Powertex Universalmedium

er hovedproduktet til Powertex, den benyttes til det aller meste. 

Powertex er mye mer enn en tekstilherder. Det er et universelt vannbasert medium som er svært anvendelig for bruk i kunstverk, skulpturer, malerier og dekorasjoner. Du kan bruke den på alle absorberende materialer som: tekstil, papir, papp, plysj, lær, glassfiber. Bruk helst naturlige materialer. Powertex fester seg på alle materialer unntatt plast. Du kan også kombinere Powertex med Stockinette, Powercotton, Papierdécoration, 3d sand- sandvaller, Stone Art, Easy3Dflex, og det er et perfekt tilsetningsstoff for alle dine blandede medieteknikker.

På "no time" kan du lage et bilde, strukturer, malerier eller et dekorativt objekt. Hvordan brukes powertex; Rist alltid Powertex godt før bruk. (fungerer bedre ved romtemperatur enn kald).

Powertex tørker raskt og påvirkes av utetemperatur og fuktighet. Derfor kan du forkorte tørketiden betydelig med en hårføner. Etter herding vil du bli overrasket over din egen skapelse. Bruk av hansker er alltid mulig, men ikke nødvendig. Powertex fester seg på alle materialer unntatt plast. Beskytt derfor alltid arbeidsplassen din med plast. Du kan jobbe med alle slags materialer som glass, jern, steiner, betong, lerret, papp, gips, keramikk osv. For herding, bruk helst naturlige absorberende materialer og stoffer. Vil du lage en selvherdende leire? Bland Powertex med Stone Art.

UNIKE EGENSKAPER Powertex blir veldig hardt når den er herdet. Du kan male over gjenstandene med pigmenter og lakk eller med akrylmaling.

3D Sand er et porøst materiale som når det påføres, eller røres inn i Powertex, vil gi blandede medier, skulpturer og malerier ekstra struktur og dimensjon. Kan legges i den våte Powertex på hvilken som helst overflate (unntatt plast). Hurtig tørking.

3D BALLER og fremgangsmåter for bra resultat    

Fordel Powertex universalmedium på lerret eller det du vil feste sandballer på. Bruk palett kniv- slikkepott. Kan Tilsett alle typer materialer (sand, pasta, pulver, pigmenter, bistre, etc.) for å fremheve strukturen og fargen i en sammensetning. Sand ballene kommer i den siste fasen. Når du vil bruke alle størrelsene i 3dballs og sand på et lerret, må du starte med å spre de største 3Dballs først, i det våte powertex mediumet. Spray forskjellige farger av bister eller Liquidpower på toppen. Resultatet er fantastisk.

3DBALLS er små kuler som kommer i ulike størrelser og gir flotte effekter i mixed media kunst.

Vi har prøve pakker med ein fin mix av alle størrelser i netthandelen.

Litt om sand og sandballer på youtube.

SAND OG SANDBALLER - KULER

Sand og sand kuler - start pakke

Sand 230 ml

Sand 500 gr

Sand 1000 gr

Sand 2500 gr

3D sand Balls små kuler 230 ml

3D sand Balls mellomstore kuler 230 ml

3D sand Balls store kuler 230 ml

Bister

Vi har dei i 7 farger, Den brune som også kalles patina er UV bestandig. De andre fargene er ikke det. 

Bør derfor ferniseres, bisterd jobbes også vått i vått. 

Sammen med universalmedium vil den gi nydelige krakeleringer. 

Litt om Bister på Youtube

 

BISTER I 7 FARGER

Brun - Patina bister 100 ml

Brun- Patina bister 250 ml

Brun- Patina bister 500 ml

Svart bister 100 ml

Svart bister 500 ml

Blå ( sjøgrønn)  bister 100 ml

Blå (sjøgrønn)  bister 500 ml

Mahogny bister 100 ml

Mahogny bister 500 ml

Rød bister 100 ml

Rød bister 500 ml

Gul bister 100 ml

Gul bister 500 ml

Grønn bister 100 ml

Grønn bister 500 ml

RUST PULVER

Perfekt når du elsker de varme og naturlige fargene på rust. Rust pulveret er laget av jernbrikke, og er et fint metalpulver som lager flotte effekter av rust i dine mixed media kunstverk. Dette bidrar med de mest naturlige og varierte rusttonene som er mulig, identiske med de som ruster naturlig gir oss.

