Konstsmycka ditt hem med Art by CLT

Varmt välkommen in till min systersida Art by CLT.

Jag heter Charlotta Lagerberg-Thunes och är i grunden utbildad beteendevetare, men efter år av socialt arbete sadlade jag om för att bli min egen. Jag har skriver, föreläser, poddar och målar.

Konsten avspeglar sig från mina rötter. Min släkthistoria från min Lagerbergska Göteborgsfamilj med gammelmormor Elsa, mormor Signe och hennes syster Elisabeth i spetsen, gav mig både historier och inspiration att betrakta dessa drivna kvinnor som alla ägde antikvitetsaffärer.  Delar från uppväxten har präglats av just vacker konst, guldspeglar, kristallkronor, färg och form, kreativitet och en träffsäker smak. Det ostindiska porslinet, Famille rose, Kanton och snirklig rokoko, Gustavianska antikvita skåp tillsammans med mjuka exklusiva engelska tyger i blommiga pastelliga mönster har färgat av sig på mig i min kreativitet. 

Jag brukar säga att färg är känslornas språk,  och det är med känsla jag målar intuitivt runda mjuka mönster, när jag skapar sådant som du kan konstsmycka ditt hem med. 

Mina verk är skapade i få exemplar och görs i en unik kollektion varje år, som också  bär på en djupare symbolik. Jag målar mest i gouache  i mild elegans och mönster som fåglar, ostindiska porslin, blommor, fjärilar, och tillverkar tavlor, skärbrädor, charkbrädor, underlägg, brickor, sammetskuddar, kökshanddukar och posters, som möjliggör ett personligare hem just för dig. Allt jag skapar är närproducerat och miljövänligt. Om du önskar en bild som du nästan blir ensam om, kan du bläddra vidare in till shopen, och inreda ditt hem både unikt, i god kvalitet och noga utvalt. 

Är du är nyfiken på min andra sida Lottas text och skrift, finner du länken här www.charlottalagerbergthunes.se, där finns mina olika uppdrag,  podden Känslostark, föreläsningar och böckerna om högkänsliga Lo och barnböcker. (Podden finner du även här( www.lottastextochskrift.se.)

Hoppas du vill utforska mer på hemsidan, för att mötas av ännu mer färg, och att mina alster väcker en härlig känsla i dig,  att du tycker om det du ser. Färg skänker både glädjle och lust men också tröst och helande tänker jag som dras till ljuset där längtan alltid måste få vara större än rädslan, och kanske just därför målar jag mest i ljusa färger och runda milda mönster. 

Det värmer också till bredden av mitt hjärta, att så innerligt många uppskattar mitt skapande, och att jag får till mig alla dessa underbara kundbilder, där alster flyttar in på olika platser i både butiker, hem, arbetsplatser och sommarhus och en och annan villavagn.

Tack från hjärtat till dig som tar dig tid! Det betyder mycket för mig i min kreativa skapande process som allkonstnär.


Med värme!

Charlotta Lagerberg-Thunes

Författare, bildkonstnär, föreläsare och beteendevetare

Fotograf: Anna Rehnberg bilderna på mig