Jag heter Magdalena Karlsson och jag bor på gården Älgatorp knappt 3 mil norr om Växjö.
Min första hund var en liten Cavalier-tik ”Lady” som vi tog hand om som omplacerings hund. Lite senare kom två amerikanare in i familjen, Lp S LCH N LCH SUCH NUCH Triplemint's Taste of Honey ”Topsy”född 1976 och Lp S LCH SUCH NUCH Charka Evening Star ”Jameson” född 1977.

Jag hade min första kull amerikanare 1980 och har fortfarande samma linjer kvar. Amrisen är en underbar ras, glada och snälla och alltid pigga på att hitta på saker, de är väldigt sociala och lättfostrade och så är de ju världens sötatste hundar. Jag har också haft stor storpudel och det finns sedan många år tillbaka weimaraner och några engelska pointrar på kenneln.

Pointer Pointer

Ändra texten genom att klicka på Redigera i elementets ram.

Jag har exteriördömt sedan 1996 och jag dömer amerikansk och engelsk cocker, springer spaniel, weimaraner, vorsteh (alla varianter) och ungersk viszla.

Konstruktion och funktion är för mig avgörande saker i min avel och jag brinner för anatomi och rörelser. Bra temperament är naturligtvis också viktigt. Att hundarna är friska och sunda är en självklarhet. Med kunskap om sitt avelsmaterial så kommer även kvalitet.

Jag färgblandar i min avel eftersom det är välgörande för avelsbasen och för hälsan och det är lättare att hitta avelsdjur som kompletterar varandra. Dessutom är det ju mer intressant att välja avelshundar utefter konstruktion och inte färg. Så hos mig finns amerikanare i alla färgvarianter.