Tips for flotte resultat. 

Bruk lyse Powertex-universalmedium farger. Dekk objektet med et lag med Powertex,  og la det tørke. Lag en blanding med: Powertex, en klype 3D Sand, mellom 10 og 25% rusten pulver - (bland dette til en musegrå farge i en liten boks ), ta deretter noen dråper husholdnings  eddik og litt vann oppi.  Påfør pastaen med en pensel/ eller kniv på ønsket område. For ulike effekter videre, dryss litt tørr rust pulver på plandingn når den fortsatt er våt- Alle styrke grader kan fungerer, men ok med 7% edikken. Spray masse edikk blandet med vann på... La det tørke over natten. Det fullstendige resultatet er synlig neste dag.

Biledoverføring med powerprint

Link til utvalget i nettbutikken

Litt om våre sjablonger

Velg bildet du vil bruke, og skriv det ut på en skriver eller laserkopimaskin. Rediger alltid bildene eller tekstene dine ved hjelp av speileffekten. Ta et papir på 80 gram, ikke bruk glanset papir eller bilde. For best resultat bør arbeidsflaten ha en lys eller hvit bakgrunn og være helt tørr.

Fremgangsmåte for best resultat;

  1. Klipp ut eller riv rund bildet du vil bruke. Plasser bilde der dun vil overføre det, og tegn omrisset. Legg en bok under for å støtte arbeidsflaten når overføringen gjøres til et lerret.
  2. Påfør et lag med Powerprint på det området som du har merket med omriss med blyant. Den bred, flat pensel. Deretter pensler du med et tett lag med Powerprint på kopiens trykte side. Arbeid raskt, hold de to lagene fuktige slik at du kan legge dem oppå den andre. Plasser det trykte motivet inne i det klare området.
  3. Trykk fast med på hånden, bruk en plast sparkel eller bankkort, stryk ut ujevnhet. Tørk av overflødig Powerprint svamp eller klut.
  4. Tørk bildet med en hårføner eller Powertex Heatool, 10 minutter på hver side er nok, Eller bruk varmt strykejern og et bakepapir over motivet. La det avkjøles.
  5. Med en fuktig svamp fukter du papiret og gnir forsiktig for å løsne papir og la fargene i bildet være igjen på lerretet. Powerprint er vannavstøtende. Noen ganger er det et hvitt lag etter tørking, vask igjen med en fuktig svamp. Gni med fingrene gir ofte litt mer presisjon. Hvis bildet fortsatt er melkeaktig etter tørking, bruk dmed et nytt lag powerprint, og det vil forsvinne på egen hånd.

Bruk Powerprint for spesialeffekter på dekorasjoner, papir, collager, malerier, på Powertex og Stone Art strukturer eller på et lag av Easy Structure.

Powercotton og stockinette 100%  Bomull

Besøk Netthandelen for kjøp av produktene 

Litt om produktene på youtube

Powercotton er laget av lange garn av naturlig bomull (blandet). Disse er egnet for å gjøre det enklere med hår – hodeplagg på skulpturer. Enkel å bruke strukturer i maleri på en dekorativ måte. Fantasien din vil gjøre resten for å skape dette flott. Klipp remser i riktig størrelse og gni dem godt med Powertex universalmedium etter eget valg. Press den på skulpturen – mix media objektet ditt. Pass på at det ikke siger av – hold fast pg tørk litt, eller bruk litt plaststrimler til å binde det inntil en stund.

Stockinett – er glattstrikk, og veldig elastisk jersey stoff, laget av 100% bomull.

Det gjør det ideelt å bli herdet med universalmedium Powertex.  Klipp stoffet i riktig størrelse og dypp det med Powertex. Vær obs, det blir 2 til 3 ganger større når det er fuktet med powertex. Gni eller vri ut overflødig Powertex og draper deretter stoffet på kunst stykket ditt.

Blondeband i bomull – brukes på samme måte

Papierdecor

Dekorasjonspapir er et naturlig produkt laget av mulberry bark. Det er et fantastisk produkt å bruke til å skape relieffer og strukturer i malerier. Den lyse/blekede sorten har et bulket og tynnere utseende enn det naturlige brune dekorasjonspapiret, som er stivere og tykkere.

