Ota yhteyttä niin jutellaan

Mistä aloitan?

Ainutlaatusia koruja teetättäessä ensimmäinen askel on luonnollisesi ottaa minuun yhteyttä ja kertoa ideasta ja toiveista täysin omalla tyylillä ja kaikessa rauhassa.

Idea korusta voi olla hyvinkin yleismaallinen. Jokin hallitseva muoto, mielikuva, himoittu jalokivi tai mitä tahansa muuta. Keskustelun avulla saan kyllä epämääräisimmästäkin ajatuksesta aikaiseksi selkeän kuvan ja unohtumattoman kauniin korun.

Yhteyttä saa ottaa aina ja kaikissa kysymyksissä. Kysyminen ei maksa yhtikäs mitään, ei velvoita mihinkään eikä ainakaan toivonmukaan lisää epätietoisuutta. Savolainen ei aina voi mennä vastuuseen puheidensa selkeydestä.

Yhteyttä voi ottaa puhelimella, sähköpostilla, facebookin kautta tai vetäistä hihasta jos näkee ukkelin paahtavan tukka putkella pitkin kyliä.

Mitä se maksaa?

Yllättävän vähän!

Useasti törmään ennakkoluuloon, että korujen teetättäminen käsityönä on poskettoman kallista ja soveltuu vain rikkaammalle väestölle. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa!

Tilattaessa korua suoraan tekijältä jää yhtälöstä pois niinkutsuttuja välikäsiä. Pahimmillaan koruliikkeiden hankintaketju on seuraava:

  • Palkkatöissä oleva kultaseppä toisella puolella maailmaa
  • Kultasepän palkannut yritys
  • Korun maahantuoja
  • Korutukkuri
  • Koruliike

Kun korun hinta tuplautuu jokaisen pisteen kohdalla on lopputuloksena moninverroin lähtötilannetta arvokkaampi tuote.

Suoraan tekijältä tilattaessa on vain kaksi osapuolta: Tekijä ja tilaaja. Näinollen korun hinta ei nouse turhien välikäsien takia. Tästä johtuen suomalainen käsityö voi monessa tapauksessa olla täysin samanhintaista tai jopa halvempaa kuin tusinatuotteena korukaupasta ostettu tuote.

Paljonko aikaa tarvitaan?

Luonnollisesti suunniteltaessa teosta, jota ei ole valmiiksi olemassa ja jonka ulkomuodosta ei olla vielä täysin varmoja kannattaa olla yhteydessä mahdollisimman pian. Tämä korostuu erityisesti vihkisormuksia tai merkkipäivän lahjoja tilatessa.

Vähimmillään aikaa tulisi varata kuukausi. Kuukaudessa koru ehditään yhdessä suunnitella kaikessa rauhassa ja valmistuksellekin jää vielä hyvin aikaa.

Jos kiire ehtii yllättää ja tilattavasta korusta on jo melko selkeä näkemys voi tarvittaessa ajaksi riittää myös pari viikkoa. Jätän vain nukkumisen pois..