Om våre produkt

Har litt produkt beskrivelser her, som er hentet fra BRIGITTE GRADE sin nye hjemmeside.

De beste resultat ved bruk - oppstart får du med kurs. Desverre er det lite fysiske kurs i desse korona tider.... Men det et er uendelige mulgheter med powertex. - og mange leiter etter nye hobbyer. Men her omtaler vi litt av muligheter med de ulike produktene til Powertex.

Powertex Universalmedium er hovedproduktet til powertex

Universalmediumet er et vannbasert miljøvenlig medium, og er basis for å lage lufttørkende leire. Powertex universalmedium kan brukes med alle de andre Powertex Produktene så som, Stone art, easy 3dflex, easy structurpasta, rusty powder, Powerwax/coldwax, 3dsand, pigmenter, bister og liqudepower. 

Universalmedium fungerer også som lim, det er fri for giftstoffer og VOC,

Universalmedium kommer i 10 farger pluss transparang, de 10 fargene er i utgansgpunktet vannbestandige.

Den tranparange er ikke det. Universalmedum kan brukes på alle absorberende flater så som tekstil,  lerret, skifer/stein,tre,  papp/papir, skin/lær mm. 

DET HEFTER IKKE PÅ PLAST

Alle våre produkter er lufttørkende, det trengst ingen ovn for å brenne leiren

STONE ART 

Stone Art er et pulver med en veldig spesifikk og unik komposisjon. Du kan bruke den på forskjellige måter. En kan lage selvherdende leire, med å blande Stone art og universalmediumet. Da får du lufttørkende leire. 

Stone Art leiren brukes i skulpturer, på mixed media bilder og den kan brukes sammen med silikonformer til å lage egne unike figurer. I mixed media blir den også brukt tørr sammen med universalmediumet, såkalla tørrteknikk - og en får stein effekt.  

Flere muligheter med stone art


LIQUIDPOWER; 

Dette er et  høypigmentert flytende pigment til bruk i mixed media kunst. Den kommer i 8 nydelige klare farger som kan blandes med hverandre.

Den trenger et bindemiddel og skal jobbes vått i vått.

Er vannbasert og UV bestandig, inneholder ingen VOC

Liquidpower har vi i 8 nydelige flytende farger. Bister

Vi har dei i 7 farger, Den brune som også kalles patina er UV bestandig. De andre fargene er ikke det. 

Bør derfor ferniseres, bisterd jobbes også vått i vått. 

Sammen med universalmedium vil den gi nydelige krakeleringer. 


RUST PULVER

Perfekt når du elsker de varme og naturlige fargene på rust. Rust pulveret er laget av jernbrikke, og er et fint metalpulver som lager flotte effekter av rust i dine mixed media kunstverk. Dette bidrar med de mest naturlige og varierte rusttonene som er mulig, identiske med de som ruster naturlig gir oss.

Tips for flotte resultat. 

Bruk lyse Powertex-universalmedium farger. Dekk objektet med et lag med Powertex,  og la det tørke. Lag en blanding med: Powertex, en klype 3D Sand, mellom 10 og 25% rusten pulver - (bland dette til en muse grå farge i en liten boks ), ta deretter noen dråper husholdnings  eddik og litt vann oppi. Påfør pastaen med en pensel/ eller kniv på ønsket område. For ulike effekter videre, dryss litt tørr rust pulver på plandingn når den fortsatt er våt- Spray masse edikk blandet med vann på... La det tørke over natten. Det fullstendige resultatet er synlig neste dag.

Vi selger dei i 2 størrelser! EASY STRUKTURPASTA 

Denne pastaen er klar til bruk, er vannfast og kan brukes til all din mixed media kunst inne som ute. Pastaen kan blandes med universalmedium, og den kan blandes med 3Dsand. For å endre farge på den, kan den blandes med både liquidepower, bister og tørre powercolor/ rustpulver.

Den kan også blandes med acrylmaling.

Den er en ypperlig lim brukt sammen med easycoat mat eller easycoat glossy.Silikon former

Bruk Stone Art leire, kna den fast og fin. Nok til at den ikke hefter seg på hendene dine.. Lag en ball og senk ned i formen.  Fjern overflødig. For å skape mer grovere effekt, legg til litt 3DSand til stone Art leire, dryss litt sand inn i formen eller rull deigballen gjennom 3DSand før du skyver den inn i formen. Fordelen med denne teknikken er at modelleringen tørker mye raskere.

Pallettkniver og gode pensler finnes i utvalget vårt. 

Litt om de ulike muligheter med produktene til powertex

Powercolor og Colortrix er fantastiske tørrpigmenter

Vi har powercolor i 20 ulike fargerde i 40 ml. bokser. og Colortrix kommer i 9 farger.

Desse pigmentene egner seg til tørr teknikk maling like bra som til Busjeteknikk.  De er drøye og av meget god kvalitet, og passer til bruk i all mixed media kunst.  Colortrix har nydleige pigmenter med ulike skimmer, se bildene av fargene under.  

 

Tørr pigmentene kan også sette farge på den transperange powertexen og mer. 

Powercolor og Colortricx fargene kan lage flotte farger på Powertex Transparent.

Oppløs pigmentkrukken i litt lunkent vann og hell den i powertex flasken for å lage din favorittfarge.  ca1 boks pr liter universal medium .

For en pastellfarger bruker du den kvite eller Ivory Powertex som basisfarge og Powercolor etter eget valg. 