Når dekorasjonspapiret er for stivt, spray en sky av vann på den (vær forsiktig med at overflødig vann vil knuse alle fibrene, og gjør det mindre utnyttbart). Tips: Pensl et lag med Powertex på kunsten din. Fest dekorasjonspapiret ditt på dette imens det er fuktig, pensl et nytt lag Powertex på toppen. Ikke bruk for mye Powertex, da kan en del av strukturen forsvinne. 

Tørr å kombinere Powercotton, Stockinette og Papierdecoration på skulpturer og bilder – mix med Stone Art leire og Powertex. Det gir struktur og kontrast i arbeidet ditt, ikke nøl med å kombinere alle slags materialer. «Her er ingen grensen."

Silikon former

Bruk Stone Art leire, kna den fast og fin. Nok til at den ikke hefter seg på hendene dine.. Lag en ball og legg ned i formen.  Fjern overflødig. For å skape mer grovere effekt, legg til litt 3DSand til stone Art leire, dryss litt sand inn i formen eller rull deigballen gjennom 3DSand før du skyver den inn i formen. Fordelen med denne teknikken er at modelleringen tørker mye raskere.

LIQUIDPOWER OG BISTER - FLYTENDE FARGER

Liqudpower i 8 farger

Kvit 100 ml

Svart 100 ml

Gul 100 ml

Blå 100 ml

Grønn 100 ml

Lilla 100 ml

Rød 100 ml

Magenta 100 ml

Nyhet, Powder Fix, et super bra bindemiddel 

 PowderFix er en binding (pulver) for binding av alle pigmenter når det kombineres med vann.Bland en liten skje f.eks. Colortrix, powercolor og tilsett 2 til 4 ss Powderfix til 50 ml kokt og avkjølt vann og bland godt. Kan også blandes med Bister og Liquidpower

Dette er et pulver som kan blandes med litt kokt - avkjølt vann, og brukes som bindemiddel i lag med alle tørre pigment ( kan dermed blandes i den flytende blandigen) Dusjes på med pumpeflaske. Kan også blandes med liquidpower. Gjør rein pumpe system på blandingsflaskene etter bruk. Kan fort tette seg med dette bindestoffet. 

EN BOKS ER CA 20 G, DEN KAN DELES I 4 DELER OG BLANDES MED 4 FL. A 100 ML. VANN... EVENTUELT TILSETT EGNE FARGER-( bland ut tørre pigment/ Liquidpower - Bister som er flytende. 

Pulveret er lagt inn i nettbutikken i lag med tørre pigment, Colortrix, Powercolor og powereffect, og med andre varnish. Artikkel nr 0452

Link til utvalget av vanish mm.og powderfix

SJABLONGER

Snutt på youtube

Vi har et rikt utvalg av sjablonger med tekst og motiver- desse er i sterk polyester og brukes om og om igjen. Må vaskes.. Sjablongen er en utskriftsteknikk som gjør det mulig å reprodusere et identisk mønster for å dekorere vegger, møbler, malerier, stoffer, etc. Bruk den på forskjellige overflater som papir, papp, tre, betong, tekstil, lerret og Powertex kreasjoner.

MATERIALE SOM BØR BRUKES, Strukturpasta med sand og universalmedium- strykes på med spartell/kniv.- Svamp med akryl-powertex - flytende eller tørre pigment. Unngå drypping under sjablongen.

Burgunder 0061

Lys Blå 0062

Turkis 0063

Lilla 0064

Orange 0065

Lime grønn 0095

Rød Oker 0096

Mokka brun 0097

Rosa 0099

POWERCOLOR, TØRRE PIGMENTER I 40 ML. BOKSER

Ultramarin 0014

Okergul 0015

Brent Sienna 0016

Svart 0017

Grønn 0018

Gul 0019

Rød 0020

Mørk Blå 0021

Mørk Brun 0022

Metall grå 0023

Titanium kvit 0024

Colortrix Antique Silver 0419

Colortrix Olive green 0420

Colortrix silver Blue green 0421

Colortrix flash blue 0422

Colortrix Magic violet 0423

Colortrix flash cobalt 0424

COLORTRIX - METALLIK/SKIMMER FARGER 40 ml

Colortrix silver 0101

Colortrix Clear gold 0102

Colortrix Rich Gold 0103

Colortrix Brons Gold 0104

Colortrix Cobber 0105

Colortrix perlemor 0106

Colortrix Pearl red 0107

Colortrix Terraviolett 0108

Colortrix Terragreen  0109

Powercolor -  Colortrix - Powereffect er fantastiske tørrpigmenter, kan blandes med powderfix og vann, for å lage egne farger med bindestoff. 

