Stolpejakt i Ringsaker 2021

Stolpejakt i Ringsaker 2021

Det blir stolpejakt i år også, til tross for at situasjonen er spesiell i landet vårt. I år blir det stolper å finne i Moelv, Brumunddal og på Sjusjøen.


Stolpejakta starter 24. april kl. 06.00 i byene, og på Sjusjøen er det klart fra 18. juni.

Stolpejakten på Sjusjøen avsluttes 20. oktober, mens stolpejakten i Brumunddal og Moelv varer til 1. november 23:59.

Gratis og populært

Stolpejakten i Ringsaker er et gratis trimtilbud, og er et samarbeid mellom Ringsaker orienteringsklubb og Ringsaker kommune.

– Det er sjuende året i år, og deltakelsen har vært sterkt økende. Fra den spede begynnelsen med 160 deltakere i 2015, var vi oppe i 7.700 i fjor.

Korona-tilpasninger

På grunn av smittefare er det gjort noen praktiske endringer. Stifteklemmene er fjernet fra stolpene, for å unngå smitte.

– Vi anbefaler å laste ned appen «Stolpejakten.no». Stolpene registres da uten at en trenger å berøre stolpen. Det er også mulig å skrive ned bokstavkodene på hver stolpe og levere kartbrosjyren med bokstavene notert på. Husk egen blyant/ penn på turen.

Det er ditt ansvar å følge myndighetenes smitteråd. Husk å holde avstand til andre også når du har pause. Unngå å gå mange sammen. Unngå å ta på stolpene. Har du forkjølelsessymptomer eller er smittet av covid-19 skal du holde deg hjemme.

Kartbrosjyre kan fås i sportsforretningene, bensinstasjoner og noen butikker. I tillegg blir det lagt ut brosjyrer utenfor kommunens bibliotek, servicesentrene og på turistkontoret i Brumunddal.

Ellers kan kartene hentes på Stolpejakten.no og skrives ut. I dagens situasjon anbefaler vi at dere gjør det.

God tur.

19.04.2021 21:10