Vedlegg 2 - Sak 8: Behandle årsmelding 2019 fra styreleder - del 1

Les innholdet her!

Styrets sammensetning 2019:

Leder:                              Caroline Hammari

Nestleder:                       Cecilie Garden Hammari

Kasserer/sekretær:       Ragnhild Hammari

Styremedlem 1:               Karoline Berg Norum

Styremedlem 2:              Lene Andersen (Christine Borch feb.-mai)

Styremedlem 3:              Stine Davidsen

Ungdomsrepresentant i styret: Irene Olaussen Hauge

Vara 1:                              Alida Storsteinnes

Vara 2:                             Karina Bull Skoglund (Maria Ørstad feb.-mai)

Valgkomitéen:                  Silje Hansen, Ida Severinsen og Anneli Hermansen (Lene Andersen feb.-mai)

Styret har i 2019-2020 avholdt 9 styremøter og behandlet 48 styresaker. I tillegg har vi hatt en del saker pr sms/mail/messenger. Styret har jobbet godt og vært fulltallige på de fleste møtene. Klubben har avholdt et ekstraordinært årsmøte 29. mai, da et styremedlem og et varamedlem ønsket å tre ut av styret.

Klubbhus
2019 har vært et travelt år hvor en ny epoke for klubben startet. Klubben gikk i gang med å bygge eget klubbhus og fikk innvilget søknad om støtte til bygging av klubbhus fra Sparebank1 Nord-Norge til formålet. Spaden ble satt i jorda på høsten og klubben kjøpte inn brakker som slås sammen til klubbhus. Vi har samarbeidet med en rekke entreprenører og fikk bygget opp fundamentet og satt brakkene på plass på slutten av året. Medlemmene har vist god dugnadsånd ved å stille opp på dugnader som anleggsdugnader, samt andre dugnader som stevner og varetelling. Jeg ønsker spesielt å trekke frem innsatsen under flaskeinnsamlingen, som har foregått hver annen måned gjennom hele året. En kjempeinnsats av medlemmene og helt nødvendig for at klubben skal kunne dekke utgifter til bygging av klubbhus, reisekostnader til medlemmer og kunne arrangere stevner. I meldingsåret har klubben brukt i 127.241,88 kroner på bygging av klubbhus. Pengene fra SNN (150.000 kroner) vil bli utbetalt når klubbhuset er ferdigstilt.

Medlemmer:
Klubben har utestående fordringer på medlemskap som ikke er betalt for 2019. Vi har 76 registrerte medlemmer pr. 31.12.2019.

Stevner:
RSKN har arrangert 2 D-stevner i 2019, Reisadressuren og Landsbydressuren som begge har blitt gode tradisjonsstevner som mange deltar på. Under disse stevnene har vi hatt tre cuper: Ymber-cupen, Accountor-cupen og Polaris-cupen. I tillegg til cupsponsorer har vi hatt noen klassesponsorer og noen sponsorer for hele stevnesesongen, noe som har gitt gode penger i klubbkassa. I tillegg til tradisjonsstevne har vi hatt K-stevner i sprang, hvorav det ene stevnet hadde klasser for kjepphester også. Flere av K-stevnene i sprang ble avlyst/utsatt pga få påmeldte. Det bør jobbes mer med rekruttering både i sprang og dressur i kommende år, gjerne med stevner på klubbnivå og som lavterskeltilbud med banehopping eller programridning.

I forbindelse med stevnene har vi hatt utgifter som leie av teknisk personell, innkjøp av premier, pengepremier, innkjøp av varer til kafésalg, kontorrekvisita, leie av anlegg, horsepro-lisens og NRYF-avgift. Totalt kom disse utgiftene på 92757,85 kroner i 2019. Vi vil i tillegg bli fakturert for gavekort som er brukt som premier når disse benyttes hos AM hest og hund.

Totale stevneinntekter hvor startavgifter, oppstalling og kafésalg var slått sammen kom på 55399,80 kroner. Av disse inntektene var 13.750 kroner oppstallingsavgifter som gikk direkte ut igjen til eier av hestesenteret. Totalt går vi med rundt 37500 kr i underskudd på stevnene i 2020. I fjor var dette underskuddet på nærmere 50.000 kroner. I år som i fjor, har vi brukt vipps og kontant som betalingsmåte og vi ser en del utfordringer ved bruk av vipps, da det blir trukket prosenter av kjøpesummen og man får utbetalt mindre enn det man tar betalt. Det er i tillegg vanskelig å finne ut hva folk har betalt for om de ikke spesifiserer det ved innbetaling, noe som gjør det vanskelig å skille inntekter på de ulike postene som oppstalling, stevneavgift, leie av strøm og kafé. Om de startende ikke er huket av riktig i Equipe stevneprogrammet, er det vanskelig å finne ut hva som har kommet inn kontant, via vipps og via bankterminal. Det bør ordnes et bedre system for dette i 2020.  Kanskje løsningen er to ulike vippsnummer? Et til kafé og et til stevneutgifter?

03.03.2020 19:12