Powercolor

Colortrix -

Powereffect

Desse pigmentene egner seg til tørr teknikk maling like bra som til Busjeteknikk.  De er drøye og av meget god kvalitet, og passer til bruk i all mixed media kunst.  Colortrix har nydleige pigmenter med ulike metallisk -  skimmer, Terragreen og Terraviolet endrer farger og skimmer i lys, det gjør også powereffekt også. 

Linkt til youtube powercolor

LIQUIDPOWER; 

Dette er et  høypigmentert flytende pigment til bruk i mixed media kunst. Den kommer i 8 nydelige klare farger som kan blandes med hverandre.

Den trenger et bindemiddel og skal jobbes vått i vått.

Er vannbasert og UV bestandig, inneholder ingen VOC

Bland gjerne powderfix i lag med liquidpowder, så har du bindestoff. 5 gr. powderfix i 100 ml. liquidpower flaske. 

LiqHva er Easy 3Dflex

Ingeborg bruker 3d flex - Link til you tube

Det er det fineste og hviteste Carara marmorpulveret som er tilgjengelig på markedet. Dette materialet er en veldig effektiv for å oppnå vakre sprekker på skulpturer og malerier. Det er best å blande dette pulveret med lyse powertex universalmedium når du vil lage strukturer i et maleri.

Følg denne fremgangsmåten;

Bruk et målebeger - måleskje avhengig av hvor mye deig du vil få. Ta 3 Easy 3dflex deler for 1 mål Powertex universalmedium og 1/2 mål vann. Bland desse 3 ingrediensene veldig godt, til en pasta i en plastbolle. Bruk en palettkniv, påfør et strøk av powertex universalmedium som grunning på valgt område og la det tørke. Ta 3dflex pastaen og stryk over deigen i ønsket tykkelse. Jo tykkere – jo større sprekker. Spray på vann – eller bister - liquidpower og la det tørke godt – bruk gjerne føner – eller solskinn i størkingtarten. Herding – tørking pågård noen dager, etter fullstendig tørkimg, kan en forsiktig vaske overflødig farger med svamp. En kan også fylle sprekker med ønsker farge fra liquid power og eller bister ved bruk av pipette. Kan males med akryl og flere powertex universalmedium- Anbefales å avslutte med lakk.

 

Leire med 3dflex.

Lag en myk og jevn pasta fra Powertex og Easy3Dflex til den ikke lenger holder seg til hanskene. For å gjøre dette, bruk samme forhold som beskrevet ovenfor, men uten vann. (3 deler av Easy3Dflex og 1 del av Powertex). Avhengig av utseendet vil du legge til litt mer pulver eller Powertex. Fleksibiliteten til denne leirepastaen gjør det mulig å lage mange inntrykk, effekter og strukturer. Kan også brukes i silikonformer. Når du vil ha grovere og mindre sprukne strukturer, må du legge Powertex 3DSand til deigen.

Liquidpower tips

250 gr. Powerwax

700 gr Powerwax

Easy coat glossy 250 ml

Easy coat matt 250 ml

Easy Varnish 100 ml 

Easy Varnish 250 ml

Powerprint 250 ml

Powderfix 40 ml

Powerwax er en kald, vannbasert voks, tørker gjennomsiktig og inneholder ingen bindemidler og.  Powerwax kan farges med pigmenter, bisters, Liquidpower alle vannbaserte fargestoffer. Powerwax inneholder ikke VOC (flyktige stoffer) og kan varmes opp uten skadelige effekter. Det er et bindemiddel som også kan legges på alene, eller blandes med universalmedium. Du kan også legge til lett lakk eller et akrylbindemiddel, og blande med krylmaling.

Bruk Powerwax spesielt innendørs. Smeltepunktet for voks uten bindemiddel er eller 40 ° C. Jo mer bindemiddel du legger til, desto høyere er smeltepunktet.

