Ackumulatortank

Vi har ackumulatortankar från Strömsnäspannan & Borö. Välj ackumulatortank i undermenyn för att läsa mer om produkterna.

Info om ackumulatortank

En ackumulatortank är en produkt som lagrar energi i vatten. Ackumulatortanken finns som volymstandard från 320 liter till 3000 liter.De isolerade ackumulatortankarna isoleras på plats. En 500 liters ackumulatortank innehåller cirka 23-28 kW/h energi.

När en ackumulatortank är fulladdad bör den vara cirka 90 grader i toppen och 80-85 grader i botten. Vi förutsätter att lägsta frameldningstemperatur är 45 grader till radiatorerna och att vi har en medeltemperatur i ackumulatortanken på cirka 85 grader. Har man möjlighet till en lägre frameldningstemperatur så ökar också energiinnehållket i ackumulatortanken.

Kortfattat är en stor ackumulatorvolym bättre då man lagrar med energi. Man skall sträva efter 10-12 liter ackumulatortank per uppvärmd kvadratmeter och allra helst ha en stor ackumulatortank. Ibland får man dock inte plats med en stor ackumulatortank och kan då istället använda sig av mindre ackumulatortankar men då är det viktigt att se till att ackumulatortankens volym blir rätt.

Har du frågor om ackumulatortank? Hör av dig till oss så hjälper vi dig!

Tillagd i varukorgen