Historia

60-talet Allt började i mitten av 60-talet med ett gäng hojåkare som kallade sig Truxton Club. Så småningom blev det mer organiserat, och i September 1968 bildades klubben Touring Club Västervik.

70-talet Den 1:a oktober 1971 köptes den nuvarande klubbstugan av IOGT-NTO för 1000:-. Klubbstugan har sedan dess varit klubbens fasta punkt. Klubbstugan har under åren genomgått flera renoveringar, både ut- och invändigt.

80-talet I slutet av 80-talet tyckte medlemmarna att det var dags för ett nytt namn på klubben och att vi behövde en ny logga. Vid årsmötet 1989 fick klubben namnet Törnros Mc Västervik. Namnet kommer från platsen där klubbstugan ligger, Törnros fäste.

90-talet 1997 byttes klubbloggan ut mot den som finns idag.

Törnros idag

Törnros MC har idag drygt 50 medlemmar i varierande ålder. Variationen bland hojarna är även stor, allt från glidare, offroad till värsta racermaskiner.

Vi har också fester, tävlingar, filmkvällar, grillning, quiz m.m i klubbstugan och vi åker på spännande körningar för våra medlemmar samt övriga som vill följa med.

Vi brukar även besöka olika MC-träffar, så därför är det extra kul när vi har en alldeles egen mc träff i stan, nämligen Hojrock som nu efter många år på Gränsö Slott har flyttat till Lysingsbadets Resort. På MC-dagarna hjälper flertalet av klubbens medlemmar till genom att jobba på campingen och i incheckningen.
När vi inte åker hoj har vi möjlighet att ta en match vid biljard- eller pingisbordet som finns i stugan eller ta en fika och bara umgås.

Varmt välkomna hälsar vi alla i Törnros Mc Västervik.

Styrelse 2022

Ordförande: Peter "Jocke" Johansson

Sekreterare: Erik Wallin

Kassör: Erik Wallin

Ledamot: Kent Gustafsson

Ledamot: Peter Björn

Ledamot: Anders Fogelqvist

Ledamot: Magnus Ramvall

Ledamot: Jonny Thunvall

Övriga åtaganden i klubben

Webbansvarig : Carita Karlsson

Medlemsansvarig: Carita Karlsson

Klubbvärd: Magnus Ramvall

Festkommitte: Ruth Piatek Wallin