 Bruksanvisning:

Ta en mengde voks med en pallekniv og bland den med minst 25% gjennomsiktig Powertex (eller elfenben eller annet bindemiddel). Legg til din favorittfarge Powercolor, Bister, Liquidpower eller Akryl og bland til ønsket farge. Påfør den fargede voksen med en pallekniv, svamp eller børste eller ganske enkelt med fingeren. Hvert verktøy har en egen effekt.

 Pigmenter farges ofte mer intenst i voks enn når det er tørt.

 

Ulike effekter: For en gjennomsiktig effekt; Legg til universalmedium transperang. Bister gir ogsp en gjennomsiktig effekt på deu under- liggende lagene. Powerwax som struktur medium- bland med alle slags absorberende pulver som 3D-sand eller mye pigment og form med palettkniv. For et  jevn strøk, bruk rulle. Voksen kan ripes med skarpe gjenstander slik at underliggende lag blir synlig igjen.

 

Etter tilstrekkelig lang tørketid, avhengig av tykkelse på vokslagene, kan du polere arbeidsstykket med en myk klut. Det gir arbeidet en dypere glans.

Eller beskytt arbeidet ditt med Easy Varnish.

STONE ART OG EASY 3DFLEX

250 gr Stone Art

500 gr Stone Art 

1000 gr Stone Art 

2000 gr Stone Art

250 gr Easy3Dflex

1000 gr Easy 3Dflex

 

SELVHERDENDE LEIRE OG MODELLERING

Stone Art er et pulver med en veldig spesifikk og unik komposisjon. Du kan bruke den på forskjellige måter. For eksempel kan du lage en selvherdende leire eller strukturer i kombinasjon med Powertex. Videre kan du bruke Stone Art for alle slags steineffekter, som for eksempel de typiske blå stein- og keramiske effektene.

Bland samme mengde Powertex og Stone Art i en kopp. Fortsett å tilsette Stone Art-pulver til du får en slags brøddeig. Den skal ikke lenger feste seg til fingrene, og likevel skal du kunne elte den jevnt. Med denne leiren kan du forme, påføre strukturer på en fortsatt våt Powertex-overflate.

FIN STRUKTUR

 Arbeid med en preformet figur enten i styrofoam, gips eller på en egenprodusert statue i aluminiumsfolie. Et bilde i aluminiumsfolie må dekkes helt med maskeringstape. Coat overflaten med et lag Powertex og la den tørke. Påfør et nytt lag med Powertex og dryss Stone Art i det fortsatt våte laget. Gni Stone Art åpen og fjern overflødig pulver. Gjenta dette til ønsket tekstur er oppnådd. Du kan også bruke denne teknikken på lerret.

 GROVE STRUKTURER

 Forbered underlaget som beskrevet ovenfor. Spred et nytt lag med Powertex og press leirstykker i det våte laget. Bruk også det grovere avfallet fra Stone Art. Dryss Stone Art pulver over det og gni det godt til det er tørrt og ønsket effekt oppnås. Selvfølgelig kan du også strø Powercolor gjennom dette for litt mer farge. Powertex er den eneste tekstilherderen som kan polere deg. Fortsett å gni med den flate bare hånden på de tykkeste strukturene. Pulveret forsvinner og det hele blir skinnende. Vær forsiktig hvis du lager gjenstandene for utsiden, pulveret vil ikke feste seg. Legg derfor til hvit Powercolor i steinkunst for å bevare de hvite effektene. Etter tre ukers tørketid, bruk alltid to strøk Easy Varnish for å beskytte pulveret. Hold helst Stone Art-objekter innendørs.

 LEIRECRAQUELURES MED PIGMENTER KUN FOR INTERIØR OG GOD LAKKING Etter tørketid.

Lag leire som beskrevet ovenfor. Form en ball og flatt den ut i en 2 cm tykk plate. Dryss forskjellige fargepigmenter på toppen, gni dem åpne og gjør dette langs begge sider av leiren. Ta en flaske eller en kjevle, og rull den ut til en halv tomme eller litt tynnere. Mens du ruller opp, vil du se knitringen dukke opp. Rull alltid fra innsiden og ut med jevnt trykk. Riv kluten til ønsket størrelse og legg den på gjenstanden din (i et vått lag av Powertex). La tørke i minst tre uker før du lakkerer med Easy Varnish.