Ny novellesamling av Øistein Hølleland

I bokhandelen seinest 28. februar

Siste sjanse

I Siste sjanse  møter vi flere av de samme personene som i Venus-passasjen. Alexander, Erle, Issac og Filip. Livene deres tar overraskende vendinger. De møter motstand og utfordringer, og må hente fram uante krefter, men heller ikke det hjelper alltid. Boka kan få oss til å tenke nytt - om oppdagelser, kunst, konflikter, kulturforskjeller og spørsmål om rett og galt.

Omslag: Malgorzata Piotrowska

 

I bokhandel og alle bibliotek

Venus-passasjen forside

Venus-passasjen består av seks noveller om kjærlighet. Mellom Alexander og Julia i en norsk drabantby, og mellom Issac og Tehani på Tahiti i 1769. Den handler også om Filip, som blir vitne til farens forelskelse under ei reise til New Zealand. Og om Erle og mora, som er på kunstutstilling i London og opplever vakre, urovekkende malerier av Renoir, Manet og Gauguin. Kjærligheten kan være farlig.

Omslag: Malgorzata Piotrowska

 

Les bokmortens anmeldelse av Venus-passasjen på Instagram:

  •  #venuspassasjen av #øisteinhølleland ble bare bedre og bedre etterhvert som jeg leste, og så sammenheng mellom de seks novellene. Det er en del saftig, søt erotikk her; så d er greit å huske at omslagsbildet kan lure deg. Dette er #ungdomsbok, ikke barnebok

https://vimeo.com/310779145

Tussilago forlag ble starta i 2010. Forlaget vil gjerne være et lite lys i den litterære skråninga.

Vi trykker bøkene i Norge, så kortreist som mulig. Billedkunstner Malgorzata Piotrowska fra Bærum lager omslag, grafiker Mette Martinsen fra Kongsberg lager sats. Zoom Grafisk AS i Drammen trykker bøkene og innbinding blir gjort av Bokbinderiet Johnsen i Skien.

Les mer

Svartbergets hemmelighet

Svartbergets hemmelighet er en spennende historie om Frida, den nye jenta på stedet, og Lisbeth, som bor under det stupbratte Svartberget. Eivind går i klassen over, og er nysgjerrig på den nye jenta. Hva driver hun og Lisbeth med der oppe ved berget? Og er det sant at det fins en skatt der? Alle trekkes mot Svartberget med sine hemmeligheter, samtidig trekkes de mot hverandre...

Omslag: Malgorzata Piotrowska

Les mer

Åtte sterke jeg-fortellinger om jenter på terskelen til voksenlivet. I skyggen av miljøtrusler gjelder det å redde seg unna farlige menn i Zimbabwe, skaffe seg mat og frihet i Bangladesh, redde skilpadder i Australia. Også norske Erle oppdager at det kreves mye av den som ønsker å være dronning på Kings's Road.

Omslag: Malgorzata Piotrowska

Les mer

Overskrift

Uten dekning

Overskrift

"Uten dekning" er en spennende kortroman som kretser rundt ei elv, trass og kjærlighet. Den utsatte hovedpersonen forsøker å nøste opp i et skjørt og intenst familieliv. Lise Knudsen vever fortid og nåtid sammen i et stramt, poetisk språk.

Omslag: Malgorzata Piotrowska

Les mer