Tilaus / Toimitus

Tilaus- ja toimitusehdot


TILAUSEHDOT : Verkkokaupasta tilaajan tulee olla täysi-ikäinen tai hänellä tulee olla huoltajan lupa tilata.


TILAAMINEN : Saat automaattisesti tilauksestasi vahvistuksen ilmoittamaasi sähköpostiin.Tilaaminen edellyttää toimivaa sähköpostiosoitetta.

TUOTTEET JA HINNAT : Tuotteiden hinnat on esitelty tuote-esittelyjen yhteydessä.Tuotteisiimme sisältyy 14% arvonlisävero. Veroerittely näkyy ostoskorissa ja tilausvahvistuksessa.


MAKSUVAIHTOEHDOT:
Tuotteet ja niiden postituskulut maksetaan tilauksen yhteydessä.
Maksunvälityspalvekun toteuttajana ja maksunpalveluntarjoajana toimii Checout Finland oy (y-tunnus:2106606-6) yhteistyössä suomalaiseten pankkien ja luottolaitosten kanssa.Verkkokaupassa asiakkaan käytössä on kaikkien pankkien maksupainikkeet.Asiakkaan verkkumaksujen vastaanottajana näkyy Checkout, joka on siis maksunvälityspalvelu ja välittää maksut kauppiaalle.Checkout on turvallinen maksutapa.
Yritysasiakkaat voivat pyytää laskumahdollisuutta.

LÄHETYS- JA TOIMITUSEHDOT:
Lähetys-ja toimituskuluina peritään 15,95€.Tilaus toimitetaan Matkahuollon kautta kotiovelle asti.
Myös nouto SuklaaParatiisin toimipisteestä on mahdollista, tällöin lähetyskuluja ei peritä. Toimitus tuotteille on 4-5 arkipäivää. Mikäli toimitusaika on pidempi, ilmoitamme siitä erikseen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Tietyn rajasumman ylittävät tilaukset lähetämme toimituskuluitta.

VAHINGOITTUNUT TUOTE TAI PAKETTI:
mikäli tuote on kärsinyt tai vioittunut matkalla, ota yhteyttä sähköpostilla : myynti@suklaaparatiisi.fi tai soita numeroon: 0103224620.

SÄILYVYYS:
Tuotteeseen on merkitty parasta ennen-päiväys. Suklaan maku on parhaimmillaan huoneenlämpöisenä ja suositeltu säilytys lämpötila on +12 - +20. Tuote on suojattava voimakkailta hajuilta, mauilta ja valolta.
PALAUTUSOIKEUS:
Kaikissa verkkokaupan tuotteissa on neljäntoista (14) päivän palautus- ja vaihto-oikeus. Tuotteet on oltava käyttämättömiä , avaamattomia ja täysin myyntikelpoisia pakattuja tuotteita. Mukaan on liitettävä ostajan tarkat tiedot, ostajan tilinumero ja lähete/kuitti, jolloin palautamme kauppahinnan ja toimituskulut ostajan ilmoittamalle pankkitilille.

ASIAKASREKISTERI JA HENKILÖTIEDOT:
Tarkista ennen tilauksesi vahvistamista, että henkilö- ja osoitetiedot ovat oikein. Päivitämme asiakasrekisterimme tilausvahvistuksen perusteella. Mikäli tuotteet ovat tilattu väärään osoitteeseen, emme korvaa kadonneita paketteja. Asiakasrekisterissä olevia tietoja emme luovuta eteenpäin.