Stolta föräldrar är:
Lp1 Stjernborgens Inca & KORAD SEUCH Z'athenas Öjax-Thriller

A-kullen Född 20120610

 

Azer Ammi Asti Aska
Kön Hane Tik Tik Tik
Ögon UA UA UA UA
MH  Mh-Testad avstod skott            Mh-testad 2:a skott                  
Höfter/armbågar A / UA A/ UA  A /UA         A / UA
Bruksprov               
Agility Tävlar i klass 2
Nosework

Gk doftprov eukalyptus, lagerblad, 

lavendel

Lydnad 1:a
Övrigt Junkl Very Good Inoff utst: BIR valp, BIG 3:a Används i vallning på gården
Ägare Fodervärd: Helen Dalebro, Värnamo Fodervärd: Leif Fransson, Växjö Annie Natzen, Värnamo Isak Haataja, Nynäshamn

Bilder

Om kullen

Inca är en tik med en mycket bra av och påknapp, när det är träning ger hon allt medan i vardagen kan hon ta det lugnt om ingenting händer. Hon är med mig överallt, och fixar det väldigt bra. Hon har ett tydligt och bra språk med andra hundar, oavsett ras, ålder och kön.

 

Hon älskar kampa och leka men tycker även att godis är gott. Hon älskar även mat, oavsett om det är en matkula eller en köttbulle så är det värt att jobba för. Hon är lättmotiverad och älskar all sorts träning. Vi har testat på det mesta inom hunderiet, tjänsthund bevakning, viltspår, lydnad, utställning, agility, sök, spår, rapport, freestyle och assistanshundsträning. Vi har även testat på vallning ett fåtal gånger.

 

Nya människor hälsar hon på men sedan bryr hon sig inte mycket mer om man inte visar mer intresse i henne, men de som hon lärt känna får många pussar av henne. Hon har inga problem med hantering av andra människor och jag får ofta mycket beröm hos veterinär, tandvisning i lydnad eller liknande situationer. Hon är alltid med mig när jag håller kurs, vilket hon fixar väldigt bra. Jag har även lånat ut henne till flera olika som vill testa träna en annan hund eller som inte har en egen, vilket hon sköter sig mycket bra.

 

Castros ägare Emma skriver såhär om honom:

Castro är hunden som halkade in i mitt liv på ett bananskal, jag skulle egentligen inte ha en till då jag redan hade 2 aussiehanar, men så skickade uppfödaren en bild på Castro och mitt hjärta smälte, och idag vet jag varför... Castro är en hund som älskar allt och alla, och det kan vem som helst som träffat honom intyga! Han gör allt för att vara en till lags och han är med på alla upptåg man kan ta sig för. Han är otroligt öppen och social och älskar att få vara med mitt i smeten, att sätta sig på folks fötter är ett av hans sätt att få folk att uppmärksamma och klappa på honom.
Castro har 4 kullar valpar efter sig sedan tidigare om totalt 25 avkommor. Och de som jag själv träffat och fött upp har ärvt hans sociala öppenhet och positiva personlighet! Castro är hunden som kan charma den mest svårflörtade, ingen går obemärkt förbi hans plats utan att behöva stryka sin hand genom hans päls.
Han har en tydlig av och på knapp, och vet skillnaden på fritid och arbete. han är alltid med på noterna när det gäller att jobba oavsett om det är lydnad, agilty, spår eller något annat. Han blev godkänd i anlagstest viltspår som 1 åring 2005. Plockat totalt 6 cert i utställningsringen innan han erhöll titeln Svensk utställningschampion 2006.

 

Som 2 åring korades han med godkänt resultat dvs 144 poäng (enligt gamla korningen) och med 1 på skott = Skottfast och erhöll därmed titeln KORAD. Han är även MH testad med mycket bra resultat och även där Skottfast!

2005.05 GK anlagstest viltspår. 2005.05.01 Cert utställning 2005.05.07 Cert utställning 2005.05.22 Cert utställning 2005.05.29 Cert utställning 2005.07.10 Cert utställning 2006.08.19 Korad 144 poäng Skottfast, erhöll titel KORAD 2006.11.04 Cert utställning, erhöll titel SEUCh (svensk utställnings champion) 2010.04.25 MH Skottfast
Han är en hund som under sina hittils 8 år aldrig varit hos veterinär mer än för rutinbesök såsom vaccination! Han är frisk och kry. ögonlyst 3 ggr UA. HD B och ED UA.

 

Om kullen:

Båda hundarna har många arbetande hundar bakom sig, vilket jag förväntar mig av denna kullen. Jag förväntar mig även hundar som kommer vara sunt byggda. Hälsan ser mycket bra ut på dessa hundar, då Inca kommer ur en kull på 7 st där alla har A höfter och ED UA, Castro kommer ur en kull på 6 st där hälften har A höfter och hälften B höfter, samt fyra stycken som är röntgade med ED UA medan de två sista inte är röntgade. Ögonen är givetvis UA på syskonen med!

 

Jag förväntar mig även trevliga hundar med en bra av och på knapp. Hundarna kräver sin förare, som gillar att träna och aktivera sin hund. Det är inte hundar som bara vill ta det lugnt.