremolekyler. Så man kan säga att det lilla är otroligt stort.

Utlagt 2020-11-25 FRISK ELLER STÖRD MAGFUNKTION – VET DU SKILLNADEN?
Magen kallas "näringens hav" eftersom den styr matsmältningen. Kineserna menar att den viktigaste delen av matsmältningsprocessen äger rum här när föda och vatten "slår rot och mognar".

Magen är källan för näring och utan dess närande funktion skulle kroppens andra organ inte fungera. Magen är central både fysiskt och funktionellt och varje problem med magen återspeglar sig i de andra organen enligt orientalisk diagnostik.

Symptom från en störd magfunktion
Blåsbesvär, knäproblem med reaktioner i patella, ljumskproblem, muskelkramper- hälta och smärtor i bakhovarna är vanligt förekommande. Magkatarr, magsår, magsmärtor, kolik, synstörningar och anorexi är andra allmänna symptom på en dåligt fungerande mage. Av dagens hästar finns det nästan inte en häst som uppvisar normal magfunktion.

Håll hästens mage frisk
Man kan hålla hästens mage frisk genom att fodra den med biologisk anpassade födoämnen som den kan tugga ordentligt. Fysiologiskt står magen och mjälte/pankreas i nära kontakt med varandra. Magen kontrollerar matsmältningen och mjälte/pankreas fördelar näringsämnena som frigjorts ur födan.

Några tips på när det kan vara en bra ide att använda Gastrofor
• när hästen tas in från bete
• när hästen har dålig aptit
• när du vill understödja hästens matsmältning
• vid foderbyte
• om hästen visar tecken på kolik
• när hästen utfodras med hösilage/ensilag
• när hästen utfodras med pelleterat och/eller annat upphettat foder

Gastrofor
Om det har uppstått magproblem så kan vi dela våra kunders erfarenheter om att Gastrofor fungerar utmärkt och snabbt för att återställa den normala funktionen. Om man vill understödja magens vid foderbyten så fungerar det genom att motverka kolik som många känsliga hästar kan drabbas av.

2024-02-04 12:51
Tillagd i varukorgen