Farma och Niab

Farma G2 vagnar T16 4WD 

T16 4WD har en hydraulisk drivning med två driftlägen - fram och back. Kraften i vagnens 4WD är en av marknadens bästa. Drivningen är ställbar i hastighetsområdet 0-4 km/h. 

Den hydrauliska fällbara grinden ökar åtkomligheten för kranen och bidrar till bättre sikt. Vagnen är utrustad med dubbla vagnsstyrningscylindrar för en jämnstark vridkraft på dragstången. Skogsvagnen har en hög markfrigång och är utrustad med 600/50x22.5 Trac däck. Vagnen är standardutrustad med trumbroms på 4 hjul. Dold slangdragning samt integrerade bakljus i chassit ger bra skydd åt utsatta detaljer i skogsarbetet. 

T16 4WD är en professionell skogsvagn försedd med en rad detaljer för din bekvämlighet. Hydrauliskt förskjuten boggi är standard. Boggin går att förskjuta med 80 cm som ger snabb anpassning för optimal balans vid olika virkeslängder samt att det ger andra fördelar exempelvis vid besvärliga förhållanden. 

Farma G2 vagnar T12 

Standardutrustningsnivån är hög. 

Skillnaderna mellan vagnsmodellerna ligger i den mängd av timmer vagnen är tänkt att hantera. T12 G2 har ett tjockare gods i centralröret vilket medför bättre möjligheter att stå emot de krafter som våra kranar med större lyftmoment ger. T12 G2 är försedd med förlängningsstakar. Vagnen går att specialutrusta utifrån en rad tillvalsmöjligheter redan från fabrik.


T10 G2 går att kombinera med C 7,0 samt C 6,3 m kran. T12 G2 kan även utrustas med C 8,5 m kranen med dubbelt utskjut om så önskas för ett ekipage lite utöver det vanliga.

Farma CT 7,0 - 12

7,0 kran, 12 tons vagn. Huggarvagnen konstruerad för tuffare tag. Utomordentlig framkomlighet främst genom placering av ramstyrningens länkpunkt bakom grinden, placeras rätt i förhållande till traktorn och med utnyttjande av ramstyrningen spårar vagnen i alla situationer. Vår 12 tons vagn är utrustad med 500/50-17 däck, en kraftfullare boogie samt bredare grind och stakar. Vagnen är försedd men en FARMA C 7,0. En av marknadens mest genomtänkta och prisvärda kranar. Kranen har en räckvidd på 7,0 m med enkelutskjut. Lyftkraften och rörelsegeometrin är utöver det vanliga. Den tilltalande designen tillsammans med materialvalet ger en låg egenvikt. 
För ytterligare information om vagnens utrustning samt möjligheter till extra utrustning se rubriken "Utrustning". De flesta vagnar går att kombinera med andra kranalternativ än de som omnämns här. Se matris under teknisk data för information. 

Farma CT 6,3 - 9

FARMA skogsvagn T9 är sedan några år tillbaka den vagnsmodell vi säljer mest av. En mycket stark och uppskattad vagn med en ramstyrning som är vida omtalad då den levererar vad den lovar. Ramstyrningen innebär att vagnen blir väsentligt smidigare i skogen. Dessutom minskas risken för körskador på växande skog. Vagnen är försedd med avtagbart trepunktsstativ med teleskopstödben som gör kranen enkel att lyfta av vagnen för montering på traktorns trepunktslyft vid behov av detta.


Vagnen kan förses med C 5,3 G2 kran eller C 6,3 G2 kran. Båda kranarna tillhört vårt framgångsrika Generation 2 program och är försedda med länkled för bästa rörelse och lyftförmåga. C 6,3 G2 är försedd med utskjut för de gånger då du vill nå lite längre.

Farma CT 5,1 - 9

5,1 m kran, 9 tons vagn. Huggarvagn konstruerad för ökad framkomlighet, placeringen av ramstyrningens länkpunkt bakom grinden medför ökad följsamhet, placeras boggin rätt i förhållande till traktorn samt vid utnyttjande av ramstyrningen spårar vagnen alltid traktorn. Griplastaren är monterad på en avlyftbar 3-punktsram med teleskopiska stödben. Räckvidd 5,1 m, läggs ramstyrningen ut nås nära 5,9 m, vid fullt utlägg lyfts 450 kg exkl. grip och rotator. Lastaren är förberedd för vinschmontage.

