Om mig

 

Jag som driver Per Frilans heter Per Johansson, är 44 år och uppvuxen i Söderhamn, Hälsingland.
När jag var 20 år hoppade jag på tåget till Uppsala och där har jag bott större delen av mitt vuxna liv. 
Företaget startade jag 2014 efter att i flera år ha drömt om att vara min egen arbetsgivare.

Jag är utbildad vid JMK (före detta Journalisthögskolan) i Stockholm och är i grunden nyhetsjournalist. Under 13 år var jag anställd på Upsala Nya Tidning, där jag hann med att vara lokalredaktör i Norduppland, kriminalreporter och webbredaktör. Många år skrev jag också personliga texter i bloggar eller krönikor, vilket gör att jag fortfarande då och då blir igenkänd av läsare. De senste åren har det hänt att jag har gjort inhopp på Gefle Daglblad för att dryga ut hushållskassan när mina uppdragsgivare har haft lågsäsong och för att hålla mig uppdaterad på vad som händer i tidningsvärlden. Även där var jag under ett knappt år krönikör.

Som frilansskribent har jag haft en rad olika uppdragsgivare. Jag har gjort allmänna journalistjobb åt bland andra Upsala Nya Tidning, Svenska Dagbladet och Mittmedia, men även provat mer nischade uppdrag åt tidningar som Släkthistoria, Hemvärnet och Svensk Polis. Sedan något år tillbaka arbetar jag framför allt som content writer och underleverantör åt olika kommunikationsbyråer. Bland mina kunder finns UNT/Insert media, Crossmedia, Zellout och Spoon. 

Jag älskar att framträda inför folk och har under åren ägnat mig åt sådant som amatörteater, stand up comedy och medverkan i olika panerler i radio och tv. Jag har även hållit en del föredrag och en dröm är att få in mer av den sidan hos mig även i företaget. Privat intresserar jag mig för historia och samhällsfrågor, jag är en hängiven släktforskare och älskar lego, som jag samlar på, köper, säljer, sorterar och bygger med. Mina vänners barn klagar inte över detta.

Ladda hem cv