YRITYS QVISTEN

Rakas työ, rakkaat puutarhat ja asiakkaat                 

"Olen aina ollut luonnosta innostunut ja kasvien innostus ei vähentynyt hor­to­no­mio­pis­ke­lui­den jälkeen vaan toisin päin. Kuin 10 vuotta täyttyi alalla, päätin vihdoin ryhtyä yrittäjäksi alkukesällä 2021. Yritys lähti käytiin uusilla asiakkailla ja vanhoilla tutuilla josta olen erittäin kiitollinen. 

Qvisten on minun, Alma Engbergin,  toiminimiyritys. Olen maisemasuunnitelija, hortonomi, valmistuin keväällä v. 2015 Raaseporin AMK Noviasta. Olen oppinut alalta kaiken alusta asti viherrrakentamisen  harjoittelijasta työnjohtoon. Tein kouluaikoihin monet vuodet viherrakentamista ja hoitotyötä. Se antoi minulle reilusti kokemusta käytännön asioista ja kun etenin työnjohtajaksi opin taas asiat toiselta näkökulmasta. Opin hahmottamaan kokonaisuudet, ja yhdistämään pihan tarpeet, mahdollisuudet ja asiakkaan toiveet. Suunnittelua opin pikkuhiljaa koulussa ja työpaikassa, viimeiset 2 vuotta toimin insinööri- ja konsulttiyritys WSP:n palveluksessa maisema-arkkitehtiosastolla mai­se­ma­suun­nit­te­li­ja­na suunnittelemassa julkisia puistoja, katuympäristöja sekä päiväkoti- ja koulupihoja huippuosaajien kanssa. Se opetti minulle tarkkuutta, projektiymmärrystä ja haasteiden ratkomista. Julkisten että puolijulkisten leikkipaikkojen suunnittelu oli laaja osa minun työtä siellä. 

Käyttäjien huomioimista ja puutarhan suunnitteleminen sen käytön ympärille on helppohoitoisuuden lisäksi pihan A ja O. Nykyään ympäristöpsykologia, puutarha ja kasvit ovat oma intohimoni. Puutarhassa oleminen ja  oman kädenjäljen näkeminen on melkoinen addiktio!  

Kalenteri on melko täynnä jo, kukoistavalla ja kiireisellä alalla, omaksi ilokseni. Suunnitelmia on tehty, pihoja hoidettu ja asiakkaiden kanssa asioita sovittu. Ilolla otetaan uusia tilauksia kuitenkin vastaan ja aina löytyy ensi vuotta. Syksyisin ja talvisin on paras aika suunnitella  seuraava vuotta ja piirtää uusia suunnitelmia. Mittaamista varten on kuitenkin hyvä sopia suunnittelusta ennen lumen tuloa (jos on luminen talvi, nykyään ei voi tietää). "

- Alma Engberg, omistaja