KVALTÄVLING

KVALTÄVLING

HUNDIOSEN bjuder in till kval tävling inför LM/SM i Nose Work – den 12 maj 2019

För vem: Alla som gått kurs hos Hundiosen och som har godkänt doftprov i eukalyptus med sin hund kan deltaga. Kom och var med att kämpa om att representera Hundiosen på LM i Blekinge – eller kom bara för att du vill ha en rolig tävlingsdag med din hund

Om tävlingen:

Inofficiell TSM klass 1 tävling som anordnas i samarrangemang med SNWK. Men … i varje sökområde kan det finnas 1-2 gömmor, där det på en vanlig klass 1 tävling bara är 1 gömma i varje sökområde. Du får veta om det finns 1 eller 2 gömmor och du säger ”markerat” när du har hittat en gömma och sen ”färdig” när du har hittat alla gömmorna i ett sökområde.

Även ekipage som är uppflyttad till klass 2 har lov att delta

Arrangör: Hundiosen

Antal deltagare: Minst 3

Bedömare/Domare:  Inger Borg, certifierad Nose Work instruktör och doftprovsdomare

Plats: Skogsvallen, Rislyckevägen 106, 293 93 OLOFSTRÖM

Datum: 12 maj 2019 kl 18,00

Vinnaren: kommer att representera Hundiosen på Länsmästerskapet (LM) i Blekinge som avhålls under september månad. Vinnaren från LM i Blekinge går tillsammans med de andra LM vinnare vidare till SM som avhållas på MyDog i Göteborg jan 2020. De ekipage som redan är i klass 3 kan också välja att deltaga i SM utan att behöva delta i kvalificeringarna.

På denna kvaltävlingen blir det rosetter till de 3 bäst placerade.

Anmälan är öppen: tisdag den 5 mars till söndag den 14 april och sker via nedanstående länk. SNWK tävling kan inte användas för anmälan på denna tävling, då kvaltävlingen inte är öppen för alla (enbart för Hundiosens kursdeltagare) och därför enligt reglerna inte får visas i SNWKs kalender.

KLICKA HÄR FÖR ANMÄLAN!

Pris: 250 kr. I priset ingår fika när tävlingen är över – medan ni väntar på resultatet

Kort efter anmälningstidens utgång får du ett mail med betalningsinfo, och då ska betalningen vara gjord inom en vecka. Anmälan är bindande.

Senast en vecka före tävlingen får deltagarna ett PM med startlista och övrig information.

Fler regler för deltagande i kvaltävlingar inför LM/SM:

- Varje förare kan bara deltaga på en kvaltävling

- Varje hund kan bara deltaga på en kvaltävling

Det är din bokföringsadress som bestämmer vilket LM du kan kvala till/delta i. Men styrelsen i SNWK har beslutat att man kan ansöka om dispens för att tävla i ett annat län än där man är mantalsskriven. Det är du som tävlande som ska ansöka om dispens via mail till: tavling@snwk.se

Tävlingen sker i samarrangemang med SNWK. Det krävs giltigt vaccinationsintyg, godkänt doftprov i eukalyptus, SKK registrering eller tävlingslicens samt medlemskap i någon SKK ansluten klubb för att få delta.

Eventuella löptikar startar sist. Meddela så snart du vet om din tik kommer att löpa på tävlingsdagen så att vi kan ta hänsyn till detta i startlistan.

Tävlingsledare: Susanne Lindros

Har du frågor, kontakta Una Käck på: una@hundiosen.se


Välkomna!

2019-03-05 14:04