Leif Fransson

Jag heter Leif Fransson och mitt stora fritidsintresse är hundar. Jag har haft ett antal hundar genom åren, nu har jag en Australian Shepherd tik på 14 månader på foder från Carolines kennel.

2007 blev jag övertalad att utbilda mig till SBK allmänlydnadsinstruktör vilket jag inte ångrat. Det är oerhört stimulerande att bidra till att Du som hundägare får en bra relation till Din hund och att visa på hur mycket olika saker Du kan göra med Din kompis. Vi jobbar med positiv förstärkning dvs fokusera på när hunden gör rätt istället för tvärtom.

Jag försöker träna så allsidigt som möjligt med mina hundar Spår, sök, lydnad agility för att ge dem ett bra liv. Med Lea, min förra hund, har jag även tränat bevakning. Jag har gått ett antal ledarskapsutbildningar både inom mitt jobb och inom fotbollen och har varit  verksam som fotbollstränare. Det är med stor ödmjukhet jag jobbar med hundar och har konstaterat att man lär sig något nytt  nästan varje dag, och hundar är individer precis som vi  människor!