Velkommen til Tonga Gardsbryggeri

Tonga Gardsbryggeri as ligg i Norddal på Sunnmøre. Tonga er navnet på garden bryggemesteren har vokse opp på og vi bryggjar i lokaler på garden.

Vi er eit handbryggeri som produserar 3 slag sterk øl og eit slag butikk øl. Vi ivaretek norsk kulturarv og brygger øl på eigne oppskrifter og vatn frå eigen brynn. Ølet er smakfult, ufiltrert og upastirusert for å beholde dei naturlege smakane.

Stein Harald Døving, bryggmeister, har følgd i bestefaren Tonge Tore sine fotspor. Han sodde tidleg spira om ølbryggjing, gode, reine  smakar og norske tradisjonar.

Tonge Tore var ein likandes kar, med mykje kunnskap og god humor. Han tok livet som det kom, og alle vart møtt med eit smil og ein hels -  med løft av hatten.

Tonge Tore Tonge Tore - ein kar med mange gode historiar, som verkeleg kunne forteljar kunnsten.
  • Tonga øl på Vinmonopolet!

    Tonga øl på Vinmonopolet!

    Endeleg er Tonga øl lansert på Vinmonopolet. Finnast det ikkje allereie i hyllene, be dei ta det inn. 3 typar stekøl: Osen Lager, Bjønnstein Pale og Jul på Tonga.

    10.11.2016 09.47

Historien startar

Synnøve Bjørnstad og Stein Harald Døving starta opp Tonga Gardsbryggeri i februar 2014. For Stein Harald var dette ein stor draum som gjekk i oppfyllelse. Han er ølentusiast og bryggjar, med tilegna lærdom gjennom generasjonar og tradisjonar frå gard og bygd. Synnøve er grundar og bedriftsutvikling har nærmest vorte ein livsstil. 

 Vi har beliggenheit i Herdalen- og Geiranger sitt verdsarv område. Frå naturperler mellom fjord og fjell i området Herdals seter, har vi henta navna på øla våre, der Stein Harald har jakta og funne avkobling i naturen.