Hundrastning

Alla hundar passar inte för hunddagis och då är hundrastare ett bra alternativ. Som hundrastare kommer jag hem till dig och hämtar hunden, går en runda med den så den får röra sig, göra sina behov och blir lite omklappad. Som hundrastare hämtar och lämnar jag hunden i sin trygga hemmiljö.

Jag som hundrastare går alltid ensam med ensamboende hundar och/eller max 2 stycken mindre hundar från samma flock per promenad.

Vi skriver ett avtal och om så behövs en nyckelkvittens oss emellan för bådas trygghet och säkerhet 

Så här fungerar det

Första mötet & hembesök

Efter ni har kontaktat oss så bokar vi in ett informations möte hemma hos er. Mötet är kostnadsfritt! Under mötet kommer vi gå igenom era önskemål, information om hunden/hundarna, *nyckelhantering, rutiner,  dagar och tider som passar mm. 

Känns allt bra så bokar vi hundrastning och vi skriver ett avtal hur rastningen ska gå till. Vill du ha tid att fundera så går det bra. Då är det bara att kontakta oss när ni har bestämt er.

Varje promenad utformas individuellt, anpassat till hunden. Oavsett om hunden är gammal, ung, sjuk eller alert skall den få ut något ur promenaden.

  • Du får en dagsrapport som säger var, vad och hur det har gått under promenaden via ett sms. Där kan du alltid ställa frågor eller kommentera om du vill att jag ska tänka på något speciellt inför, under eller efter promenaden.
  • Jag torkar av tassar, ger hunden nytt vatten och ev. mat om du önskar. Bjuder på en godbit och ser till att hunden är i ett bra sinne när jag lämnar den igen. Oftast sitter jag ner någon minut innan jag lämnar hunden för att den skall komma till ro innan jag säger hej då.
  • För att rastningen skall fungera så bra som möjligt, bör vi ha träffats 1-2 gånger innan själva tjänsten skall starta.
  • Jag rastar ALLTID med kopplad hund
  • Jag använder mig endast av ett ”mjukt förhållningssätt” och belöningsförstärkare. Jag rekommenderar användning av ett fast/halvstryp halsband eller sele och ett vanligt ca 2m koppel. Jag godkänner inte flexikoppel, smala halskedjor eller helstryp som utrustning vid rastning, då det skapar ett obehag hos hunden. Jag vill att hunden skall ha en fridfull promenad där vi går ut tillsammans.
  • Jag låter aldrig hunden gå fram till andra hundar när jag är på promenad med den.
  • Jag plockar självklart upp efter alla hundar (med egna bajspåsar) som jag rastar och erbjuder din hund hundgodis (om det är ok för dig) under promenaden med mig.

Prislista för Hundrastning 

Har du mer än en (1) hund i samma hushåll rabatteras priset med 50 % fr.o.m. hund nummer två (2)

Priserna inkluderar moms

 

Månadsabonnemang

Heltid 5 dagar/vecka

30 min 1 gång/dag           2500:-/mån

Heltid 4 dagar/vecka (16 dagar i månaden)

30 min 1 gång/dag               2000:-/mån

Deltid 3 dagar/vecka  (12 dagar i månaden)

30 min 1 gång/dag           1600:-/mån

Deltid 2 dagar/vecka  (8 dagar i månaden)

30 min 1 gång/dag           1200:-/mån

 

*Vid rastning utanför Mörrums närområde tillkommer milersättning 25 kr/mil.

Enstaka tillfällen mellan 8:00 och 15:30 (ej röda dagar)

Enstaka rastningar är ett alternativ för dig som bara har behov av hjälp med rastning då och då. Enstaka rastningar utförs i mån av tid då de hundar som har månadsabonnemang alltid rastas först på sina bestämda tider.

30 min 1 gång/dag                          200:-

60 min 1 gång/dag                          300:-

 

Maila in din intresseanmälan till:   una@hundiosen.se  

Ange:

  • Var ni bor?
  • Namn, ras, ålder?
  • Hur ofta behöver ni hjälp?

 

Jag har F-skatt och ansvarsförsäkring

VÄLKOMNA!!