Helkroppsbehandling inklusive fot- och ansiktszonterapi

Cosmo&Body

 

Metoden Cosmo&Body är en helkroppsbehandling med en effektiv detoxeffekt. Den hjälper till att minska celluliter och bristningar i huden samt med viktminskning vid upprepade behandlingar.

En behandling tar ca. 90 - 120 min. och påbörjas med att kroppen penslas in i vit lera blandad med naturlig creme och olja. Därefter packas den in i plast och täcks med en filt under ca. 40 - 60 min. Under tiden får klienten ansiktszonterapi och fotzonterapi som hjälper lymfsystemet och utrensningsprocessen att fungera optimalt. Det är inte aktuellt med dusch eller bad efter behandlingen eftersom det är viktigt att produkterna absorberas till 100% i huden.

 

Länkar med mer information om Cosmo&Body:

Cosmo Body med Lone Sörensen 

Cosmo Body Mette Brandt Kph Danmark

 

Det är det internationella institutet IFRI (Instituto de reflexologia Podal/Facial International de Lone Sörensen) som har utvecklat metoden.

 

Bonuseffekt:

Cremen som används under behandlingen var från början utvecklad som bodylotion till cancerpatienter för att stimulera deras immunförsvar. En följdeffekt av användningen av cremen var bl.a. att patienterna blev av med apelsinhud, blev fastare i huden och minskade i omfång av lår och bakdel. Lone Sörensen som har utvecklat cremen började då att forska i cremens egenskaper i viktsammanhang och har nu tagit fram metoden CosmoBody.