Grindex slurrypumpar används när du behöver pumpa extremt slitande partiklar i storlek upp till 50 mm. Länspumparna är konstruerade för kontinuerlig, oövervakad drift och kan utrustas med elektronisk motorövervakning, kylkåpa för torruppställning mm.

Typiska användningsområden är kol- och malmgruvor, muddring, rengöring av sedimentdammar, Bentonit- och koltvättvatten o.s.v.Grindex Inox rostfria läns- och slampumpar används när du behöver pumpa korrosiv media med pH-värden mellan 2-10. Pumparna är konstruerade för kontinuerlig, oövervakad drift och klarar att gå torrt utan att skadas tack vare elektronisk motorövervakning och Grindex välkända luftventil.

Inoxpumparna är avsedda att användas i extremt krävande miljöer som snabbt kan förstöra en konventionell pump, t ex gruvor, processindusti, fiskuppfödning och hamnar.Grindex länspumpar används när du behöver pumpa smutsigt vatten i stora mängder eller till höga höjder och dom klarar slitande partiklar i storlek upp till 12 mm beroende på modell. Pumparna är konstruerade för kontinuerlig, oövervakad drift och klarar att gå torrt utan att skadas tack vare elektronisk motorövervakning och Grindex välkända luftventil.Grindex Primo är en serie små, praktiska och prisvärda pumpar, två dräneringspumpar och två slampumpar. Primopumparna är idealiska för bygg-, industriella- och kommunala applikationer. Den kompakta designen gör att de passar utmärkt i applikationer där vikt och storlek är av betydelse.Grindex slampumpar används när du behöver pumpa lera och slam i alla dess former, men även lättare slurry. Dom pumpar inte lika mycket som en länspump, men klarar istället slitande partiklar i storlek upp till 80 mm beroende på modell. Pumparna är konstruerade för kontinuerlig, oövervakad drift och klarar att gå torrt utan att skadas tack vare elektronisk motorövervakning och Grindex välkända luftventil.