ÅCA – ett andelslag med tradition

Ålands Centralandelslag är ett gammalt och välkänt företagsnamn på Åland. ÅCA grundades 1921 av flera andelslag som ville samarbeta för att skapa bättre förutsättningar, bl.a. genom att samordna försäljningen av medlemmarnas varor. Idag ägs ÅCA av 20 åländska mjölkbönder och vi driver både mejeri- och bageriverksamhet. Vi är drygt 60 anställda och har en omsättning på cirka 20 miljoner euro per år.

Våra produkter säljs under varumärkena Ålandsmejeriet och Ålandsbagarn. Vår huvudsakliga marknad är Åland, men yoghurten säljer vi även till fastlandet och smör och ostprodukter säljer vi både till fastlandet och till Sverige. Via vårt helägda dotterbolag Ålandsmejeriet Finland Ab Oy i Åbo bedriver vi försäljning av mejeriprodukter till dagligvaruhandeln i fastlandet.

 

Vår mission

Vår mission är att skapa förutsättningar för en lönsam mjölkproduktion på Åland. Vi tillverkar, förädlar och säljer högkvalitativa mjölk- och bageriprodukter till lokala kunder och konsumenter. Genom garanterad härkomst, färskhet och kvalitet samt ett överlägset försäljnings- och distributionsnät erbjuder vi ett mervärde till våra kunder och konsumenter. Vi kompletterar det egna sortimentet med agenturprodukter inom närliggande produktområden.

Till externmarknaderna, Finland och Sverige, erbjuder vi småskaligt tillverkade produkter från Åland, med mycket känsla och smak.

Ost med kungliga anor

Riktigt rejäl glass

Bageriprodukter från Ålandsbagarn

Beställ färskt bröd! Brödet som levereras är bakat på morgon. Leveranstid 2 dagar

Mjölk grädde och yoghurt