Äitin sanat - Mors ord

Han sammenlignes med Hamsun, Moberg og andre store Han er nordmann, men skriver på et språk de fleste i Norge ikke forstår. Likevel kan han leses av millioner av mennesker. Da Alf Nilsen Børsskog, 72 år gammel,satte seg ned for å skrive sin første roman, støtte han på et helt spesielt problem. For å kunne gjennomføre sin livslange drøm om å skrive en romanserie på sitt morsmål, måtte han selv skape et skriftspråk. Ved å klikke på lysbildeshowet kan du se versjonen som ble sendt på NRK, den er på 30 minutter og tekstet. Ved å klikke nedenfor vil du kunne se den opprinnelige versjonen på 50 minutter. 

Sverres røtter

 I nesten 90 år har Sverre Opdahl fra Skoganvarre levd i og av den mektige finnmarksnaturen, der hver myr og hver foss forteller en historie. Men som han selv sier - alle ting har en "siste gang". Vi følger Sverre gjennom prosessen med å lage "verdens beste" tjære, fra innsamling av tyrirøtter til det ferdige produktet brukes på en elvebåt bygget i hjembygda Skoganvarre. Kunnskaper hans forfedre brakte med seg fra Tornedalen. Laget av Anstein Mikkelsen. Vist på NRK.

Du kan se filmen på NRK-nett tv ved å klikke på bildet. Virker bare i Norge. (Hvis du ikke får tekster automatisk kan du slå de på i spilleren).

Den store kjærligheten - Rakkauden rakkaus

Edith og Svenn Randa i Pasvikdalen på grensa mot Russland og Finland har tre kjærligheter i livet: Til dalen der de har bodd i hele sitt liv, til den finsk/kvenske kulturen - og den største: kjærligheten til hverandre. Filmen er laget av Anstein Mikkelsen. Kommentar lest av Arvid Petterson. Medfotograf Kenneth Ulstein Johansen Du kan se filmen ved å klikke på lysbildeshowet. Virker bare i Norge. (Hvis du ikke får tekster automatisk kan du slå de på i spilleren).

Stemmer fra nord

Glimt fra Siivets store dokumentasjosnsprosjekt "Stemmer fra nord" der vi tar pulsen på det flerkulturelle Finnmark. Etterhvert blir det kanskje film av det.

I denne videoen finner du korte utdrag fra intervjuer med noen av dissse: Arvid Petterson, Eline Wartiainen, Roger Hansen, Einar Niemi, Jarl Hellesvik, Torvald Brochs, Eidth Randa, Olav Beddari, Alf Nilsen-Børsskog, Irene Andreassen, Tove Lill Labbahå, Ole Henrik Magga, Magnar Mikkelsen, Sigvald Persen, Håkon Enbusk, Terje Enbusk. Opptak ved Alf Johansen og Stein Torger Svala. Redigert av Kenneth Ulstein Johansen.

Klikk på bildet for å se videoen.