Mina tjänster

 

Journalistik och content writing

Har ni en bokad och förberedd intervju där reportern har fått förhinder, eller vill ni ha allt från en lista med artikelideéer att välja bland till en färdig artiklel? I båda fallen går det utmärkt att anlita mig. Tillbaka får ni en lättbegriplig och välskriven artiklel  som är stilistiskt anpassad till den tidning eller tidskrift den ska publiceras i. 

Copywriting

Behöver ni hjälp med en artikelannons eller texterna till en hemsida? Med den lyhördhet jag har utvecklat som nyhetsjournalist tar jag reda på vad ni vill förmedla och hjälper er sedan att få ut  budskapet på ett tydligt men okladdigt sätt. Det är förstås ni själva som bestämmer hur slutversionen ska se ut, men jag kommer att vara öppen med mina åsikter på vägen så att ni får bästa möjliga underlag för besluten.

Textcoachning

Är du en  proffsskribent som har skriver en artikel eller bok, eller är du en glad amatör har skrivit ett bröllopstal till din syster. Oavsett vilket kan jag ta mig an ditt manus och komma med tips på vad som kan skäras bort eller läggas till, logiska luckor som borde täppas igen och felsyftningar och andra språkliga tokigheter som du vinner på att putsa bort. Jag har fått höra av kolleger genom åren att textcoachning är en av mina riktiga styrkor. Jag tror att det beror på att jag drivs av den tillfredsställelse det ger mig att få göra en lite ofärdig text bra eller en redan riktigt bra text ännu lite vassare.

 

Research

Vill ni att era egna medarbetare ska få fokusera på den synliga delen av journaliken, det vill säga intervjuer och färdigställande av reportage? I så fall kan ni anlita mig till att göra grundresearchen. Jag tar reda på relevanta fakta, vilken journalistik som tidigare har gjorts på ämnet, vilka frågor som är intressanta att belysa och vilka ni kan intervjua. Extra stor nytta av att lägga ut researcharbetet på frilans har ni förstås om det innebär tidskrävande grävande i arkiv som kostar resurser som ni själva med fördel kan lägga på något annat. Med den erfarenhet och inarbetade effektivitet jag har kan jag få ned kostnaderna för er.

Jag går även att anlita för såväl företag som privatpersoner för sådant som släktforskning, kartläggning av person och djupgenomgång av förundersökningsmaterial inklusive "slask" inför rättegång, överklagande eller resningsansökan,

 

Humoristiska manus

Med min bakgrund som studentspexare och ståuppkomiker kan jag även erbjuda humoristiska manus. Det kan handla om konferenciersnack till en gala eller annat evenemang och om sketcher och sångtexter anpassade till det aktuella evenemanget. Här ingår även lite regihjälp för den som vill.

 

Söker du någon tjänst som inte finns uppräknad är det bara att höra av dig och fråga. Jag har ingen fast timkostnad utan  vi kommer överens om ett totalpris inför uppdraget. Vid långvarigta samarbeten kan vi ta fram ett avtal på vad som ska gälla. Hoppas att vi hörs!