Kennel Ruinjo's

Det viktigaste för mig är att alla valpar kommer till hem där de får mycket kärlek, aktivering och omsorg. Jag vill att alla valpar från mig kommer till hem där de får utlopp för sina behov genom antingen valla eller träning i andra grenar, valparna säljs inte som enbart sällskapshundar. Jag vill att hundarna ska få träna och arbeta så som en bordercollie är tänkt för.

Jag lovar aldrig en valp till någon innan valpkullen är född och har inget kösystem. Jag vill att rätt valp ska komma till rätt person. Jag tar gärna emot intresseanmälningar och träffar gärna dig innan valpkullen är född också. Jag lovar inte bort eller säljer någon valp utan att ha träffat dig. Jag följer självklart SKKs avtal och kommer göra mitt bästa för varje individ. Jag kommer också alltid att hjälpa till så mycket jag kan för mina valpköpare, både med tips och råd, hundvakt, träning, rehab/massage eller vad det än kan vara. Givetvis kommer jag att bjuda in till olika träffar, läger osv både i vallning och andra grenar. Jag är väldigt aktiv med att dela med mig av bilder, filmer på valparna under deras uppväxt hos oss, jag önskar att du efter hämtat din valp vill göra samma sak tillbaka. Jag vill följa er och ha kontakt.

En valp från mig kommer vara delaktig och bo inne i vårt hus och kommer därmed att vara van vid olika typer av ljud, barn, andra människor och hundar. Vi tar emot besök tidigast från det att valparna är 4 v gamla. Det för att valparna ska få lugn och ro i början.

Givetvis ställer du krav på mig som uppfödare, och det gör jag på dig som valpköpare också. När du köper en valp från mig godkänner du detta:

  • Att ansvara för att din hund får den kärlek, uppfostran, vård och aktivering som den behöver för att må allra bäst
  • Att meddela mig om någon ärftlig sjukdom skulle uppkomma
  • Att HD samt ED röntga gärna mellan 15-18 månader
  • Jag önskar också att du vill MH testa din hund, jag brukar försöka erbjuda kull MH.
  • Ska hunden av någon anledning omplaceras senare vill jag få information omgående om det, samt ifall det inte finns ett väldigt lämpligt hem köpa tillbaka valpen själv.
  • Att våga höra av sig både med positiva och negativa saker-jag bollar gärna saker!

 

Jag kommer alltid finnas här för mina valpköpare oavsett vad det gäller!