Lut+såpa

Trälut i flera nyanser

Gammeldags Trälut finns i ett par kulörer som kan blandas med varandra för att uppnå ytterligare nyanser. Kulörerna kan även spädas med ofärgad Gammeldags Trälut för en svagare pigmentering.

Lutning ska alltid utföras direkt efter slipning. Att luta en yta är endast en förbehandling och behöver därför kompletteras med en slutbehandling. Till slutbehandling rekommenderas Timberex golvolja, Gammeldags Träsåpa eller Osmo Hårdvaxolja.

Trälut och hårdvaxolja för ljusa golv
Med Gammeldags Trälut vit som förbehandling och ofärgad Osmo Hårdvaxolja 3062 som slutbehandling blir ytan ljus och matt - både vackert och tåligt.

 

Såpa återfuktar och rengör

Gammeldags Träsåpa skyddar träet med hjälp av sojafetter som både återfuktar och ger en skonsam rengöring. Att såpa trägolv bygger på gamla traditioner som både skyddar träet och ger en behaglig yta. Gammeldags Träsåpa passar utmärkt till rengöring och städning eller underhåll av oljade golv, men även som slutbehandling vid lutade golv, så kallade skurgolv.

Ofärgad, vit eller grå

Gammeldags Träsåpa finns som ofärgad, vit och grå. Den vitpigmenterade såpan passar speciellt bra till slutbehandling av golv som förbehandlats med Gammeldags Trälut Vit, men även för rengöring av ytor behandlade med till exempel Timberex vitpigmenterade oljor. Grå såpa används för slutbehandling av furu som förbehandlats med Gammeldags Trälut ofärgad eller grå. Den är också vacker som enda behandling på ekgolv, men passar även för rengöring av golv behandlade med Timberex Driftwood.

Mätta trägolvet med såpa

Det krävs inga särskilda kunskaper för att jobba med Gammeldags Träsåpa. Blanda såpalösning i en hink enligt dosering på steg för steg-anvisning. Applicera sedan såpalösningen och upprepa behandlingen tills golvet inte tar till sig mer såpa, normalt 2-3 gånger.

Såpa för miljövänlig rengöring utomhus

Den ofärgade såpan passar också bra för att rengöra träytor utomhus. Blanda med ljummet vatten, för dosering och applicering se steg för steg-anvisning.