• .

    Vill du köpa spelrätter för padel?

    Vais håller på att anlägga en padelbana är du intresserad av att vara med och finansiera genom spelrätter?

    Läs mer

I Väskinde AIS är alla som vill spela fotboll och kasta varpa välkomna.

Vi har ca 100 aktiva ungdomar. Vi hoppas och tror att vi har en viktig del i att låta ungdomarna hålla på med fysisk aktivitet.

Det ska vara kul att spela fotboll och kasta varpa i Väskinde AIS och det är det. För att kunna erbjuda bra och roliga samt utvecklade träningar så har vi välutbildade och kunniga ledare.

Även om fotboll är roligast, så är allt runt omkring minst lika viktigt. Att får träffa kompisar i en härlig miljö, att åka på träningsläger spela cuper och helt enkelt ha kul tillsammans vid sidan av planen. Det är också viktigt för oss inom Väskinde AIS.

Vi har en egen anläggning som är helt unik.

Vi erbjuder fotboll från 7 år och uppåt, vill du pröva på så kontakta fotbollsansvarig Gustav Hansson på 0733-56 91 92

Vill Du testa på varpa så  kontakta varpaansvarig Dan Herlitz  0705-22 20 10

Läs mer om Varpan

Välkomna!

Träningsläger på Gotland? Eller bara en härlig semester?

Vi har den perfekta anläggningen för er förening eller dig som vill semestra på Gotland? Vi har ett mycket bra boende för den stora familjen eller för några familjer som väljer att tillbringa en aktiv semester tillsammans på den underbara sommarön Gotland. Vår anläggning är naturskönt belägen i Väskinde, knappt 10 km norr om Visby.

Kontaktinformation

Väskinde Allmänna Idrottssällskap
Väskinde Björkome 466
62275 VISBY

Vaktmästare Håkan Karlsson 

Tel: 0708-92 08 24

Ordförande Saffet Eraybar

Mobil: 0730-48 77 23
E-post: saffet@telia.com

Kassör Tina Karlsson

Mobil: 0708-207916
E-post: kassor@vais.nu

Medlemsavgifter:
Medlemsavgift för idrottsutövare t.o.m 9 år: 200 kr
Medlemsavgift för idrottsutövare t.o.m 14 år: 500 kr
Medlemsavgift för idrottsutövare fr.o.m 15 år: 600 kr + Licens 250 kr
Familjeavgift: 1100 kr + Licenser
Stödmedlem: 200 kr

Bankgiro: 5557-0402

Swish: 1232637544

Träningsläger för styrelsen

Vi bestämde att anamma RF/Sisu Gotlands utvecklingsprogram ”träningsläger för styrelsen” vid tre tillfällen under hösten. Första mötet var lördagen 17 oktober på Hotell Clarion.

Tomas Jansson, processledare från RF/Sisu Gotland tog emot oss. Från VAIS kom ordföranden Saffet Eraybar, Charlie Siltberg, Tina Karlsson, Dan Herlitz, Ingrid Steneljung, Gustav Hansson, Arent Bogren, Anna Wiman och undertecknad. Anders Kaungs och Håkan Karlsson saknades.

I sann Coronaanda bjöds på munskydd, plasthandskar och våtservetter. Huruvida deltagarna använde dessa försiktighetsåtgärder törs jag inte svara på.

Läs mera här

Information om planunderhåll.

Peter som jobbar på Kronholmens Golfbana var ute och tipsade och berättade hur vi skulle göra innan vi började. Peter och Petter som är banchef på Kronholmen var även ute efter vi sått och dressat planerna och tyckte det såg väldigt bra ut.

Anders och Svenne körde ca 150 ton sorterad sand från Wolter i Bro till Björkome som skulle användas till att dressa A och B-planerna.

Innan sanden lades ut ”hjälp” sådde Anders båda båda planerna med gräsfrön med sin såmaskin, såmaskinen gjorde även så att planerna blev luftade vilket innebär att det blir som små diken som är ca 5 cm djupa i gräsmattan. Då skär man av en del rötter från gräset som i sin tur växer ut igen och hittar nya vägar och gräset blir mer tåligt och tätare, det kommer även ner syre i marken.

Efter att planerna var sådda så dressade Anders och Håkan planerna med en dress spridare som vi hyrde av Gutavallen.

Dress spridaren sprider ut sanden på planerna så att det kommer ut lagom och jämt med sand, vi körde ut ca 35 ton sand per plan.

Dressing gör man för att få en jämnare yta, tål mer slitage, bättre dränering och gräset får mer syre.

Sanden vi har kört till Björkome kommer räcka till att dressa en gång till nästa år, dock ska vi nog göra det tidigare på året än vad vi gjorde i år. Planerna går att spela på direkt efter att man dressat.

Nu hoppas vi att det blir två fina planer att spela på till säsongen 2021!

Årsmöte 2021

18 mars kl 19.00, årsmötet kommer att vara digitalt för att kunna delta behöver ni anmäla er till admin@vais.nu, vi återkommer längre fram med mer information. 

Boulebanan på gång!

Grunden till boulebanan som ligger på södra delen av C-plan är nu lagd.

Läs Mer

Som medlem är du försäkrad hos Folksam under träningar/matcher.

I samarbete med Riksidrottsförbundet

Välkommen till idrottens försäkringsbolag!


Läs mera om försäkringen här.