Frågor & Svar

Vi får en hel del frågor från kunder och seniorer om verksamheten och hur saker och ting fungerar. Här finns lite svar på de vanligaste frågorna. Har du egna funderingar så skicka ett e-post eller ring oss.

Vad gäller för ROT och RUT  skattereduktion?

Från 2016 finns nya regler för storleken på avdrag. ROT-avdraget sänks från 50 till 30% av arbetskostnaden. Detta gäller upp till 50.000 kr. Gäller för varje ägare av fastigheten/bostadsrätten. Är man två ägare kan man altså utnyttja avdrag upp till 100.000 kr.

RUT-avdraget är 50% av arbetskostnaden.

Vi drar av detta direkt på din faktura.

 

På skatteverkets hemsida kan du läsa mer.

 

Gör ni alla typ av arbeten?

Det vore att ta i om vi sa att vi gör alla arbeten. Så är det naturligtvis inte. Men vi gör många olika arbeten inom snickeri, målning, tapetsering, el, trädgård och lite till. Våtrumsarbeten gör vi inte. Stäm av med oss via e-post eller telefon.

 

Stänger ni under semestern?

Vi stänger aldrig helt. Naturligtvis så tar vi ledigt då och då. Du kan tala in på vår telefonsvarare så återkommer vi så fort vi kan. Vissa perioder kan det dröja några dagar.

 

Hur snabbt kommer ni om man köper ett arbete?

Det beror på vilket arbete det är. Vissa av våra uppdrag blir det oftast kö på. Då får man ställa sig på väntelistan. Ett typiskt sådant är utemålning och ibland också snickeriarbeten och trädgårdarbeten under säsong. Är det inomhusarbete kan man passa på under höst, vinter, vår då arbetsbelastningen är lägre.

 

Ibland kan det vara svårt att få tag på er.

Ja, vissa perioder ringer det mycket och vi kan inte ta emot alla samtal. Vi har då en telefonsvarare där det går alldeles utmärkt att tala in sitt namn och telefonnummer så återkommer vi till dig så snart det bara går. E-post och kontaktformuläret på dessa sidor är utmärkt att använda.

 

Är era arbetare försäkrade?

Självklart är alla våra medarbetare olycksfalls-försäkrade. Vi har även en Ansvarsförsäkring som täcker kostnader om något oförutsett skulle inträffa under vårt arbete.

 

Betalar man direkt till den personen som utför arbetet?

Nej. Det kommer en faktura på utfört arbete från vårt kontor. Här är det då avdraget ROT eller RUT om det är aktuellt.

 

 

Skicka oss ett e-post