TORSDAG på arenan, prel tid 13.30

Vaknade upp utan ben – nu siktar Felicia mot Tokyo 2020

Felicia Grimmenhag blev påkörd av en fortkörare. Hon var i praktiken död i 15 minuter och när hon vaknade upp var båda hennes ben amputerade. Nu vill Felicia berätta om sin väg tillbaka i sadeln och sitt mål - Paralympics 2020.

Torsdagen den 2 augusti kommer Felicia Grimmenhag till Linköping Horse Show för att till häst hålla en inspirationsföreläsning. På bästa publiktid får tävlande och besökare uppleva dressyr på hög nivå och lyssna på en tjej med sällan skådad kämpaglöd.

Till häst nio veckor efter olyckan

”Den dagen förlorade jag mina ben, men jag vann också otroligt mycket annat”, säger Felicia Grimmenhag när hon tänker på olyckan för åtta år sedan. Efter bara drygt två månader satt hon till häst igen och idag är Felicia en av Sveriges främsta i paradressyr. Hon deltog senaste i EM med en fin femteplats och personbästa som resultat. Nu väntar ännu större utmaningar – Paralympics 2020 i Tokyo.

 

Inspirationsboost

Under Linköping Horse Show får vi se Felicia och hennes häst Tarot E utföra svåra dressyrövningar. Samtidigt berättar Felicia hur hon kommunicerar och får Tarot E att förstå hennes hjälper utan skänklar.

 

ARENA 2030 - för en hållbar hästnäring

Ett SIDA finansierat projekt för att öka kunskapen om Agenda 2030 för en hållbar framtid och FNs 17 globala mål samtidigt som vi lyfter in frågorna i hästnäringen och ridsporten. 

Världens ledare satte hösten 2015 upp 17 Globala mål genom FN för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030. Att avskaffa extrem fattigdom. Att minska ojämlikheter och orättvisor i världen. Att främja fred och rättvisa. Att lösa klimatkrisen. Genom de Globala målen för hållbar utveckling, även kallat Agenda 2030 kan det här uppnås. I alla länder och för alla människor. Om målen ska fungera måste dock alla känna till dem.
På plats under Linköpings Horse Show bygger vi därför i samarbete med Sida upp Arena 2030; Ett tält med både scen och utställning där dagarna fylls med aktiviteter kopplade till de globala målen. Under hela showen finns det en utställning som berättar mer om de 17 globala målen och hur de påverkar dig i din vardag, både hemma och i stallet. För att göra det ännu roligare kommer vi den 3-4 augusti också ha föreläsningar kring de globala målen kopplat till hästvärlden. Ämnena kommer handla om allt från solceller och morgondagens energi till jämställdhet. Genom att sätta fokus på de stora frågorna hoppas vi kunna väcka en debatt om hållbarhet inom hästnäringen som vi hoppas kan sprida passionen i stallet till världen utanför. Tillsammans kan vi göra stor skillnad!

FREDAG 3/8, prel. tid 15.00 på arenan

Duellhoppning mellan Magnus Bäcklund och Richard Herray

Fredagen den 3 augusti på bästa publiktid i lunchpausen kommer alla besökare på Linköping Horse Show få uppleva en hoppduell mellan Richard Herrey och Magnus Bäcklund.

När Magnus Bäcklund som huvudartist uppträdde på vinterns stora ryttargala i Östergötland, fick han frågan om han ville lära sig att rida och duellera i hoppning under Linköping Horse Show 4 månader senare.

Kan man efter att ha suttit på en häst endast en gång under sitt liv på 4 månader lära sig att rida och duellhoppa mot Richard Herrey? Ja, om man heter Magnus Bäcklund och är schlagerartist och pilot, för då är man varken rädd för höjder eller utmaningar.

LÖRDAG prel tid 13.30 på arenan

Sporten

Att vara hundkappare är en del av livet! Det är en familjesport där man är välkommen gammal som ung och allt däremellan! Man lever tillsammans med hunden/hundarna oftast från att de är valpar tills de är gamla och inte kan vara med oss längre. Du tävlar med din hund tidigast från 15 månaders ålder, det är då hunden får ta sin tävlingslicens så att den får börja tävla. En kapplöpningshund tävlar olika många säsonger, men generellt kan väl sägas att de tävlar mellan 2-6 års ålder. Greyhounds blir veteraner från 5 års ålder, och whippets blir veteraner från 6 års ålder.

SÖNDAG , mer info kommer inom kort