Kom med ut på äventyr eller stanna upp i sjöboden för en smakupplevelse.

Lördagar, söndagar och måndagar åker vi ut och upplever skärgården på naturens villkor. Längre äventyr som sträcker sig över andra dagar ordnas efter överenskommelse. Lokala specialiteter tillagas ute över öppen eld, men vi kan även anpassa oss efter era önskemål. Mer exklusiva mattillställningar kan anordnas genom samarbete med Lotta Öström från Sveriges Mästerkock.

Det går nästan alltid att åka ut i skärgården, men ibland kan hårda vindar hindra oss. Vid hårt regn eller snöstorm kan vi planera dagen så att ni ändå får en fin upplevelse i skärgården, men glöm inte kläder som passar för dagen.

Ut i skärgården

Vi startar vid sjöboden med en laxsmörgås medan jag berättar om Storön, skärgården och fisket. Tillsammans planerar vi också dagens äventyr. Under dagen tillagar vi en lunch ute på en ö i skärgården. Efter lunchen finns möjlighet att åka vidare för att utforska någon annan ö eller ta en längre båttur genom skärgården. Vi väljer platser att utforska utifrån era önskemål och det väder som råder. Under dagen har jag med mellanmål och dryck till alla. 

Utflykten varar i 4-8 timmar från det att vi möts upp vid sjöboden. Lämplig för 2-8 personer.

Boka ert äventyr via kontaktformuläret eller ring 070-391 64 38.

Detta ingår

Guidad båt-/skotertur

Flytväst/hjälm till alla

Starter och lätt lunch 

Bra att ta med

Kläder efter väder

Kikare

Pris

1 250 - 1 850 kr/person

500 - 650 kr/barn 6-15 år

100 - 150kr/barn 1-5 år

Gratis för spädbarn

Tillägg

Kvällstur mellan kl 17-22 +65%

Nattur mellan kl 22-06  +100%

Transfer tur och retur Kalix

650 kr 1-4 pers

Transfer tur och retur Kallax flygplats,

1 650 kr 1-4 pers

2 650 kr 5-8 pers

____________________________________

Boka ert äventyr via kontaktformuläret eller ring

070-391 64 38

In i skogen

Följ med på en vandring in i skogen och känn lugnet och närheten till naturen. Vi möts i Storön och vandrar tillsammans ut i skogen. Vi gör upp eld, kokar kaffe och fikar kanelbulle samtidigt som vi njuter av vinden som susar mellan träden. På sommaren går vi till fots och på vintern åker vi skoterkälke. 

Utflykten varar i 3 timmar och är lämplig för 2-8 personer.

Boka via kontaktformuläret eller ring 070-391 64 38.

Detta ingår

Guidad skogsvandring

Dryck och fika

Bra att ta med

Kläder efter väder

Pris

450 kr/person

200 kr/barn 6-15 år

Gratis för barn 0-5 år

Tillägg

Kvällstur mellan kl 17-22 +65%

Nattur mellan kl 22-06  +100%

Transfer tur och retur Kalix

650 kr 1-4 pers

Transfer tur och retur Kallax flygplats,

1650 kr 1-4 pers

2650 kr 5-8 pers

___________________________________

Boka ert äventyr via kontaktformuläret eller ring

070-391 64 38

Smakupplevelser

Kalix löjrom

Provsmaka Kalix löjrom på olika vis, i pitoresk skärgårdsmiljö. Innan provsmakningen börjar berättar jag om mitt fiske efter siklöja, processen vid tillverkningen och vad som gör Kalix löjrom så unik. Till provsmakningen serveras alkoholfritt mousserande vin. 

Provsmakningen är lämplig för 2-6 personer.

Tid: ca 1-2 tim

Pris: 650 kr/pers

 

Surströmming

Surströmming är en delikatess med en fenomenal doft och smak som du aldrig glömmer. Här kan du äta en klassisk surstömmingsskiva vid sjöboden med Storöns fisks egna surstömming. En surströmmingsskiva innehåller förutom surströmming även hårt och mjukt tunnbröd, smör, hackad lök, kokt potatis, skivad tomat, cremé fraiche. Till surströmmingen serveras alkoholfri öl och annan dryck som passar bra till sältan. Under surströmmingsskivan berättar jag om tillverkningsprocessen, fermentering och surstömmingens historia. Till efterrätt serveras kaffe och kladdkaka med glass och varma bär.

Surströmmingsskivan är lämplig för 2-6 personer.

Tid: ca 1-3 tim

Pris: 550 kr/pers

____________________________________

Tveka inte att boka en tid via kontaktformuläret eller ring 070-391 64 38.

Äventyr med övernattning

Åk ut på äventyr som sträcker sig över två eller fler dagar. Ni övernattar i sovsäck på renfällar i ett stort tält (tipi) med kamin. Maten tillagas av lokala specialiteter över öppen eld tillsammans. Äventyret kan skräddarsys efter era önskemål. Ställ frågor eller önskemål i formuläret på kontaktsida eller ring/maila för mer information och offert. 

Exempel

Teambuilding/Kickoff (4-7 pers)

Ta med dina kollegor på teambuilding/kickoff i skärgården. Skapa en gemenskap som stärker och utvecklar företaget. Det finns även tillgång till möteslokaler ute i skärgården.

Skärgårdssafari (2-6 pers)

Upplev vår fantastiska skärgård med er egen guide. Följ en förbestämd rutt eller planera en egen rutt. Rutten kan ändras längs vägen beroende på era önskemål och väder.

Fotoexkursion (2-6 pers)

Med båt ute bland isflaken på våren och under den sena hösten erbjuds goda chanser att se säl, havsörn och flyttfåglar i skärgården. Under slutet av juni går det att hitta många platser med orkideér. Under kvällen och tidigt på morgonen bjuder solen på ett färgsprakande skådespel på himlen med havet och öarna i förgrunden.

____________________________________

Tveka inte att ta kontakt via kontaktformuläret eller ring 070-391 64 38.