Farma CT 4,6 - 7D

4,6 m kran, 7 tons vagn. En lättare huggarvagn konstruerad för dig som plockar vindfällen och hanterar ved. Vagnen är utrustad med ramstyrning och hydrauliska stödben. Lastarens räckvidd är 4,6 m, vid fullt utlägg lyfter den 475 kg. exkl. grip och rotator Lastaren är förberedd för vinschmontage. Kranen finns att få i två versioner med enkel (S) eller dubbla kolvar på vridhuset (D). På denna modell har vagnen försetts med hjul 400/60 15,5 14PR. 

 

För ytterligare information om vagnens utrustning samt möjligheter till extra utrustning se rubriken ”Utrustning”. De flesta vagnar går att kombinera med andra kranalternativ än de som omnämns här. Se matris under teknisk data för information.

NIAB 5-15 B

Traktorprocessorn NIAB 5 – 15 B är en komplett lösning för dig som skogsbrukare. Du höjer din kapacitet och ökar skogsproduktionen tack vare minskade stickvägsförluster och rätt trädval. Du får också bort de farligaste och tyngsta arbetsmomenten till en rimlig investeringskostnad. 

 Träden fälls manuellt och vinschas in till processorn. De hanteras, kvistas och kapas upp i längder för att slutligen sorteras i olika högar med hjälp av processorn.

  NIAB är lättskött, driftsäker och servicevänlig. Den tål rejäla tag och klarar allt från första gallringen till slutavverkning upp till virkesdimensioner på 50 cm.

 NIAB kan enkelt kopplas till i princip vilken jordbrukstraktor som helst. Processorn har ett eget hydraulsystem som drivs av en kraftig pump med växellåda som ansluts direkt på traktorns kraftuttag.

NIAB 5-15 C

Traktorprocessorn NIAB 5 – 15 C är en komplett lösning för dig som skogsbrukare. Du höjer din kapacitet och ökar skogsproduktionen tack vare minskade stickvägsförluster och rätt trädval. Du får också bort de farligaste och tyngsta arbetsmomenten till en rimlig investeringskostnad.

 Träden fälls manuellt och vinschas in till processorn. De hanteras, kvistas och kapas upp i längder för att slutligen sorteras i olika högar med hjälp av processorn.

 NIAB är lättskött, driftsäker och servicevänlig. Den tål rejäla tag och klarar allt från första gallringen till slutavverkning upp till virkesdimensioner på 50 cm

 NIAB kan enkelt kopplas till i princip vilken jordbrukstraktor som helst. Processorn har ett eget hydraulsystem som drivs av en kraftig pump med växellåda som ansluts direkt på traktorns kraftuttag

Farma G2 vagnar T14 4WD 

Standardutrustningsnivån är hög. T14 4WD har en hydraulisk drivning som standard och är utrustad med 500/55x17 Trac däck samt skivbroms på två hjul. Fyra bankar varav två är flyttbara. Dubbla vagnsstyrningscylindrar ger jämnstark vridkraft på dragstången. Den hydrauliskt fällbara grinden ökar åtkomligheten för kranen och bidrar till bättre sikt. Den dolda slangdragningen samt de integrerade bakljusen i chassit ger bra skydd åt utsatta detaljer i skogsarbetet. 

T14 4WD har en hydraulisk drivning som standard med två driftlägen - fram och back. Kraften i vagnens 4WD är en av marknadens bästa. Drivningen har du stor nytta av vid besvärliga körförhållanden i marker med svag bärighet och kuperade områden. Nyttan visar sig också vid avlastning vid avlägg genom att du gör kortare förflyttningar mellan olika sortiment utan att behöva använda mer än vagnens drivning.

farma G2 t10 Klicka på bilden för att ladda hem broschyr

Farma G2 vagnar T10

T10 G2 går att kombinera med C 7,0 samt C 6,3 m kran. T12 G2 kan även utrustas med C 8,5 m kranen med dubbelt utskjut om så önskas för ett ekipage lite utöver det vanliga. 

Farma CT 8,5 - 12 4 WD

Vår drivna och välutrustade drivvagn är en smidig vagn med låg tyngdpunkt för bästa framkomlighet. Vagnen är standardutrustad med skivbroms på två hjul samt en unik hydraulförskjutning av boggin.Vagnen kan beställas med en C 8,5 kran från vår nya Generation 2 serie. C 8,5 har ett länksystem för optimering av kranens rörelser samt dess lyftkapacitet. C 8,5 är utrustad med dubbelteleskop med en utskjutslängd på 3 m.

