Prova på Nose Work

3/11 kl 10

Plats Björstorp, Mörrum

Sugen på att prova på den nya hundsporten Nosework?

Har du hört talas om Nose Work och är lite nyfiken på vad det är? Nose Work är sporten där hunden får använda sitt allra främsta sinne - luktsinnet, och som kan användas både som vardagsaktivering och tävlingssport.

NW går ut på att hund och förare söker efter specifika dofter i olika miljöer. Genom Nose Work ges alla hundar en chans till att nyttja sina naturliga instinkter i en rolig aktivering tillsammans med sina människor. Genom att doften placeras på olika höjder och i miljöer med varierande svårighetsgrad, får hunden både mental och fysisk stimulans. Eftersom nosjobbet ger ökat självförtroende och mer självständighet är detta en särskilt bra aktivering för osäkra hundar!
Det är enkelt att träna själv hemma vilket även gör sporten till ett utmärkt sätt för hunden att göra av med överskottsenergi. Det finns få saker som gör en hund så trött och nöjd som att få jobba med näsan!

Du får se och prova på med din hund att söka efter speciella dofter. Vi går igenom Nose Workens grunder, och du får veta lite kort om sportens ursprung.
Alla hundar och förare kan delta, oavsett ras och storlek, ålder, fysisk förmåga (bra aktivering vid rehab tex) även reaktiva hundar, eftersom man arbetar själv på banan.

Vill du veta mer och prova på?

Kostnad: 200:- /ekipage , åhörare 50:-

Om du väljer att efter detta "prova-på"-tillfälle börja på Grundkurs får du denna kostnaden i rabatt :)

ANMÄL DIG HÄR
2019-10-25 12:10