Mitä on alkalinen vesi?

Alkalinen eli emäksinen vesi:

Ionisaattorimme ensin puhdistavat hanavedestä pois epäpuhtaudet käyttämällä tehokkaita Ultra Water suodattimia. Sen jälkeen vesi ohjautuu elektrolyysiprosessiin, joka jakaa veden happamaan ja alkaliseen osaan.

Prosessin tuloksena juomavetesi on puhdasta, tehokkaasti imeytyvää, emäksistä vettä, joka sisältää runsaasti terveyttäsi tukevia antioksidantteja. Sivutuotteena tuleva hapan vesi on käytettävissä ulkoisesti esimerkiksi ihon hoitoon, kodin pintojen puhdistukseen ja anti-bakteerisena vetenä vaikka käsien pesuun.

Mielestämme kaikkien pitäisi juoda alkalista, antioksidanttista vettä. Miksi? Kehossamme on vettä noin 70 %, joten hyvä nesteytys korkealaatuisella vedellä on avain parempaan vointiin!

Happamuus, alkalisuus/emäksisyys ja ORP?

Useimmat meistä tietävät jo, että nykyään kehomme on liian hapan ja happamassa kehossa on ideaalinen ympäristö sairauksien kehittymiselle, koska hapan ympäristö on oksidatiivinen. Alkalisempi tila kehossa on parempi terveyttämme ajatellen. Stressi, saasteet, haitalliset elämäntavat, lihan ja prosessoitujen ruokien syönti lisäävät happamuutta. Vastaavasti sopiva liikunta, puhdas ilma, kasvisten syönti vievät elimistöä takaisin toivottuun alkaliseen tilaan. Onko muita keinoja, jotka auttavat paremman pH-tasapainon säilyttämisessä?

Miljoonat ihmiset ympäri maailmaa juovat ionisoitua vettä ylläpitääkseen kehon parempaa pH-tasapainoa.

pH taulukko

pH taulukko 0-14 kertoo aineen happamuudesta ja alkalisuudesta (emäksisyys). Taulukko on logaritminen, joten esimerkiksi pH 7 on kymmenen kertaa alkalisempi kuin pH 6 ja sata kertaa alkalisempi kuin pH 5.

Elimistön nesteiden pH ja veren pH on hyvä erottaa toisistaan. Veren pH:n vaihteluväli on hyvin kapea ja sen vuoksi on hyvä tarkentaa muutamia asioita kehon pH:sta. Veren optimaalinen pH on 7.365 ja ideaalinen vaihteluväli on 7.3 – 7.4. Mikäli veren pH on alle 7 tai yli 7.8 ei elimistö pysty pitämään elämää yllä. Tämä voi vaikuttaa kapealta vaihtelulta, mutta jo 0.3 yksikön muutos tarkoittaa H+ ionien kaksinkertaistumista eli happamuuden kaksinkertaistumista. Kehossamme eri nesteillä on oma terve pH. Esimerkkinä vatsahappo on noin pH 2, kun taas aamuvirtsan happamuus olisi hyvä olla pH 6.8-7.2

ORP-arvo?

Mikäli olet tutustunut jo alkalisen veden saloihin, olet varmasti törmännyt muutamiin termeihin. ORP (Oxidation Reduction Potential) mittaus kertoo nesteen sähköisen jännitteen eli elektronien siirtymistä kemiallisten aineiden välillä. Mikäli mitattu arvo on suurempi kuin 0, esim. +100, on kyseessä hapan neste, oksidatiivinen, rappeuttava. Mikäli mittausarvo on negatiivinen, esim. -100, silloin on kyseessä alkalinen neste, joka vähentää happamuutta, luovuttaa energiaa ja neutraloi vapaita radikaaleja, hidastaa rappeutumista. Oksidaatiota voi nähdä joka puolella: raudan ruostuminen, hedelmän tummuminen, maatuminen jne. Reduktio on puolestaan elektronien luovuttamista, joka hidastaa oksidaatiota.

Negatiivinen ORP = Positiivinen asia terveydellesi!

Korkea negatiivinen ORP arvo tarkoittaa veden tehokasta ominaisuutta neutraloida oksidatiivisuutta ja hidastaa rappeutumista. Suurin osa ravinnosta, jota käytämme on positiivisesti latautunutta. Esimerkiksi alkoholi, hiilihapotetut juomat, liha ja prosessoidut ruuat. Esimerkiksi tuoremehu: kun puristamme sen suoraan tuoreesta appelsiinista ORP on noin -100mV - -200mV. Valmiit prosessoidut tuoremehut ovat yleensä noin +200mV.

Ionisoidun veden juominen on terveydellisesti hyödyllisempää kehollesi kuin tuoremehun juominen!

Tyypillinen ORP arvo vedessä?

ORP arvo vaihtelee riippuen käsiteltävän veden lähtöarvosta, ollen yleensä -200mV ja -500mV välillä.

Vaikka WHO ei ole asettanut standardia ORP: lle juomavedessä, vettä, jonka ORP on alle -550mV pidetään liian vahvana ihmiskeholle, eikä suositella käytettäväksi juomavetenä. Juomavedeksi liian vahvan ORP:n omaavalla vedellä puolestaan on muita hyödyllisiä ominaisuuksia. Lue niistä lisää täältä

Lisätty ostoskoriin