Hydraulpaketet är standardutrustat med el on-off för grip, utskjut, stödben samt drivning. Detta medför ett viktmässigt lätt (10,5 kg) hydraulpaket som bidrar till vagnens smidighet. Vi kan erbjuda olika system för att styra kran och vagn. Bland annat kan vi erbjuda proportionalstyrning med eller utan radio samt hydraulservoventil med el on/off, båda styrda via joystick.


Farma CT 6,3 - 10

Vår 10-tonsvagn bygger på samma grund som vår succévagn på 9 ton med bästa följsamhet tack vare placeringen av ramstyrningen bakom grind. Vår 10 tons vagn är tillskillnad mot 9 tons vagnen utrustad med 500 - hjul, en kraftfullare boogie samt bredare grind och stakar. Vagnen på bild utrustad med vår nya kran C 6.3 med utskjut på 1.1 m och ett länksystem mellan lyftarm/vipparm för bästa geometri på kranens rörelser. Teleskopcy lindern är placerad invändigt väl skyddad ifrån slag och repor i kolvstång. Vid fullt utlägg lyfter den 440 kg exklusive grip och rotator. Ett ekipage som kan specialutrustas för just dina behov. Kranen kan enkelt tas av från vagnen för konvertering i traktorns trepunktsfäste.

 

För ytterligare information om vagnens utrustning samt möjligheter till extra utrustning se rubriken "Utrustning". De flesta vagnar går att kombinera med andra kranalternativ än de som omnämns här. Se matris under teknisk data för information. 

Farma CT 5,3 - 9

Låt oss stolt få presentera en av våra nya kranar i FARMA Generation 2 programmet, C 5,3. Kranen är konstruerad med länksystem mellan lyftarm-/vipparm för att ge kranens rörelser den mest optimala geometrin samtidigt som lyftkapaciteten ökas. Vid fullt utlägg lyfter den 565 kg exklusive grip och rotator. Valet av material i kranen gör den lätt, smidig och stark. Vår 9-tonsvagn är en unikt följsam vagn på grund av ramstyrningens konstruktion med styrningens ledpunkt bakom grinden. Tack vare konstruktionen är det en stabil och pålitlig vagn med mindre benägenhet att tippa. Kranen är monterad på en trepunktsram som är avsedd för traktormontering vilket medför ett bredare användningsområdet. Denna 9-tonsvagn är vår mest sålda vagnsmodell.

Farma CT 5,1 - 8

FARMA skogsvagn CT 5,1-8 är en verklig storsäljare, utan tvekan vår mest sålda. Vagnen går även att få med C 5,3 G2 kranen. Skillnaden mellan kranarna består inte bara i räck-vidden. G2 kranen C 5,3, ger dig ett helt nytt rörelsemönster. C 5,3 G2 är en modernare kran med bland annat länkled för optimalt rörelseschema respektive lyftkraft. Du kan jämföra kranarnas specifikationer längre bak i broschyren. Därefter är valet ditt mellan en klassiker eller en ny Generation 2 kranar. Antalet sålda vagnar visar på att det är en modell som passat och passar väldigt många självverksamma skogsägare. Kanske även dig. En riktig klassiker lämnar man inte lättvindigt!


FARMA skogsvagnen CT 5,1-8 är standardutrustad med hydrauliska lavettstödben, 3 bankar och hjulutrustning 400/60 15,5. Som framgår av bilden är stödbenen väl skyddade framför grinden i uppfällt läge. 

Farma CT 3,8 - 6

Nyhet - Nu med nytt vridhus - Marknadens starkaste i sin klass!


FARMA presenterar stolt ett helt nytt starkare vridhus, Vridhus 5, anpassat för våra kranstorlekar C 3,5/ C 3,8 samt C 4,2. Ett professionellt vridhus i samma populära design som Vridhus 16. Svängmomentet har i vridhus 5 stärkts med 84 % i jämförelse med dess föregångare. Vridhus 5 har en svängkraft på upp till 4,6 kNm vid 160 bar. 


Vår 6-tons skogsvagn med FARMA 3,8 m G2 kran. T6 är en kompakt modern skogsvagn med en stark G2 kran vars räckvidd gör att du enkelt kan plocka virke bakom och runt vagnen. Modellen är tänkt som en "vedvagn" att användas vid enklare behov i skogsarbetet. Olika utrustningsalternativ ökar användningsområdena.


C 3,8 G2 är en modern kran med länkled för bästa rörelse och lyftförmåga.