Integritetspolicy

GDPR

På Svenska Bioteket AB värnar vi om din personliga integritet och vi eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd. Vi följer dataskyddsförordningen (GDPR) och använder inte dina personuppgifter till mer än det nödvändiga.

Hos oss kan du vara trygg med att vi aldrig säljer, byter eller delar personuppgifter med andra företag, organisationer eller privatpersoner utan ditt samtycke. Vårt enda syfte med att samla in och spara information är att kunna ge dig optimal service.

Denna policy förklarar hur vi använder information om dig som konsument. Den beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande. Du är alltid välkommen att kontakta oss vid eventuella frågor. Telefon: 070-5805338

HUR BEHANDLAR SVENSKA BIOTEKET AB PERSONUPPGIFTER?

När du handlar hos oss på Svenska Bioteket AB anger du personuppgifter som namn, adress, mejladress och telefonnummer. Dessa uppgifter behöver vi för att kunna hantera din beställning och leverera den korrekt till dig. Vi behöver också uppgifterna för att kunna ge service via kundtjänst till exempel vid hantering av reklamationsärende.

Vissa personuppgifter lämnas till de företag vi samarbetar med för att vi ska kunna fullfölja våra åtaganden enligt köpeavtalet, till exempel vad gäller avisering av paket och kontakter rörande leverans.

HUR SKYDDAR SVENSKA BIOTEKET AB PERSONUPPGIFTER?

Vi strävar alltid efter att skydda dina personuppgifter på bästa sätt och enligt gällande dataskyddsregler. För skydd mot olovlig eller obehörig behandling av personuppgifter har vi vidtagit särskilda åtgärder. Endast de personer som faktiskt behöver behandla dina personuppgifter för att vi ska kunna uppfylla våra angivna ändamål har tillgång till dem.

VILKA RÄTTIGHETER HAR JAG SOM KONSUMENT?

Du har rätt att på begäran ta del av de uppgifter som vi lagrar om dig. Om uppgifterna skulle visa sig vara felaktiga, ofullständiga eller på annat sätt irrelevanta, åligger det oss att rätta till felet. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke och begära att vi ska radera dina uppgifter. Dina personuppgifter kan tas bort om de inte längre är nödvändiga för de ändamål de samlades in.

Tänk på att ifall vi mottar en begäran om registerutdrag kan vi komma att fråga om ytterligare uppgifter för att säkerställa att informationen lämnas till rätt person.

All kommunikation och samtliga åtgärder som vi på Svenska Bioteket AB vidtar på egen hand med anledning av dina rättigheter tillhandahålls kostnadsfritt.

Vi förbehåller oss dock rätten att ta ut en avgift som täcker de administrativa kostnader som vi eventuellt blir ålagda med anledning av att våra samarbetspartners behöver kopplas in.

EVENTUELLA KLAGOMÅL

Om du har klagomål angående vår behandling av dina personuppgifter vänder du dig till Datainspektionen, som är ansvarig tillsynsmyndighet.

COOKIES

En cookie är en liten textfil (oftast mindre än 1 kB) som sparas i din dator och lagrar information. Cookies används bland annat för att förbättra webbplatsen för användaren.

Vår webbplats använder den vänliga varianten av cookies, så kallade session cookies. När du är inne och surfar på en webbsida, skickas session cookies mellan din dator och vår server för att kunna utbyta information. Det kan till exempel gälla vad du har lagt i din varukorg, eller om du är inloggad på Mina sidor.

Session cookies lagras inte permanent i din dator, utan försvinner när du stänger din webbläsare.

Det finns säkerhetsinställningar i de flesta webbläsare som kan avaktivera session cookies. Oftast går det också bra att ta bort eventuella session cookies som redan har sparats.

Om du väljer att inte acceptera session cookies på vår webbplats, kommer webbplatsen inte att fungera tillfredsställande.

Vid besök på denna webbplats sker automatisk registrering av anonymiserad IP-adress. Vi gör detta för att mäta besöksfrekvens och kunna analysera hur vi bäst utvecklar vår webbsida.

Enligt lagen om elektronisk kommunikation som trädde i kraft den 25:e juli 2003 så ska besökare på en webbplats informeras om användande av så kallade cookies, samt få möjligheten att förhindra att de används.