Kort om mig

Jag heter Vilma Sjöberg och bor samt utgår ifrån Markaryd, Småland. 

Hästar och djur har alltid varit en naturlig del av min vardag och deras välbefinnande något som legat mig varmt om hjärtat. Detta intresse gjorde att jag valde att läsa tre år till djurvårdare med utökad behörighet D9, som jag var klar med 2020. Nyfikenheten för akupunktur väcktes då jag såg fina resultat av det på min egen häst. Därför valde jag att efter djurvårdspogrammet studerat akupunktur baserad på den traditionella kinesiska medicinen (TCM). Detta gjorde jag på Mariettes akupunktur och utbildning AB i Västerås. Är idag diplomerad hästakupunktör och utför akupunkturbehandlingar på hästar. 

Läser just nu till diplomerad och certifierad hästterapeut och utför elevbehandlingar inom massage. Jag har även genom den utbildningen fått kunskap inom sadelutprovning och kan kolla över hur din sadel ligger i samband med ett besök. Framöver kikar jag på möjligheterna att läsa till hovformsspecialist.

Min vision är att kunna se och hjälpa till med helheten kring hästen och dess hälsa, med allt från stress och oro, spänningar eller dåliga hovar till passande utrustning. Vi vill alla att våra hästar ska må bra och trivas. Därför är det viktigt att vi ger dem de bästa förutsättningarna för detta. 

Mina tjänster

Massage

Massage + akupunktur (fokus rörelseapparaten)

Akupunktur enligt TCM (vid övriga problem utanför rörelseapparaten, ex: luftvägar, hud, matspjälkning mm.)

Se priser här.

Söker hästar att okulärbesiktiga inför utbildningen till hovformsspecialist

Får jag okulärbesiktiga din häst i utbildningssyfte? Inför kursstart av hovformsspecialistutbildningen skall alla elever okulärbesiktiga flertalet hästar, med eller utan skor. Syftet är att ge eleverna en större kunskap om hästen, dess hovar, anatomi och rörelse. Informationen om din häst kommer enbart användas som disskusionsunderlag då kursen startar. 

Det jag behöver från dig och din häst är:

  • Bild på hästen samt hästens hovar
  • Information om vad hästen äter
  • Se hästen i rörelse
  • Att du svarar på lite frågor kring hästens vardag och välbefinnande

Bor du nära Markaryd och kan tänka dig att låta mig okulärbesitiga din häst? Skriv gärna till mig så hör jag av mig! Okulärbesiktningen kan självklart kombineras med en akupunkturbehandling om du vill.