For å lage andre nye metalliske farge blander en  powercolor med colortricx, gjør dine egn tester å oppdag alle flotte kombinasjoner som finnes.

Farge palletten til Powercolor

Desse kan også blandes med tørrteknikk i stone art og med lakk - og mye mer.

BRUSJING 

Tørk av overflødig lakk og farge på børsten på en klut /papirhåndkle. Børste med flaten ned, lett, det må være nesten tørt på penselen for å starte arbeidet. Start med å bruke de mørkeste fargen og avslutt med den letteste fargen.

 


Easy 3dflex - Det er dette som skaper flotte krakeleringer

Dette hvite pulveret er ren kunstners kvalitet for å krakelere malerier og skulpturer og skape tykke strukturer.

Der er et organisk pulver som blandes med universalmedum til bruk i mixed media bilder og skulpturer. 

Det kan også lages leire av denne kombinasjonen produkter.  

Easy 3dflex brukes også i sammen med både bister og liquidepower. - Varme og eller SOL eller en heatingtool/føner hjelper prosessen i gang. Powerwax er en kaldvoks som er vannbasert og kan blandes med de aller fleste av Powertex produktene, den kan også blandes med acrylmaling.

Powerwax treng et bindemidel så som, universalmedium, easystructurpasta, acrylmaling, easy varnish eller easycoat mat eller glossy. Den er fin å blande med tørr pigmenter som powercolor og colortrix. 

Powerwax er melkehvit når du legger den på MEN tørker gjennomskinnelig.

Kan brukes på alle absorberende underlag, i dine bilder, på statuer som overflatebehandling og på tremøbler eller lær/skin. Blandingsforhold til bindemiddel er vanligvis ca 50-50

Når voksen er herdet kan du brukke en ren fille som ikke loer å polere, det vi kaller buffe den opp. Dette vil di en mer skinnende effekt. Ellers gir voksen et matt uttrykk. Smeltingspunkt i ren tilstand er ca 40 grader C

Inneholder ingen VOC giftstoffer


3Dsand er en fin støvlignende sand som lett absorberer fuktighet, den er ypperlig å lage pasta med Flott i all typer mixed media kunst.

Bland alltid 3D-sand med et medium som powertex eller med et akrylbindemiddel. Bruk denne blandingen på lerretet med palett kniv - pensel. For en ekstra matt effekt, dryss sanden over toppen og fjern overflødig når alt er tørt. I tillegg kan Powertex universal medium males utover og dryss 3DSand direkte inn i den våte universalmediumet. . For å få en "tyngre struktur" bland 3D-sanden med Easy-struktur pasta.  Legge også sand inn for raskere tørke, bruker en sand med Easy3DFlex, får du færre sprekker. Bruken sikrer et matt utseende til arbeidene dine.

3D BALLER og fremgangsmåter for bra resulta

Fordel Powertex universalmedium på lerret eller det du vil feste sandballer på. Bruk palett kniv- slikkepott. Kan Tilsett alle typer materialer (sand, pasta, pulver, pigmenter, bistre, etc.) for å fremheve strukturen og fargen i en sammensetning. Sand ballene kommer i den siste fasen. Når du vil bruke alle størrelsene i 3dballs og sand på et lerret, må du starte med å spre de største 3Dballs først, i det våte powertex mediumet. Spray forskjellige farger av bister eller Liquidpower på toppen. Resultatet er fantastisk.

3DBALLS er små kuler som kommer i ulike størrelser og gir flotte effekter i mixed media kunst.

Vi har prøve pakker med ein fin mix av alle størrelser i netthandelen.SJABLONGENE TIL POWERTEX 

Vi har et rikt utvalg av sjablonger med tekst og motiver- desse er i sterk polyester og brukes om og om igjen. Må vaskes.. Sjablongen er en utskriftsteknikk som gjør det mulig å reprodusere et identisk mønster for å dekorere vegger, møbler, malerier, stoffer, etc. Bruk den på forskjellige overflater som papir, papp, tre, betong, tekstil, lerret og Powertex kreasjoner.

MATERIALE SOM BØR BRUKES, Strukturpasta med sand og universalmedium- strykes på med spartell/kniv.- Svamp med akryl-powertex - flytende eller tørre pigment. Unngå drypping under sjablongen.


ARA AKRYL HAR VI I NETTHANDELEN 

Ara Inneholder de fineste ingredienser, inkludert pigmenter og er ikke gulnende.

Pigmentene som brukes i malingen kommer fra Old Hollands pigmentfabrikk, og er laget etter deres egne oppskrifter for å holde høyest kvalitet.   Ara akrylmaling fester godt på ulike underlag, og kan like gjerne brukes til veggmaleri som på lerret. Hos oss er det kun salg av dei i 250 ml. Foruten og A1 Titanium kvit  og Zink white Transparang 500 ml A2 som vi selger også i 500 ml

 

Powerprint medium og print bilder til overføring.

Flotte motiv i salg  se utvalget i A4 - A3  nettbutikken vår. -

Fremgangsmåten for perfekt resultat krever endel opplæring og trening.

Brigitte Grade har en flott og presentasjon på You tube og på hjemmesiden sin. 

UTSTYR TIL SKULPTURER - SOKLER - GIPSHODE - TEKSTILER OG MYE MER.

Vi har alle typer sokler - gipshoder og isopor og streng figurer til å lage de flotteste skulpturene. I tillegg er vi opptatt av gjenbruk og miljøet. Så her er mange tips og ideer. 

Vi har pakke tilbud og beskrivelser på flere modeller.