Vi måste alla hjälpas åt för att skydda jorden så gott det går inför kommande generationer och enda sättet för det är att öka medvetenheten!

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något, och att just du väljer miljövänliga produkter är ett steg i rätt riktning. Vi säljer produkter med och utan miljömärkning.

De produkter som är miljömärkta har en eller flera av följande tre märkningar: CradleToCradle, EU Ecolable och Svanen. Vad varje märkning innebär kan du läsa nedanför, och för att få ytterligare information kan du klicka på rubriken till varje märkning.

Vi är många i dag som tänker på miljön och vi gör alla något för att försöka rädda miljön i Sverige. Vissa gör mer, vissa gör mindre, men en produkt är oftast i fokus och det är just kemikalier. Kemikalier är det första miljömedvetna valet som de flesta gör, vi börjar kolla efter KRAV- och svanenmärkningar i ett tappert försök att göra vårt för miljön.

 

Det som många glömmer är plastförpackningen som det miljövänliga innehållet förvaras i, därför väljer vi att sälja produkter med ”Cradle to Cradle”-märkning. Det som på svenska blir ”Vagga till vagga” är idén om att allt runt och i kemikalier ska vara återförbrukat och kunna återförbrukas utan att skada naturen. Kemikalieflaskorna är tillverkade av återvunnen plast, i en fabrik som endast förlitar sig på solenergi och som i sin tur inte producerar några utsläpp. Kemikalierna är även dem giftfria och skadar inte naturen när du häller ut skurvattnet i slasken.

 

Som företag kan man certifiera sig med en Cradle2Cradle-märkning, kontakta oss för att få reda på hur du gör!

Både Svanen och EU-Blomman är oberoende Typ 1-märkningar. Det betyder till exempel att vi har en oberoende utomstående organisation, den Nordiska Miljömärkingsnämnden, som besutar i alla kriteriefrågor. Det betyder också att vi har ett livscykeperspektiv när vi ställer krav och tittar på hela produkten miljöpåverkan. Dessutom höjs kraven regelbundet.

1992 beslutade EU-Kommissionen att starta ett gemensamt europeiskt miljömärke. Kraven för märkningen tas fram av ansvariga organ i EU:s medlemsländer. Arbetet sker på uppdrag av EU-Kommissionen. EU-Blomman fungerar på samma sätt som Svanen. Det är också ett Typ 1-miljömärke och kraven höjs kontinuerligt.

 

 

Den överordnade visionen för våra miljömärkningar är ett hållbart samhälle. När vi tar fram krav arbetar vi transparent. Vi konsulterar experter på området, frågar branschen om råd och tar in synpunkter från alla som är intresserade. På så sätt vill vi försäkra oss om att kraven blir så tuffa och så bra som möjligt.

Beslutet att införa Svanenmärkningen fattades av Nordiska Ministerrådet 1989. Syftet var att ge nordiska konsumenter ett bra verktyg för att kunna välja produkter som uppfyllde stränga miljökrav. I dag finns närmare 60 produktgrupper och tusentals Svanenmärkta varor och tjänster på den svenska marknaden.